Proszę o wycenę, Drutex czy Budvar?
Proszę o wycenę, Drutex czy Budvar?
Witam, stanęłam przed chwilą wyboru okien. Ponieważ niestety jestem ograniczona finansowo - na placu boju pozostały mi dwie w/w firmy. Chcę zamontować okna dwustronnie okleinowane w kolorze macore lub podobnym, ale takim żeby dobrać identyczne rolety nadstawne.Okien mam dużo i kilka w sporych rozmiarach , w tym 2 X przesuwne 2100x2300. Które mi polecicie?
Re: Drutex czy Budvar?
Najlepiej kup dobre okna. Nie koniecznie z tych firm jak w tytule ani też przepłacone jak "okna z hejnałem".
Znajdź dobrego lokalnego producenta, który ma czas, materiał i sprzęt do wykonania dobrych okien.
Powodzonka
(zapytaj jeżeli znasz któregoś z pracowników-najlepiej tych z produkcji lub serwisu, czy robią dobre okna)
Znajdź dobrego lokalnego producenta, który ma czas, materiał i sprzęt do wykonania dobrych okien.
Powodzonka
(zapytaj jeżeli znasz któregoś z pracowników-najlepiej tych z produkcji lub serwisu, czy robią dobre okna)
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Wążne jest aby podać gdzie się mieszka lub z jakiego rejonu wybiera się okna. A nawet bez obaw podać z jakiej firmy te okna a nie tylko kto je produkuje. Okna to nie wszystko. Montaż, montaż i jeszcze raz montaż. Nawet najlepszy temat-okna można spitolić złym montażem.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
proponuje budwar jakoś bardziej do mnie przemawia .
POPRZEZ POZYTYWNE MYŚLENIE MOŻNA OSIĄGNĄĆ WIĘCEJ
Montaż oczywiście jest Bardzo Ważny i oczywiście przy takiej inwestycji proszę nie kierować się 100% cena bo to może uśpić czujność . Najtaniej nie znaczy najlepiej !!!
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Obie firmy to raczej okna ze średniej (żeby nie pwoiedzieć niższej) półki cenowej. A jakościowej.. to już w dużej mierze będzie zależało od montażystów - tak jak już powiedzieli koledzy..
Za to do mnie Budvar kompletnie nie przemawia - ma bardzo nachalną reklamę w której sami przyznają się do sprzedawania szkodliwych okien. Tzn. piszą że inni takie sprzedają, ale że u nich jeszcze kilka miesięcy wcześniej takowe były to już milczą..
Budvar to firma która uważa że "ciemny lud to kupi".
Za to do mnie Budvar kompletnie nie przemawia - ma bardzo nachalną reklamę w której sami przyznają się do sprzedawania szkodliwych okien. Tzn. piszą że inni takie sprzedają, ale że u nich jeszcze kilka miesięcy wcześniej takowe były to już milczą..
Budvar to firma która uważa że "ciemny lud to kupi".
-
czyżyk 303
- Małomówny

Jeśli chodzi o BUDVAR to podobnie jak Finlandia, zdecydowanie odradzam.
W pzypadku tak dużych rolet jak opisujesz, musisz poszukać naprawdę fachowej ekipy do montażu.
Zwróć również uwagę jakie okucia będą stosowane do suwanek, ja osobiście polecam okucia tzw "automaty" są oczywiście droższe, ale w użytkowaniu spisują się dużo lepiej niż zwykłe.
Jeśli oczekujesz pomocy napisz z jakiego regionu jesteś, łatwiej będzie kogoś polecić.
W pzypadku tak dużych rolet jak opisujesz, musisz poszukać naprawdę fachowej ekipy do montażu.
Zwróć również uwagę jakie okucia będą stosowane do suwanek, ja osobiście polecam okucia tzw "automaty" są oczywiście droższe, ale w użytkowaniu spisują się dużo lepiej niż zwykłe.
Jeśli oczekujesz pomocy napisz z jakiego regionu jesteś, łatwiej będzie kogoś polecić.
Witam, dziękuję wszystkim za chęć pomocy
Rozumiem, że nie można kierować się tylko ceną, ale niestety takie są realia, że nie stać mnie na okna z roletami za 50-60 tys a za tyle mam oferty z firm z "górnej półki".
Mieszkam w Dzierżoniowie (dolnośląskie ok. 50 km na południe od Wrocka) a domek buduje się w Pieszycach. Jeśli możecie kogoś polecić z mojego rejonu - bardzo chętnie przyjmę wszystkie sugestie
Rozumiem, że nie można kierować się tylko ceną, ale niestety takie są realia, że nie stać mnie na okna z roletami za 50-60 tys a za tyle mam oferty z firm z "górnej półki".
Mieszkam w Dzierżoniowie (dolnośląskie ok. 50 km na południe od Wrocka) a domek buduje się w Pieszycach. Jeśli możecie kogoś polecić z mojego rejonu - bardzo chętnie przyjmę wszystkie sugestie
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

To ty domek budujesz?
50-60 tyś za okna? To jest zajeb....e keszu jak na "domek". Jak chcesz mieć pewność za ile można kupić okna to dołącz do postu zestawienie stolarki tego "domku" to ekipa z forum wyceni to dla ciebie i będziesz mieć porównanie dopiero.
Sam jestem ciekaw ile i jakie to okna?
50-60 tyś za okna? To jest zajeb....e keszu jak na "domek". Jak chcesz mieć pewność za ile można kupić okna to dołącz do postu zestawienie stolarki tego "domku" to ekipa z forum wyceni to dla ciebie i będziesz mieć porównanie dopiero.
Sam jestem ciekaw ile i jakie to okna?
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Z przyjemnością wycenie taki domek.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Fakt.. dom w plastiku za 50-60 tys. to już solidna rezydencja...
i jeśli stać Cię na taki dom, to czumu żałujesz na tak istotne sprawy jak stolarka...
i jeśli stać Cię na taki dom, to czumu żałujesz na tak istotne sprawy jak stolarka...
Hej, pisałam, że okna z roletami za te pieniądze. Nie dodałam, że wszystkie rolety będą elektryczne a to też jest spora kasa. Dom nie jest duży, ale to same okna bo aż 20.
To co, kogoś polecacie?
To co, kogoś polecacie?
Ja mogę siebie. W ok.30 tyś.masz przyzwoite okna z roletami.
-
agniechaaa
- Czytelnik

Do 30 tys . mysle ,ze spokojnie powinnas sie zmiescic
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
A może pójdziecie na kurs wróżek? Skoro tanie firmy wyceniają to pow. 50 tys zł to co Wy chcecie zaproponować????
Finlandia,bez urazy ale wszystko idzie zrobić. 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
A na czym chcesz oszczędzić? Myślisz że firmy z wycenami pow 50 tys. mają 80 % marży na swoich oknach? Chyba w bajki wierzysz.
Finlandia, bo zmienię zdanie o tobiefinlandia pisze:A na czym chcesz oszczędzić? Myślisz że firmy z wycenami pow 50 tys. mają 80 % marży na swoich oknach? Chyba w bajki wierzysz.
Patrz co ta Pani miła pisze. Ma 20 okien. Z tego ma 2 duże balkony. Przeliczmy teraz prostą rzecz. Liczę (wydaje mi się) przesadnie : 18 okien po 3 m2 = 54m2, 2 balkony 2100x2300= 9,66m2.
Powiedzmy że w zaokrągleniu mamy 65 m2 okien(co przy założeniu projektowym że powierzchnia szyb ma wynosić 1/8powierzchni podłóg, to wychodzi mi dom o powierzchni około 350m2). Jeśli ta Pani ma wycenę na około 50-60tyś.(przyjmijmy 50tyś) to oznacza że firma sprzedaje jej m2 okienka z montażem za 769 zł brutto (719 zł netto).
Teraz przyjmijmy przeliczenie w drugą stronę. 18 okien po 2m2= 36m2 + 2 balkony = 45,66m2. W zaokrągleniu 50m2. W tym przypadku firma liczy jej m2 okienka po 1000zł brutto (934 zł netto).
Teraz jeśli weźmiemy pod uwagę ceny sprzedaży okien przez wymienione przez Panią firmy, to ta Pani ma chyba wszystko w tych oknach zamontowane.
Ale jedyną możliwością sprawdzenia tego jest zamieszczenie przez Panią zestawienia stolarki na forum.
Pozdrawiam
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
-
czyżyk 303
- Małomówny

Przeczytaj chłopie co dokładnie ta pani pisze.
2 balkony przesuwne,gdzie koszt jednego na porządnym automacie z bezpieczną szybą (ja zawsze takie polecam do HKSów) to od 4500 do 6000 zł
już masz ok. 10000zł. Do tego rolety z silnikami, jesli pancerz rolety ma być w kolorze macore to również znacznie podnosi cenę.
Nie wykluczone że pakiety szyb dwukomorowe, do tego solidny montaż ,a wy to chcecie robić za 30 tys???
Zobaczcie jak się zachowujecie, narzekacie na okrągło na tym forum że firmy typu Dobroplast psują rynek robiąc tanio i po kosztach, a sami dajecie cenę 20 tys niższą niż konkurencja nie widząc nawet zestawienia stolarki?
Żałosne.
2 balkony przesuwne,gdzie koszt jednego na porządnym automacie z bezpieczną szybą (ja zawsze takie polecam do HKSów) to od 4500 do 6000 zł
już masz ok. 10000zł. Do tego rolety z silnikami, jesli pancerz rolety ma być w kolorze macore to również znacznie podnosi cenę.
Nie wykluczone że pakiety szyb dwukomorowe, do tego solidny montaż ,a wy to chcecie robić za 30 tys???
Zobaczcie jak się zachowujecie, narzekacie na okrągło na tym forum że firmy typu Dobroplast psują rynek robiąc tanio i po kosztach, a sami dajecie cenę 20 tys niższą niż konkurencja nie widząc nawet zestawienia stolarki?
Żałosne.
czyżyk 303 pisze:Przeczytaj chłopie co dokładnie ta pani pisze.
Żałosne.
Przepraszam,
przeliczyłem u siebie według cennika.
Drzwi balkonowe przesuwne na automacie z szybą 44.2/14/6 (ze względu na wymiary i wagę doliczyłem też dopłatę za wzmocnienie 2mm) o wymiarach 2100x2300 w kolorze Macore obustronny. Do tego policzyłem 18 okien R+RU o wymiarach 1800 x 1500 w kolorze obustronnym Macore z szybą zwykłą. Do tego policzyłem do wyżej wymienionych okien Rolety z silnikami (niestety nie w kolorze Macore, tylko w Złotym dębie, ale nie myślę żeby tutaj wyszła kosmiczna różnica cen. Po prostu nie chciało mi się dzwonić do dostawcy o tej godzinie
Wyszła mi kosmiczna kwota prawie 63 000 zł netto.
Tyle że jest to cena z cennika przed rabatami.
Nie będę też na forum się rozpisywał za ile taki zestaw by kupił klient, za ile dealer(nie obsługuje tego terenu więc nie jestem zbytnio zainteresowany).
Ale napisałem też, że najlepszym wyjściem jest zamieszczenie specyfikacji okien (łącznie z wyposażeniem).
Pozdrawiam
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
Zawsze jak robi się wycenę kompleksowo robi się ją dokładniej i atrakcyjniej cenowo. Uważam ,że nie ma sensu walczyć o zlecenie jak psy o kość.......ale jak słyszę te różnice cenowe sam chętnie stworzyłbym własną bajkę . Oczywiście pod warunkiem ,że dostanę parametry do wyceny. Pozdrawiam forumowiczów. Ryszard
Witam użytkowników forum, i dziękuję za ciekawe informacje.
-
katarzynac
- Czytelnik

Budvar to firma z wieloletnim doświadczeniem, mają wiele biur handlowych w całym kraju, są spółką giełdową, robią dobre, ciepłe okna, na solidnych niemieckich profilach. Czego chcieć więcej dla zwykłego użytkownika???
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nikt tutaj, katarzynac i inni pracownicy Budvar, nie twierdzi, że jedna czy druga firma nie ma doswiadczenia w produkcji okien. Zauważyć tylko trzeba jedno, że to nie jest górna półka jakościowa. Cena jest tam priorytetem, co nijak ma sie do jakości.
Jak wywaliłbym tyle kasy na dom to nie szukałbym stolarki na najniższym poziomie cenowym (no może to nie jest ten najniższy poziom w Polsce)
Ta, że w tym kraju każdy chce "szkłem d... otrzeć". Jak chce Pani kupić dobry produkt, to myślę, że nie trzeba opierac sie na opiniach z tego forum tylko samodzielnie rozstrzygnąć co jakościowo jest najlepsze. Tutaj każdy albo będzie swój towar zachwalał, albo próbował oczernić konkurencję.
Osobiście, jeżeli chodzi o profile szukałbym raczej z poziomu Schico, Wymara, Deceunincka, Veki itp. I nie chodzi tu o ilość komór w profilu tylko o jego klasę. Żadnych coex-ów z recyklatu itp. wynalazków. Tylko czyste tworzywo w klasie "A" ze wzmocnieniem min. 2 mm (w przesuwkach nawet 2,5mm), co przy dość znacznych gabarytach okien da odpowiednią sztywność konstrukcji - tym bardziej, że okna są okleinowane.
Jak wywaliłbym tyle kasy na dom to nie szukałbym stolarki na najniższym poziomie cenowym (no może to nie jest ten najniższy poziom w Polsce)
Ta, że w tym kraju każdy chce "szkłem d... otrzeć". Jak chce Pani kupić dobry produkt, to myślę, że nie trzeba opierac sie na opiniach z tego forum tylko samodzielnie rozstrzygnąć co jakościowo jest najlepsze. Tutaj każdy albo będzie swój towar zachwalał, albo próbował oczernić konkurencję.
Osobiście, jeżeli chodzi o profile szukałbym raczej z poziomu Schico, Wymara, Deceunincka, Veki itp. I nie chodzi tu o ilość komór w profilu tylko o jego klasę. Żadnych coex-ów z recyklatu itp. wynalazków. Tylko czyste tworzywo w klasie "A" ze wzmocnieniem min. 2 mm (w przesuwkach nawet 2,5mm), co przy dość znacznych gabarytach okien da odpowiednią sztywność konstrukcji - tym bardziej, że okna są okleinowane.
Przeczytałem tutaj na forum, że Budvar to "skądinąd dobra firma" i rzeczywiście tak jest. Wie o tym nie jeden z nas. Budvar gratulacje, tak trzymać. Bądźcie jak zawsze terminowi a Wasze okna niech zachowają obecną, wysoką jakość!!
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Wazelina się rozlała

Stoję przed tym samym dylematem. Budvar czy Drutex. Jakość w (z tego co wiem) w Budvar Centrum lepsza, natomiast niższa cena w Drutexie. Co polecacie? jakie są Wasze doświadczenia?
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Panowie, dlaczego nie piszecie wprost , że np. Drutex to niższa półka cenowa?
-dlaczego piszecie /Finlandia/ , że / chodzi o firmy z niskiej półki jakościowej - okna / cytuję: ich jakość to sprawa montażu ? /!/
Montaż to montaż i jakość montażu nie ma nic do jakości okien! I proszę mi nie pisać, że zły montaż może zepsuć okna! To oczywiste! - Chodzi mi o to, że jak można ściemniać o jakości okna / unikając określenia : niższa półka okien , albo wprost: najniższa jakość / stosując zabieg z montażem?
Jeśli będzie SUPER MONTAŻ to okna z Drutexu pan Finlandia okresli jako okna z górnej półki ???
Nie dajmy się zwariować i nie okłamujmy klientów w tak bezczelny sposób.
Pozdrawiam i życzę opamiętania dla niektórych z uczestników forum.
-dlaczego piszecie /Finlandia/ , że / chodzi o firmy z niskiej półki jakościowej - okna / cytuję: ich jakość to sprawa montażu ? /!/
Montaż to montaż i jakość montażu nie ma nic do jakości okien! I proszę mi nie pisać, że zły montaż może zepsuć okna! To oczywiste! - Chodzi mi o to, że jak można ściemniać o jakości okna / unikając określenia : niższa półka okien , albo wprost: najniższa jakość / stosując zabieg z montażem?
Jeśli będzie SUPER MONTAŻ to okna z Drutexu pan Finlandia okresli jako okna z górnej półki ???
Nie dajmy się zwariować i nie okłamujmy klientów w tak bezczelny sposób.
Pozdrawiam i życzę opamiętania dla niektórych z uczestników forum.
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
Najlepsze okna można spitolić niefachową robotą, a i kumaty koleś słabej jakości okna może super zamontować i dokonać w nich poprawek i będzie ok. Najwięcej decyduje o wszystkim montaż.
Okna z DRUTEXU montujemy również i nie ma z nimi najmniejszych problemów choć czasem babol się trafi i trzeba to poprawić i będzie ok.
BUDVAR - już tyle razy zmienial profil z którego robi okna, że szkoda o tym mówić. Teraz męczą KBE a co będzie następne
Z jakością też różnie - babole się trafiają, albo serwis wymienia uszczelka przez 6 miesięcy.
DRUTEX czy BUDVAR - jakość podobna, to i to da się zamontować aby było OK. Wielkim PLUSEM w DRUTEX jest np. aluminium - nieźle je robią. Wielkim MINUSEM w BUDVAR jest ich reklama - głupie argumenty i standardowy temat w punktach sprzedaży to to że (jak twierdzą osoby sprzedające te okna) ich okna są najlepsze bo mają wgrzewany słupek a inni produkują wkręcany i u nich to właśnie tam dostaje się woda i wzmocnienia w oknach rdzewieją i inne historie gadają. ŻENADA.
Okna z DRUTEXU montujemy również i nie ma z nimi najmniejszych problemów choć czasem babol się trafi i trzeba to poprawić i będzie ok.
BUDVAR - już tyle razy zmienial profil z którego robi okna, że szkoda o tym mówić. Teraz męczą KBE a co będzie następne
Z jakością też różnie - babole się trafiają, albo serwis wymienia uszczelka przez 6 miesięcy.
DRUTEX czy BUDVAR - jakość podobna, to i to da się zamontować aby było OK. Wielkim PLUSEM w DRUTEX jest np. aluminium - nieźle je robią. Wielkim MINUSEM w BUDVAR jest ich reklama - głupie argumenty i standardowy temat w punktach sprzedaży to to że (jak twierdzą osoby sprzedające te okna) ich okna są najlepsze bo mają wgrzewany słupek a inni produkują wkręcany i u nich to właśnie tam dostaje się woda i wzmocnienia w oknach rdzewieją i inne historie gadają. ŻENADA.
e-mail: [email protected]
-
ziobrowski
- Zaangażowany

- Kontakt:
Re: Proszę o wycenę, Drutex czy Budvar?
witam nie wiem jaką konstrukcje ma pani na myśli ale jeszli aluminium to zapraszam
http://ziobrowski.eu.interii.pl/index.html
http://ziobrowski.eu.interii.pl/index.html
Jezeli jest Pani nadal zainteresowana oferta zakupu stolarki PVC prosze o kontakt. Tel 32278 67 58 lub 32 217 52 34. Wycena nic nie kosztuje a moze Pani tylko zyskac. Pozdrawiam
-
wieckowski
- Czytelnik

zdecydowanie BUDVAR polecam WŁAŚNIE KUPIŁEM U NICH 32 SZTUK OKIEN I JESTEM ZADOWOLONY.
ROBIĄ TEZ KONSTRUKCJE Z DREWNA I ALUMINIUM FASADY ..BUDVAR BĘDZIE POTENTATEM .POWOLI PO CICHU...
NUMER 1 ..ELEGANCKIE OKNA.
ROBIĄ TEZ KONSTRUKCJE Z DREWNA I ALUMINIUM FASADY ..BUDVAR BĘDZIE POTENTATEM .POWOLI PO CICHU...
NUMER 1 ..ELEGANCKIE OKNA.
-
fajneokna.pl
- Zaangażowany

Jak to mało potrzeba ludzio do szczęścia...