zmyć klej
-
grzegorz37b
- Czytelnik

zmyć klej
Witam.
Okna w kolorze zamontowane. Podczas prac elewacyjnych najprawdopodobnie zastsosowano taśmę foliową a nie malarską do zabezpieczenia i pozostał kleix-syfix. Czym to zmyć ? Kosmofen nie zawsze sprawdza się przy renolitach.
Prosze o pomoc.
Grzegorz
Okna w kolorze zamontowane. Podczas prac elewacyjnych najprawdopodobnie zastsosowano taśmę foliową a nie malarską do zabezpieczenia i pozostał kleix-syfix. Czym to zmyć ? Kosmofen nie zawsze sprawdza się przy renolitach.
Prosze o pomoc.
Grzegorz
-
piotr_boczarski
- Czytelnik

Re: zmyć klej
Spróbuj benzyną ekstrakcyjną. Jak dobrze Cię zrozumiałem, chodzi o klej po taśmie. Jeśli tak, to powinno zejść.
Benzyna może pomóc , zmywałem kiedyś taki klej z okien drewnianych , z lekkimi odbarwieniami ale udało się , na oklejnie powinno być spoko , tylko to ścierwo wymaga nawilżenia a benzyna szybko się ulatnia.
Proponowałbym tradycję,czyli mocno ciepła woda i gąbka kuchenna,może i upierdliwy sposób ale mało szkód(wcale ich nie ma).
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
Metoda skuteczna choć mozolna - zmywasz wszystko (również stare folie) parą wodna za pomocą wytwornicy pa + delikatnie usuwasz mechanicznie. Zero niebezpieczeństwa ze uszkodzisz renolit,bez odbarwień itp. To działa(sprawdzone)
-
grzegorz37b
- Czytelnik

PIĘKNE DZIĘKI
POZDROWIENIA
GRZEGORZ
POZDROWIENIA
GRZEGORZ
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Wszelk9iego typu r\ozcienczalniki do farb , benzyna ekstrakcyjna, nawet te do nitro. Profl nie ucierpi, ale poskutkuje.
Hej.
Hej.
ja takie rzeczy robiłem opalarką (tylko z głową) na renolicie i gładkim profily po czy delikatnie szpachelką wszystko schodzi. metoda żmudna ale zawsze jakaś. probowałem urządzeniem parotworczym i nie skutkowało być może zle to robiłem. pozdrawiam.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Do namoczenia kleju niezawodny jest tłuszcz :" masło, olej itp. A potem trochę beznyny na szmatke i schodzi.
O gorącej parze wiele razy słyszałem ale nie mialem okazji (i sprzetu) by wyprobowac.
Opalarkę bym odstawił -za duze ryzyko ze cos sie okleina odbarwi.
O gorącej parze wiele razy słyszałem ale nie mialem okazji (i sprzetu) by wyprobowac.
Opalarkę bym odstawił -za duze ryzyko ze cos sie okleina odbarwi.
opalarki urzywałem i faktycznie jest ok oczywiscie rozsądnie trzeba uzywac.kolor nadal ten sam. ale z tym tłuszczem to moze byc jakies ciekawe rozwiązanie. tylko jaki jest na to przepis?
finlandia,olej+benzyna jak najbardziej.
A może debila,który folię okleja taśmą z dużą zawartością nośnika,pociągnąć do odpowiedzialności.Może by się zainteresował taśmami jakie istnieją na rynku.A istnieją np.tesa® Masking Tape Gloss Paint,taśma z cienkim nośnikiem.Służy do oklejania szyb oraz delikatnych powierzchni( np:folia RENOLIT).No ale po co myśleć,przecież to sprawia nieodwracalne zmiany w mózgu.
Jeżeli sam wykonywłaeś elewację,to ze względu na brak Twojego doświadczenia za debila przepraszam.
P.S.
Moja 2 letnia córka powtarza pukając się przy tym w głowę "Myśl,myśl,myśl".Wzięła to z jakiejś mądrej bajki.
Pozdrawiam wszystkich normalnych.
A może debila,który folię okleja taśmą z dużą zawartością nośnika,pociągnąć do odpowiedzialności.Może by się zainteresował taśmami jakie istnieją na rynku.A istnieją np.tesa® Masking Tape Gloss Paint,taśma z cienkim nośnikiem.Służy do oklejania szyb oraz delikatnych powierzchni( np:folia RENOLIT).No ale po co myśleć,przecież to sprawia nieodwracalne zmiany w mózgu.
Jeżeli sam wykonywłaeś elewację,to ze względu na brak Twojego doświadczenia za debila przepraszam.
P.S.
Moja 2 letnia córka powtarza pukając się przy tym w głowę "Myśl,myśl,myśl".Wzięła to z jakiejś mądrej bajki.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Honest, moją wypowieedź odebrałeś jako mój problem? Bo tak to odczytałem..
d.... to zbyt ostre słowo i nie radzę go używać tak bez zastanowienia.
Powodem nie jest brak myslenia a BRAK WIEDZY. I wykonwaców, i sprzedawców. Bo jakie oznaczenia sa na taśmach?
Wybiera sie zwykle te najtańsze..
Powodem nie jest brak myslenia a BRAK WIEDZY. I wykonwaców, i sprzedawców. Bo jakie oznaczenia sa na taśmach?
Honest, moją wypowieedź odebrałeś jako mój problem? Bo tak to odczytałem..
finlandia nie odbieram tego jako Twój problem,czemu tak myślisz?Po prostu potwierdzam Twój sposób na uporczywy klej.
Mam na myśli sezonowych "docieplaczy".Którzy niszczą "nasze" okna.
A za d...la przepraszam.Jestem nowy na forum.
A brak wiedzy mogą uzupełnić,wystarczy twochę pomyśleć.Czyli jednak powodem jest brak myślenia i to że wybiera się najtańsze.Bez poniesienia konsekwencji u następnego klienta będzie to samo.Ja uczyłem się na swoich błędach.
finlandia pełen szacunek dla Ciebie,przepraszam jeżeli poczułeś się w jakiś sposób urażony.
Pozdrowienia dla wszytkich normalnych.
finlandia nie odbieram tego jako Twój problem,czemu tak myślisz?Po prostu potwierdzam Twój sposób na uporczywy klej.
Mam na myśli sezonowych "docieplaczy".Którzy niszczą "nasze" okna.
A za d...la przepraszam.Jestem nowy na forum.
A brak wiedzy mogą uzupełnić,wystarczy twochę pomyśleć.Czyli jednak powodem jest brak myślenia i to że wybiera się najtańsze.Bez poniesienia konsekwencji u następnego klienta będzie to samo.Ja uczyłem się na swoich błędach.
finlandia pełen szacunek dla Ciebie,przepraszam jeżeli poczułeś się w jakiś sposób urażony.
Pozdrowienia dla wszytkich normalnych.