Kliny, zamiast podkładek???[/b]
-
polo
Kliny, zamiast podkładek???[/b]
Czy to jest najlepszy sposób?
Próbowałem przejść na kliny, i co... o szybach mogłem zapomnieć.
Jeśli ktoś jeszcze na tym nie robił to odradzam! Najlepsze są jednak standardowe podkładki. Cenowo są porównywalne z ceną klinów, ale po co ryzykować!
Pozdrawiam wszystkich
[/b]
Próbowałem przejść na kliny, i co... o szybach mogłem zapomnieć.
Jeśli ktoś jeszcze na tym nie robił to odradzam! Najlepsze są jednak standardowe podkładki. Cenowo są porównywalne z ceną klinów, ale po co ryzykować!
Pozdrawiam wszystkich
[/b]
-
monthy
klinyzamiast podkładek???
PODSTAWOWA SPRAWA PRZY SZKLENIU SZYB!!!!
NIE WOLNO STOSOWAĆ ELEMENTÓW SZTYWNYCH (JAK KLINY)
CHYBA ŻE SĄ WYPOSARZONE W STREFĘ KONTROLOWANEGO ZGNIOTU
POTRZEBNĄ PRZY KURCZENIU SIĘ PROFILI
NORMY NIEMIECKIE DOPUSZCZAJĄ 0,3 mm NA KAŻDY METR PROFILA.
CHYBA ŻE OKNO STOI NA "WYSTAWCE"
NIE WOLNO STOSOWAĆ ELEMENTÓW SZTYWNYCH (JAK KLINY)
CHYBA ŻE SĄ WYPOSARZONE W STREFĘ KONTROLOWANEGO ZGNIOTU
POTRZEBNĄ PRZY KURCZENIU SIĘ PROFILI
NORMY NIEMIECKIE DOPUSZCZAJĄ 0,3 mm NA KAŻDY METR PROFILA.
CHYBA ŻE OKNO STOI NA "WYSTAWCE"
-
phantom
Czytałem artykuł 4G o klinach i muszę stwierdzić, że trochę źle go zatytułowali, bo klin w tej statyce na pewno nie pomoże.
Oglądałem i próbowałem wiele podkładek lepszych i gorszych (tańszych), klinów też przewinęło się sporo, ale nie polecam. Pozdrawim wszystkich! Nie stosujcie klinów bo można za coś taniego bardzo drogo zapłacić.
Oglądałem i próbowałem wiele podkładek lepszych i gorszych (tańszych), klinów też przewinęło się sporo, ale nie polecam. Pozdrawim wszystkich! Nie stosujcie klinów bo można za coś taniego bardzo drogo zapłacić.
-
Gość
Właśnie tak!pchelek pisze:Dlaczego kliny są złe, czyżby szyby pękały samoistnie.
Proszę o odpowiedź, mam kilka ekspertyz gdzie to się pojawiło - pękanie szyb.
Gdy używa się klinów szklenie jest błędne, ponieważ szyba nie leży równo, zostają wolne przestrzenie które przy pracy skrzydła mogą spowodować jej pęknięcie. W przeciwieństwie do klinów zwykłe podkładki "leżą" równo i nie ma możliwosci żeby coś źle pracowało chyba, że okno jest źle zaszklone.
-
nowy producent okien