Jak to jest z aprobatą na Decco,
gdzies czytalem ze nie ma, ze nie wolno tego sprzedawać.
Znajomy sprzedaje tego troche Niemcom, nie wiem czy do konca wie w co sie pakuje.
Jezeli nie ma aprobat, nie ma CE, nie chcial bym byc w jego skorze.
Nie piszcie o jakosci, na ten temat mam wlasne zdanie (pare okien na tym widzialem....).
Interesuje mnie strona prawna.
Pozdrawiam okniarzy
Decco
Re: Decco
Wiem jak to jest z CE, ale bez aprobaty nie ma szns , chyba ze sie myle,
no ale jezeli ma aprobate to ok.
no ale jezeli ma aprobate to ok.
15 sekund szukania i sprawa się wyjaśnia
Pierwszy wynik w google na aprobata decco
Spis wszystkich okiennych AT
Pierwszy wynik w google na aprobata decco
Spis wszystkich okiennych AT
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
Jak sprzedaje do na export to producent musi mieć CE. Za te badania płaci jednak producent, a nie systemodawca.
Za sprzedaż na terenie UE bez certyfikatów kary zaczynają się chyba od 100 000,00 Euro w górę plus wymiana towaru na wolny od wad prawnych.
Ja bym nie ryzykował.
Pytanie drugie. Co zrobią prawnicy z dostawcą w którego wytrobach nagle w okresie gwarancji ukażą się wady i z powodu kosztów tenże nie wykona napraw gwarancyjnych? Tam się nie da robić jak w Polsce, czyli olać roszczeń z tytułu gwarancji i rękojmi. Wtedy wyjdzie na jaw brak badań i certyfikatów.
Ale będzie wtedy jazda. Nie ma czego zazdrościć.
Pozdro.
Za sprzedaż na terenie UE bez certyfikatów kary zaczynają się chyba od 100 000,00 Euro w górę plus wymiana towaru na wolny od wad prawnych.
Ja bym nie ryzykował.
Pytanie drugie. Co zrobią prawnicy z dostawcą w którego wytrobach nagle w okresie gwarancji ukażą się wady i z powodu kosztów tenże nie wykona napraw gwarancyjnych? Tam się nie da robić jak w Polsce, czyli olać roszczeń z tytułu gwarancji i rękojmi. Wtedy wyjdzie na jaw brak badań i certyfikatów.
Ale będzie wtedy jazda. Nie ma czego zazdrościć.
Pozdro.