Start z kim

bramy.rolety
Czytelnik
Czytelnik

Start z kim

Post autor: bramy.rolety »

Witam zaczynam startować w branży, inwestuje dosyc duzo kasy - 3 salony sprzedaży, swoja ekipa montażowa, działam na terenie woj mazowieckiego z jakimi producentami wystartować, moja sugestia, proszę o opinie czy dobry wybór
Okna - MS PCV, Włoszczowa - drewno
Bramy,rolety - Krispol
Roletki,żaluzje - Dormax
Drzwi - Gerda, Włoszczowa

oknoAD

solidnafirma38
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Start z kim

Post autor: solidnafirma38 »

Jak mawiają starzy górale kto gra grubo wygrać musi , pytanie tylko czy masz na tyle kasy żeby na początek utrzymać trzy salony , z reguły zaczyna się od jednego i potem otwiera następne ! :idea:
bramy.rolety
Czytelnik
Czytelnik

chodzi mi o dobor dostawców czy kogos innego byscie zasugerowali?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

zawsze mozna zmienić :roll:
jawaryn :)
ekodomgizycko
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ekodomgizycko »

pierwszy rok wiele nauczy,tak wiec nie pytaj tylko czytaj i wyciagaj wnioski
bramy.rolety
Czytelnik
Czytelnik

czekam na sugestie - kogos zmienic?

posiadacz
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: posiadacz »

Bramy - sugeruję Wiśniowski - lepszy asortyment, lub BigTor ciekawa cena. Zawszę mogę pomóc w dobrych cenach. :lol:
Jeśli jesteś w dołku, to przestań kopać.
bramy.rolety
Czytelnik
Czytelnik

To handlowałeś z tymi firmami z krispolem tez?? jak postrzegaja klienci postrzególne marki ??
solidnafirma38
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: solidnafirma38 »

Klienci tak postrzegają poszczególne marki jak je przedstawi handlowiec !
To handlowiec decyduje co chce sprzedać, jak jest dobry to klient to akceptuje jego sugestię
A jeżeli chodzi o dostawców to najlepiej dobierać takich w odległości do 50 km od siedziby , wtedy przeważnie wszystko gra i dostawy i serwis itd…
Ja jestem zwolennikiem firm lokalnych , tak robię u siebie i jak do tej pory mi się to sprawdza :idea:
posiadacz
Czytelnik
Czytelnik

Ja z racji mojej pracy miałem szersze kontakty w tej dziedzinie. Identyfikacja - wybierz takiego dostawcę, który pomoże Tobie zaistnieć w danym asortymencie. Dzięki niemu będziesz bardziej rozpoznawalny. Wybierz firmę, która tylko produkuje i sama nie montuje. Wybierz taniego w zakupie dostawcę. Jakość - tutaj wszyscy mają reklamacje mniejsze lub większe. Sukces to dobra ekipa monterska. Zawsze dostawcę można "dostosować" do swoich potrzeb. Otwieraj punkty tam gdzie już ktoś jest abyś był konkurencją i miał, z czego potem żyć. Sugeruję dalszego dostawcę – będzie bardziej dbał o konfekcjonowanie produktu. Nikomu koszty reklamacji nie są potrzebne – w tych czasach ustal ich pokrywanie. To on ma Tobie coś dosłać przysłać a nie Ty masz do niego jeździć, bo masz blisko. I szkolenia ucz się zdobywaj wszelkie certyfikaty i nie zawahaj się ich użyć :mrgreen: a Handlowiec, aby mu ktoś uwierzył musi mieć więcej niż podstawową wiedzę - czasami klient w dobie Internetu wie więcej niż my... :wink:
Awatar użytkownika
POGROMCA OSZUSTÓW
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: POGROMCA OSZUSTÓW »

Na samych oknach i dodatkach jest ciężko - trzeba nieć coś w zanadrzu jakiegoś ASA. Ta branża schodzi na psy, bo byle móroż i tynkoż uważa się za fachowca od stolarki. Bo un tyle zakłodoł już okin ze ni umi policyć.
Wiedza, kontakty, dutki, wyrobiona renoma to podstawa. Nowy ma przekichane. Nie łaszcz się na badziewie, bo popłyniesz. Jak zamontujesz u klienta jakąś lipę to drogą pantoflową w rodzinie, sąsiadach, znajomych bedziesz spalony, a fama się roznosi szybko
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
posiadacz
Czytelnik
Czytelnik

Dokładnie – jeden zadowolony klient poleci Cię jednemu, ale jeden niezadowolony odstraszy dziesięciu. :lol:
Awatar użytkownika
perfektaokna
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: perfektaokna »

Ładny lokal handlowy w dobrej lokalizacji ładna wystawka plus wystawka parapetów i innych klamotów plus dobry start i jakaś promocja na początek nie koniecznie w stylu okno O34 za 399 zł + vat zapewnia zbyt dobrze jest złapać też na początku jakieś znajomości np w spółdzielniach i instytucjach użyteczności publicznej fakt nie zamawiają na bieżąco ale dobrze jest im coś sprzedać bez przetargu na niezłym zysku jak im przypasuje to nie będą szukać nigdzie indziej a ty będziesz się mógł pochwalić że robiłeś dla nich
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. :)
ODPOWIEDZ