Metody wyceny stolarki okiennej
-
studenciak
- Czytelnik

Metody wyceny stolarki okiennej
Witam,
Szukam informacji dotyczących metod wyceny okien. Znalazłem metod kalkulacji wg kosztów materiału, czy też cenników tabelarycznych.
Czy ktoś w oparciu o swoje doświadczenie, może napisać jakie są wady i zalety wybranych metod kalkulacji?
Szukam informacji dotyczących metod wyceny okien. Znalazłem metod kalkulacji wg kosztów materiału, czy też cenników tabelarycznych.
Czy ktoś w oparciu o swoje doświadczenie, może napisać jakie są wady i zalety wybranych metod kalkulacji?
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2009 11:51 am przez studenciak, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Metody wyceny stolarki okiennej
nowoczesne metody liczenia okien opieraja sie na wycenach materiałowych ,jest to dośc dokładny wynik , natomiast liczenie okien z tabeli odnosi sie do wycen wstępnych ,gdyz wynik oparty jest na pewnym przedziale wymiarowym . jakis czas temu był dostepnyw internecie darmowy program licz okno , ja opieram sie na programie stolkad i jestem z niego zadowolony
okna są tyle warte ,ile ktoś za nie jest wstanie zapłacić.
-
krzysztofp
- Rozgadany

Proszę o odpowiedzi na kilka pytań;
- piszesz pracę, chcesz sprzedawać okna, czy też kalulować koszt produkcji ?
- posługujesz się programem produkcyjnym z funkcją wyceny, czy programem wspomagającym sprzedaż ?
- pracujesz nad stworzeniem któregoś z narzędzi wspomagających produkcję lub sprzedaż ?
Pozdrawiam
- piszesz pracę, chcesz sprzedawać okna, czy też kalulować koszt produkcji ?
- posługujesz się programem produkcyjnym z funkcją wyceny, czy programem wspomagającym sprzedaż ?
- pracujesz nad stworzeniem któregoś z narzędzi wspomagających produkcję lub sprzedaż ?
Pozdrawiam
-
studenciak
- Czytelnik

[quote][/quote]
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 9:09 pm przez studenciak, łącznie zmieniany 1 raz.
Nasza branża jest w epoce kamienia łupanego pod kątem pisania Twojej pracy
Stolcad owszem, ale jest to program produkcyjny ,a nie wspomagający sprzedaż . Jeśli chodzi o programy wspomagające typowe ! sprzedaż, to może Window Maker - Budvar na tym pracuje. Jest strona WM, tylko wyłącznie w jęz. ang.
ja na twoim miejscu wskoczył bym na rowerek i przejechał bym sie do jednej z fabryk w twoim miejscu zamieszkania i po kłopocie , wątpie zeby ci odmówili bo to najpewniejsza forma reklamy heheh
okna są tyle warte ,ile ktoś za nie jest wstanie zapłacić.
-
krzysztofp
- Rozgadany

Witam.
Teraz to jesteśmy już w domu. Wiem w jakiej jesteś sytuacji. Już kilkakrotnie na przestrzeni kilkunastu lat pomagałem studentom politechniki (nie ważne jakiej) którzy trafiali na tematy prac z zakresu stolarki. Jeżeli chcesz skorzystać z mojego kilkunastoletniego doświadczenia, w tym dobrej znajomości programów produkcyjnych (Klaes, WH Okna, Stolcad)
proszę o przekazanie kontaktowego maila na adres [email protected], a wtedy otrzymasz mojego prywatnego maila i notatkę która pozwoli ukierunkować działania. Oczywiście
dalsza pomoc, w tym jeżeli to będzie potrzebne rekomendacje do dostawców opragramowania, producentów, handlowców. Sorki za taką formę, ale cenię sobie prywatność.
Ps. Podaj nazwę miejscowości w której rezydujesz. Intuicja podpowiada mi Trójmiasto.
Pozdrawiam
Teraz to jesteśmy już w domu. Wiem w jakiej jesteś sytuacji. Już kilkakrotnie na przestrzeni kilkunastu lat pomagałem studentom politechniki (nie ważne jakiej) którzy trafiali na tematy prac z zakresu stolarki. Jeżeli chcesz skorzystać z mojego kilkunastoletniego doświadczenia, w tym dobrej znajomości programów produkcyjnych (Klaes, WH Okna, Stolcad)
proszę o przekazanie kontaktowego maila na adres [email protected], a wtedy otrzymasz mojego prywatnego maila i notatkę która pozwoli ukierunkować działania. Oczywiście
dalsza pomoc, w tym jeżeli to będzie potrzebne rekomendacje do dostawców opragramowania, producentów, handlowców. Sorki za taką formę, ale cenię sobie prywatność.
Ps. Podaj nazwę miejscowości w której rezydujesz. Intuicja podpowiada mi Trójmiasto.
Pozdrawiam