Oknoplast-Kraków wprowadziił termoramkę

Bolek

Oknoplast-Kraków wprowadziił termoramkę

Post autor: Bolek »

Ktoś mi wytłumaczy dokładniej co to jest?

oknoAD

Piotr K.

Termoramka

Post autor: Piotr K. »

Kilka informacji jest w zasięgu ręki (myszki): http://www.oknonet.pl/art/idx/art_075_idx.html :idea:
Gość

Post autor: Gość »

Najlepiej spodobała mi się wypowiedź, że sama ramka zmiejsza straty ciepła do 10 %. I to ramka, która stanowi może 1 % wielkości okna.
Ci z Oknoplastu mają chyba nie równo pod sufitem, albo zajebistego dyrektora marketingu, który im (handlowcom) nawet gówno sprzedaje jako czekoladę o smaku naturalnym.

PS: Norma DIN V 4108 nie jest normą UNIJNĄ, tylko normą niemiecką, bo unijnej na ciepłą ramkę jeszcze nie ma.
JarekK

Post autor: JarekK »

Anonymous pisze:Najlepiej spodobała mi się wypowiedź, że sama ramka zmiejsza straty ciepła do 10 %. I to ramka, która stanowi może 1 % wielkości okna.
Ci z Oknoplastu mają chyba nie równo pod sufitem, albo zajebistego dyrektora marketingu, który im (handlowcom) nawet gówno sprzedaje jako czekoladę o smaku naturalnym.

PS: Norma DIN V 4108 nie jest normą UNIJNĄ, tylko normą niemiecką, bo unijnej na ciepłą ramkę jeszcze nie ma.
Widzę że kogoś OKNOPLAST zaczyna wkurzać. Hehehe
No i wyszły jaja z samoreklamy.
Gość

JarekK pisze:
Anonymous pisze:Najlepiej spodobała mi się wypowiedź, że sama ramka zmiejsza straty ciepła do 10 %. I to ramka, która stanowi może 1 % wielkości okna.

Widzę że kogoś OKNOPLAST zaczyna wkurzać. Hehehe
No i wyszły jaja z samoreklamy.
Ale przykwasili, że jako pierwsi zastosowali termoramkę (parsknąłem gromkim śmiechem) jak to przeczytałem !!!
Konio

Post autor: Konio »

Pierwsi zrobili szum na ten temat, pytanie - jak szprosy w ciepłej ramce i pytanie kolejne ciepła czy malowana?

JarekK

Post autor: JarekK »

Konio pisze:Pierwsi zrobili szum na ten temat, pytanie - jak szprosy w ciepłej ramce i pytanie kolejne ciepła czy malowana?
Najlepiej wyślij zapytanie do OKNOPLASTU. Tylko uważaj na odpowiedź, bo jak przyjdzie od handlowca, to przypadkowo ramka może być i ze złota (tylko polakierowana na srebro)

Poza tym widzę, że nasza branża okienna idzie w kierunku branży komputerowej - codziennie coś nowego, a za miesiąc to już staroć (kurde coś mi się komp wiesza) Hehehe
Gość

TA termoramka wyglada duzo ładniej niz normalna ramka.
Piotr K.

Post autor: Piotr K. »

Jeden mały temat o firmie Oknoplast-Kraków a tyle szumu...
Sugeruję niektórym piszącym uzupełnienie wiedzy na temat fizyki budowli oraz różnic między ramkami z tworzyw i stali szlachetnej. Ciekawy też jestem kto wcześniej zastosował w Polsce takie rozwiązanie.
Po za tym zalecam więcej luzu (broń pozostawiamy w szatni)! 8)

Ps. Szprosy w ramce ze stali nierdzewnej mają się dobrze!
Gość

Piotr K. pisze:Jeden mały temat o firmie Oknoplast-Kraków a tyle szumu...
Sugeruję niektórym piszącym uzupełnienie wiedzy na temat fizyki budowli oraz różnic między ramkami z tworzyw i stali szlachetnej. Ciekawy też jestem kto wcześniej zastosował w Polsce takie rozwiązanie.
Po za tym zalecam więcej luzu (broń pozostawiamy w szatni)! 8)

Ps. Szprosy w ramce ze stali nierdzewnej mają się dobrze!
A moja rada i prośba do was. Reklamę róbcie gdzie indziej. załóżcie sobie jeszcze nowszą stronkę internetową i tam walcie wszystkie wasze slogany reklamowe, a nie na forum.
Gość

TERMORAMKA to jest to!!! 8)
ODPOWIEDZ