problem z klientką co robić ???????
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
problem z klientką co robić ???????
zamontowałem u klientki okna i nie mogę kaski od niej wyciągnąć problem jest taki że jest baba nieściągalna próbowałem się nawet dogadać że mi będzie kapać po 100 pln miesięczni jednak do tej pory ani złamanego grosza nie dostałem.
Pani S. jest po blokowana we wszystkich bankach bo na raty przez bank też nie ma zgody. Jednym słowem wje.... jak chole..
umowę z nią mam. Fv wypisana nie dostała jej gdyż ustaliliśmy że dostanie fv jak mi zapłaci resztę pieniędzy
Poradźcie co robić !!!!!
Bo pomysły mi się już wyczerpały
Jest jeszcze opcja wbicia się na chatę do niej na demontaż tylko nie wiem czy sam czy z policją trzeba.
Pani S. jest po blokowana we wszystkich bankach bo na raty przez bank też nie ma zgody. Jednym słowem wje.... jak chole..
umowę z nią mam. Fv wypisana nie dostała jej gdyż ustaliliśmy że dostanie fv jak mi zapłaci resztę pieniędzy
Poradźcie co robić !!!!!
Bo pomysły mi się już wyczerpały
Jest jeszcze opcja wbicia się na chatę do niej na demontaż tylko nie wiem czy sam czy z policją trzeba.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
Re: problem z klientką co robić ???????
Perfekta,zawieź miłej pani FV terminowe np.21 dni z dopiskiem że do czasu zapłaty towar jest własnością sprzedawcy strać jeszcze parę złotych na bombonierę a jak termin ubiegnie to jesteś na prawie. Ewentualnie podjedź zdemontuj skrzydła pod pretekstem sprawdzenia okuć bo cię dostawca poinformował że w tej partii były wadliwe okucia a nr serii jest pod okuciem.
Resztę bajki wiesz jak zakończyć.
Resztę bajki wiesz jak zakończyć.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Zdejmij jej skrzydła. Jest lato to nie zmarznie. Może ją tylko przeciąg powali. Ja tak kiedyś zrobiłem, bo mam w umowie, że puki klient nie zapłaci to okna są moje i kaska sie znalazła.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Pogromca,tylko trzeba to zrobić z głową. Z tego co czytam między wierszami to babka jest cwana i kuta na cztery łapy. A bez dobrej bajki to nic nie zdziała tam Perfekta.
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Wystarczy aby otworzyła drzwi i myk do środka.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Teoretycznie racja,ale z dobrą bajką będzie łatwiej i pewniej.
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ale najpierw FV musi podpisać, bo inaczej może narobić dymu jak cholera.
Fakturę to montażyści powinni mieć zawsze ze sobą, klient płaci zaraz po montażu !!! Jak nie chce płacić , wymontowujemy okna , bez faktury nie są jego własnością i kropka !
Teraz Kolego to jedynie ,,Wania z Kałachem,, może kasę odzyskać ..... ale człowiek uczy się na błędach , nieprawdaż?

Teraz Kolego to jedynie ,,Wania z Kałachem,, może kasę odzyskać ..... ale człowiek uczy się na błędach , nieprawdaż?
Współczuję Ci! Z tym zdejmowaniem okien to nie taka prosta sprawa! Bo niby okna są Twoje, ale jak je jej zdejmiesz to sąd murowany! Pewnie że możesz jej zabrać okna! Ale poprzednich to już chyba nie masz?? (bo to wymiana była - no nie??). A w takim przypdku powinieneś doprowadzić do stanu poprzedniego. Reklama jak cholera!!! Nie zazdroszczę.
-
SERWIS-RADOM
- Czytelnik

- Kontakt:
miałem kiedyś podobną sytuację, klient nie płacił, odwlekał kolejne terminy itd. podpisał fakturę a po któryms z kolei telefonie powiedział, że i tak g...no mu zrobię bo on nic nie ma. W umowie był zapis o mojej własności stolarki do czasu całkowitego uregulowania należności. Wpuścił mnie do domu bez oporów, zabrałem skrzydła, jak je montażyści wynosili tylko się śmiał. Nie minęły 2 godziny jak wpadła do mnie policja i tu się zaczęło. Sprawa poszła do sądu (i to k..rwa karna), dostałem wyrok za narażenie mieszkańców na ewentualne skutki spowodowane np opadami atmosferycznymi i inne głupoty nie mówiąc o stanie przedzawałowym w jaki niby moje postępowanie wprowadziło żonę klienta (tupet niesamowity). Sąd argumentował, że oczywiście okna są moją własnością do czasu zapłaty więc powinienem je zabrać i wstawić stare (ciekawe jak miałem wstawić pocięte ramy) nikogo to nie interesowało. Apelacja uchyliła karę w zawieszeniu i dostałem jedynie grzywnę, bo ktoś musi być winny skoro jest sprawa, a ja dopuściłem się narażenia domu klienta na szkody no i to zdrowie jego baby - pic na wodę (plus koszty, plus inne wydatki słowem starciłem na tym interesie). SKończyło się sprawą cywilną, którą wygrałem bez problemu, komornik ściąga do dzisiaj (już prawie 9 lat) i końca nie widać. Ale sędzia przy wydawaniu wyroku w sądzie karnym poradziła mi, że zamiast zabierać skrzydła trzeba było zgłosić policji lub prokuraturze wyłudzenie towaru na moją szkodę, faktura przyjęta, klient nie płaci sprawa ewidentna bez ceregieli i problemów. Współczuję ci bardzo bo pewnie wtopiłeś i szybko pieniędzy nie zobaczysz, ale z drugiej strony skąd my sprzedawcy mamy wiedzieć, że ktoś chce nas naciąć. Twój przypadek to działanie klienta z premedytacją (bezczelność i chamstwo). pozdrawiam i życzę szybkiego załatwienia sprawy.
-
solidnafirma38
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nie zapłaciła , towar nie jest jej !!!
Wchodzisz mówisz Dzień dobry i ściągasz skrzydła
Jak się mieszkanko przewietrzy i umysł dotleni , to znajdzie się i kasa
Oczywiście tylko w tym przypadku gdy jest to typowe naciąganie.
Wchodzisz mówisz Dzień dobry i ściągasz skrzydła
Jak się mieszkanko przewietrzy i umysł dotleni , to znajdzie się i kasa
Oczywiście tylko w tym przypadku gdy jest to typowe naciąganie.
Witam, faktycznie niby okna Twoje, ale demontować z domu klienta nie masz prawa. Ja częściowo zabezpieczam się przed taką sytuacją - całkiem się nie da. Na umowie mam wpisane, że po wniesieniu okien do domu, a przed przystąpieniem do montażu klient płaci resztę kwoty za towar. Montażyści tego pilnują- mają wrócić albo z kasą albo z towarem, albo płacą za klienta. Po zakończeniu montażu klient płaci za montaż, jeżeli spróbuje mnie przekręcić - to zawsze zagrożona jest już nieporównywalnie mniejsza kwota. Od kilku lat nie mam problemów z zapłatą przez klienta za towar przed montażem. Grunt to jasne i czytelne zapisy w umowie. Polecam takie rozwiązanie - naciągaczy trzeba tępić !!!!!!
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
reasumując to lepiej iść na policję i zgłosić wyłudzenie, problem jest jeszcze taki że moja klientka ma trzech oprychów w domu z których to jeden miał już wyrok i odsiedział swoje dowiedziałem się o tym wczoraj. A nie za bardzo mi się uśmiecha chodzić z mordą obitą albo połamanymi rękami. Jestem w kropce. z jedne strony trzeba wyciągnąć flotę a z drugiej nie chcę zginąć śmiercią tragiczną poprzez pobicie. Żadne pieniądze nie są warte zdrowia.SERWIS-RADOM pisze:miałem kiedyś podobną sytuację, klient nie płacił, odwlekał kolejne terminy itd. podpisał fakturę a po któryms z kolei telefonie powiedział, że i tak g...no mu zrobię bo on nic nie ma. W umowie był zapis o mojej
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
-
solidnafirma38
- Profesjonalista

- Kontakt:
Perfekta, odpowiedź na twoją sytuację masz w twoim podpisie „Wiem,że to burzy wszystko czego was uczono,ale prawda i fałsz istnieją.Tylko dlatego,ze nie znacie prawidłowej odpowiedzi,może nawet nie ma takiej możliwości,nie czyni waszej decyzji dobrą, ani nawet niezłą.Sprawa wygląda prościej.Jest ona po prostu zła.”Naciągaczy trzeba tępić choć nie zawsze mamy na to możliwości ,i to jest ta gorsza wiadomość ! 
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ale ja chciałem się nawet z babą dogadać, bo nie chcę sobie złej opinii wyrobić tym bardziej że tutaj ją dopiero buduję.
żeby było śmieszniej to babka pracuje w urzędzie gminy i zarabia około 1600 na miesiąc netto. Jednym słowem cwaniara, ja się bujam bo nie mam kasy a ona nawet się nie odezwie jak do niej dzwonię to mnie rozłanacza raz ją tylko namierzyłem w robocie to mi tam coś ściemniła że ma dziecko chore czy coś, a ja jej na to " czy Pani się wydaję że mojego dostawcę obchodzi to że ma pani chore dziecko" (tak naprawdę to dziecko ma zdrowe )po ch..... kupować okna jak się nie ma floty. Jak idę do sklepu po bułki to nie mówię ekspedientce że dzisiaj nie mam pieniędzy i że zapłacę jej za pół roku. Przejdę się chyba jutro do tego urzędu i zrobię zadymę w starym stylu jak to nie pomoże to z burmistrzem zamienię słówka a jak na to nie będzie bata to na policję że mi towar wyłudziła. Dodam tylko tyle ze nie zgłaszała mi ani reklamacji po skończonej robocie powiedziała że nie ma dzisiaj całości pieniędzy i że mi resztę doniesie jutro bo musi wybrać z kąta więc ja mówię ok.
W rozmowie telefonicznej zapytała mi się jeszcze bezczelnie czy jej jeszcze okna sprzedam - powiem tylko tyle zgotowało się we mnie jak jestem spokojny tak wtedy się wkór......łem
żeby było śmieszniej to babka pracuje w urzędzie gminy i zarabia około 1600 na miesiąc netto. Jednym słowem cwaniara, ja się bujam bo nie mam kasy a ona nawet się nie odezwie jak do niej dzwonię to mnie rozłanacza raz ją tylko namierzyłem w robocie to mi tam coś ściemniła że ma dziecko chore czy coś, a ja jej na to " czy Pani się wydaję że mojego dostawcę obchodzi to że ma pani chore dziecko" (tak naprawdę to dziecko ma zdrowe )po ch..... kupować okna jak się nie ma floty. Jak idę do sklepu po bułki to nie mówię ekspedientce że dzisiaj nie mam pieniędzy i że zapłacę jej za pół roku. Przejdę się chyba jutro do tego urzędu i zrobię zadymę w starym stylu jak to nie pomoże to z burmistrzem zamienię słówka a jak na to nie będzie bata to na policję że mi towar wyłudziła. Dodam tylko tyle ze nie zgłaszała mi ani reklamacji po skończonej robocie powiedziała że nie ma dzisiaj całości pieniędzy i że mi resztę doniesie jutro bo musi wybrać z kąta więc ja mówię ok.
W rozmowie telefonicznej zapytała mi się jeszcze bezczelnie czy jej jeszcze okna sprzedam - powiem tylko tyle zgotowało się we mnie jak jestem spokojny tak wtedy się wkór......łem
Perfekta,cokolwiek czynisz,czyń rozważnie i patrz końca. W tej sytuacji to proponowałbym ci założyć sprawę na Policji i może być że pójdzie z urzędu,to nie poniesiesz kosztów. A jak już będziesz miał wyrok to do komornika i niech siądą jej na pensję.
Żadnego ściągania skrzydeł!Może Cię ugotować!Polecony,za potwierdzeniem odbioru,z wezwaniem do zapłaty,w związku z ukończeniem prac oraz pismem o odmowie przyjęcia faktury.Faktura oczywiście wbita w kasę!Termin płatności max 7 dni.W piśmie informacja dla babki że w razie braku zapłaty w terminie przez Ciebie określonym składasz zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa wyłudzenia w prokuraturze/nie policja/.Prywatnie możesz jej szepnąć że jako osoba karana nie będzie mogła pełnić funkcji urzędnika państwowego/ani samorządowego/
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
jakby wszystko było takie proste to by było fajnie ale nie jest dałem d.... ale kto nie dał na pewno nie raz mieliście takie przypadki a to że klient akurat teraz nie ma floty to i tak nic nie zmieni, listy już poszły i zero odzewu
I o to chodzi...brak odzewu z jej strony jest ewidentnym dowodem popełnienia przestępstwa.Prokuratura nie ma prawa odmówić wszczęcia postępowania w tej sprawie:)Nawet nie masz co się zastanawiać!Dołożyłeś należytej staranności , celem ugodowego załatwienia problemu.
Na krzywe dziury tylko krzywe kołki.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
co mogę powiedzieć o dzisiejszym dniu wpadłem do urzędu bez ogródek klientka nie kryła zaskoczenia powiedziałem jej prosto z mostu co sądzę o niej i jej stosunku do mnie miała farta że nie było nikogo w pokoju, podpisała mi fv tak że jest oki nie miała wyjścia poza tym dogadaliśmy się tak że do 9 czerwca zapłaci mi kaskę Ile jej słowo jest warte zobaczymy w każdym razie ja mam deklaracje na Piśmie że ma mi zapłacić bo jak nie to kieruję sprawę dalej co z tego wyniknie zobaczymy w każdym razie oberwało się jej po uszach a jaka grzeczna była to normalnie na ranę przyłóż.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Niech droga prowadzi was tak aby pięta nie zsuwała się wam z klapka na przykład na szyszkę
Pozostańcie w pokoju a ruchy miejcie roztropne aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd
ps. PLUS robi niezłe reklamy
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Niech droga prowadzi was tak aby pięta nie zsuwała się wam z klapka na przykład na szyszkę
Pozostańcie w pokoju a ruchy miejcie roztropne aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd
ps. PLUS robi niezłe reklamy
Proponuję Ci prokuraturę. Zebrać jak najwięcej informacji i tym ,że klientka nie jest w stanie zapłacić i na komisariat. Zabieranie skrzydeł jest nielegalne i nie zgodne z prawem. Musisz tylko zdać sobie sprawę,że kobieta najprawdopodobnie dostanie wyrok w zawiasach z obowiązkiem naprawy szkody. Pozdrawiam
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
no właśnie co najwyżej zawiasy a kaski i tak w takim wypadku nie dostanę znam podobny przypadek gdzie gość dostał wyrok za prawie identyczne nadużycie i wyrok brzmiał dwa miesiące wiezienia w zawieszeniu na dwa lata i do dnia dzisiejszego ani nie siedział ani nie zapłacił więc polskie prawo jest do bani i tego się najbardziej obawiam że mogę ani grosza nie zobaczyć. Cóż póki co pozostaje mi czekać do czerwca a potem się zobaczy.
Mi też się taki klient trafił. Wjechaliśmy mu w końcu na chatę po skrzydełka. Była jego żonka i teściowa. Okazało się, ze to żonka kaskę w domu trzyma. Dała mężowi na okna, a ten łachmyta sobie motor kupił. Mało się ze wstydu nie spaliła. Kaska była na drugi dzień.
Powodzenia.
Powodzenia.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
No i stało się wyciągnąłem w końcu kasę od klientki rzec by można hurraaa, półroczna mordęga, nerwy, telefony upomnienia i takie tam w końcu się opłaciły. Fakt sama się nie wstawiła podała pieniądze przez syna widocznie było jej głupio jednak liczy się efekt końcowy. Więc jest oki póki co żadnej więcej (tu odpukać w niemalowane) utopionej floty. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady.
-
agniechaaa
- Czytelnik

niestety naciągaczy jest coraz wiecej w naszym kraju
to są Twoje pieniądze i nikt nie ma prawa Cie okradac,jak bedziesz sie wahał i szczypal czy wypada czy nie,to caly czas beda Cie kantowac, moim zdaniem trzeba byc zdecydowanym w tej sytuacji,jesli babsko nie ma skrupul wobec Ciebie Ty tez wobec jej nie miej. Jesli pracuje w administracji publicznej , to najwieksza kara dla niej bedzie osmieszenie jej , wyslil kogos ,albo podjedz osobiscie do jej pracy i narob jej wstydu na caly glos krzycz ,ze jest oszustka , powiedz dyrektorowi ,ze nie zaplacila , taka kara dla niej bedzie bolesniejsza niz sądowanie sie kobieta nie ma skrupulow ,to z jakiej racji Ty masz miec??
wiem,ze to prosty sposob,nawet prostacki , ale co innego zrobic z oszustami??
wiem,ze to prosty sposob,nawet prostacki , ale co innego zrobic z oszustami??
Jezeli mordowales sie pol roku to proponuje jeszcze sie teraz troche z babka pobawic. Wystaw jej note odsetkowa.
W koncu polroczny kredyt tez musi kosztowac.
Pozdrawiam
W koncu polroczny kredyt tez musi kosztowac.
Pozdrawiam
Do Urzedu skarbowego trzeb zglosic sprawe ze wyludzila towar i nie chciala podpisac faktury. Zalega chociazby z podatkiem VAT ktory ona placi.
A pismo do Urzedu S. z odpisem do jej miejsca pracy i tez na Liste Dluznikow Bankwowych [tak to sie nazywa]
A pismo do Urzedu S. z odpisem do jej miejsca pracy i tez na Liste Dluznikow Bankwowych [tak to sie nazywa]
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
Panowie oraz Panie pomysły są niezłe za to dziękuję na pewno w przyszłości jak będę miał taką sytuację to wykorzystam.
Póki co kasiórkę odzyskałem i nie mam całe szczęści nigdzie długów zarówno po firmach jak i po klientach za co szczerze dziękuję Bogu.
Póki co kasiórkę odzyskałem i nie mam całe szczęści nigdzie długów zarówno po firmach jak i po klientach za co szczerze dziękuję Bogu.