"Nowe" okna

PaprykarZ
Czytelnik
Czytelnik

"Nowe" okna

Post autor: PaprykarZ »

Witam!
Ostatnio zamontowano mi w domu "nowe" okna. Nie będę pisał jaki producent i w jakiej fabryce wyprodukowane, bo mam kilka pytań w których akurat to nie ma znaczenia.
Np w jednym oknie pęknięta jest listwa przy szybie na długości ok 4cm. Duża to usterka? Czy takie okno w ogóle powinno zostać wypuszczone z fabryki?
Kolejny problem mam z oknem w kuchni. Niezależnie od tego czy jest uchylnie otwarte czy zamknięte od dołu jest ok 3cm oszronione z zewnątrz przez całą szerokość i mam wątpliwości czy to okno jest ok?
Kolejną kwestią są składy szybowe, które są nierówno założone. W jednym rogu widać np 1cm uszczelki, a w przeciwległym rogu wkład jest założony równo z uszczelką. Ta wada występuje we wszystkich oknach. Czy poza wizualnymi uchybieniami, ma to jakiś negatywny wpływ na okno,szybę?

oknoAD

arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: "Nowe" okna

Post autor: arturrex »

Czy duza? No czterocentymetrowa! Listewka do wymiany.
Oszronione z zewnątrz?!Chyba zaparowane wewnatrz pomieszczenia. Słaba wentylacja, duza wilgotność powietrza w pomieszczeniu.
Co do tych pakietów szybowych to winien jest szklarz, któremu nie chce sie estetycznie i symetrycznie umieścić szyby w skrzydle - wada bez technicznego znaczenia
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
ODPOWIEDZ