W profilu uchodzący za jeden z najlepszych na rynku trafiła się tak tandetnie położona okleina !

Ja szanuję firmy z którymi współpracuję nie podam producenta ani nazwy profilu , nie pokazałem tych zdjęć aby kogoś oczerniać , tylko jako ciekawostkę gdyż za 15 lat mojego doświadczenia w oknach taki bubel widzę pierwszy raz ! jestem tylko ciekaw że nie zauważono tego ani przy okuwaniu , ani przy szkleniu ., ani przy kontroli jakości !!!pcv-pcv pisze:jaki to profil?? Veka??

Nie szukam winnych . okien nie zwróciłem bo uszkodzenia są na skrzydłach …! Przyjedzie serwis i wymieni ,a ja mam stan zamknięty … , z powodu 4 z 14 okien nie będę przekładał terminu montażu lub wysyłał ekipy drugi raz ! i powtórzę jeszcze raz pokazałem ten bubel jako ciekawostkę gdyż trafiło mi się coś takiego po raz pierwszy za 15 lat może dlatego że współpracuję z najlepszymi firmami ! Mercedesy też się psują ! A tekst szanownego Pana brzmi jak standardowa odpowiedź do jego klientów którzy takie usterki zgłaszają na porządku dziennym a faks z reklamacjami wychodzi jak profil z prędkością 40 m /minjosek73 pisze:Co to za ciekawostka!?
Przecież przy okleinowaniu pracują ludzie. Takie rzeczy się zdarzają. Okleiniarki pracują z prędkością od 0 do 40m/min, a chyba nawet i szybciej. Są też takie, które okleinują dwie strony jednocześnie i przyklejają folię ochronną. Jak więc zauważyć ubytek. Kontrola zpewnością nie obejmuje każdego centymetra ba nawet metra profila - jest to poprostu nie wykonalne.
A TWOI LUDZIE JAK PRZYJMOWALI OKNA NA MAGAZYN TO NIE SPRAWDZILI CO PRZYJMUJĄ, NIE WIDZIELI PRZED MONTAŻEM, CO MONTUJĄ - NIE O TRZEBA BYŁO WSTAWISĆ WADLIWYCH OKIEN. A TERAZ TO SZUKAMY WINNYCH.
FE NIE ŁADNIE
no tu masz kolego rację:) może śrubek zbywa?Jescze jedno.
Twój dostawca okien ma jakiegoś nadgorliwego gościa na okuwaniu skrzydeł.Wkręca wkręty w każdą dziurkę - nawet do dystansu. To chyba z tych co "wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieknie"![]()
![]()

Dlatego pokazałem to jako ciekawostkę , profil wygląda jak okleinowany na zakładkę , pod ostającą okleiną jest normalna zdrowa okleinaototo pisze:Witam,
a ja to bym poprosił o wyjaśnienie, bo nie rozumiem sytuacji np. z pierwszego zdjęcia:
-co, tam okleina odstaje na brzegu powierzchni czołowej skrzydła ?(czyli patrząc tak jak na zdjęciu z boku skrzydła widzę odstawanie okleiny na krawędzi powierzchni czołowej i przylgi)
przecież okleina "w jednym" kawałku obejmuje powierzchnię boczną przylgi i powierzchnię czołową aż do wrębu listwy szybowej -to jest powłoka ciągła,
czyli albo to jest sznyt po ostrej krawędzi czegoś rozpruty (nic nadzwyczajnego, zdarza się -zwykłe uszkodzenie mechaniczne) albo ten producent okleinuje powierzchnie czołową skrzydła i na zakład powierzchnię boczną przylgi - i to dopiero byłyby jakiś news![]()
Bardzo prawdopodobne bo okucie to Roto a to często spotykana para.pcv-pcv pisze:jaki to profil?? Veka??

masz na myśli każdego kto robi na Roto? to rozwiązanie proponują od jakiegoś czasu sami technicy tej firmy, bo zapomnieli zaprojektować/wprowadzić do produkcji ogranicznika obrotu klamki do kąta 90stopni, do nowych zasuwnic RU w NT (stare systemowe ograniczniki nie pasują)POGROMCA OSZUSTÓW pisze:Ten profil to GELAN.
I ten wkręt jest bardzo fajny.
Nie pękaj są lepsi co np. zasuwnicę aby była tylko R blokują wkrętami.