Mała reklamacja , a problem ten sam ... !!!

solidnafirma38
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Mała reklamacja , a problem ten sam ... !!!

Post autor: solidnafirma38 »

A tera HIT ………….
Składam reklamację u producenta …..! reklamacja dotyczy tego że klamki w oknie nie są na jednej wysokości …, i nie jest to problem regulacji ,różnica jest mierzona od poziomu skrzydła , a różnica wynosi około 4 mm , były już problemy z wkręceniem klamki w jednej kwaterze co ewidentnie wskazuje na źle okute okno , a tu wpada facet z serwisu i wali prosto do klienta …. „ to jest wadliwy montaż …”
Teraz słowo do dilerów …. Panowie a może i Panie … kupujcie towar tanio a sprzedawajcie drogo … Nie jakość produktu a jakość serwisu gwarantuje sukces na rynku , jak sprzedacie towar na dobrej marży to pokryjecie błędy producentów z własnej prowizji , załatwicie reklamację szybko i sprawnie , co spowoduje że będziecie dobrze wyglądać w oczach klienta i producenta …, ot taki złoty środek !!!!
A teraz słowo do producentów …!!!
To my szarzy dilerzy robimy dla was kasę stoimy na linii ognia z klientami !!! to my ponosimy konsekwencje za zrobioną przez was „kaszanę” i nieterminowe dostawy !!!
Więc zanim ktoś z was zacznie się wymądrzać na tym forum chwaląc się jakością parametrami , medalami w targach, i opluwać „taniość” niech najpierw zajrzy na swoją halę i do swojego serwisu…
Jeżeli chodzi o kwestię wiary to u mnie słabo, ale …, słyszałem kiedyś słowa które zaczynały się jakoś tak ..” Niech pierwszy żucie kamień tek który jest bez winy …” czy jakoś tam !!!
To mi się wydaje pasować idealnie !!! :twisted:

oknoAD

Awatar użytkownika
marjan
Rozgadany
Rozgadany

Re: Mała reklamacja , a problem ten sam ... !!!

Post autor: marjan »

ot to słuszny głos w tej i wielu podobnych sprawach.
Oczywiście przesunięcie klamki o którym piszesz może być spowodowane wieloma czynnikami: ludzkimi , maszynowymi a najczęściej brakiem kontroli co się dzieje na produkcji .....
wojtys
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: Mała reklamacja , a problem ten sam ... !!!

Post autor: wojtys »

problem taki praktycznie nie występuje gdy producent stosuje klamkę stałą zamiast środkowej...
Pozdrawiam Wojtys
ODPOWIEDZ