Geneo - Złoty Medal MTP?
Geneo - Złoty Medal MTP?
Jak myślicie, czy okno Geneo, dostanie złoty medal na Budmie? Moim zdaniem - Geneo jest niekwestionowanym liderem.
http://oknonet.pl/okna/news,13923.html
http://oknonet.pl/okna/news,13923.html
Re: Geneo - Złoty Medal MTP?
Mam takie okno u siebie. Bardzo przyzwoity produkt.
Geneo liderem - potwierdzam.
Geneo liderem - potwierdzam.
e-mail: [email protected]
-
fajneokna.pl
- Zaangażowany

A co z Dobroplastem? Nie zasługują na medal? 
To zależy w jakiej kategorii ! 
Oj to Geneo , oj , oj , ale damy radę i z tym <lol>
A ten GENEO to ma jakies, jakiekolwiek, czy w ogóle ma - badania potwierdzajace te rewelacyjne parametry.
Bo ja moge napisac ze mam w domu rewelacyjne okna SCHUCO CT 70 - ciepło cicho i nic sie nie dzieje z tymi oknami.
Czy maja badania ITT, akustyczne i izolacyjnosci cieplnej ???
Bo ja moge napisac ze mam w domu rewelacyjne okna SCHUCO CT 70 - ciepło cicho i nic sie nie dzieje z tymi oknami.
I po co to pytaniepchelek pisze:A ten GENEO to ma jakies, jakiekolwiek, czy w ogóle ma - badania potwierdzajace te rewelacyjne parametry.
REHAU to nie jakiś dziadowski tłoczyciel profili - tam wszystko jest na papierze i potwierdzone badaniami.
hmmm a za co się dostaje medal ? sie pytam ?
taka tania forma reklamy
Za co dostaje się medal? ZA KASĘ
Tak przynajmniej wynika z regulaminu, którego fragment pozwalam sobie przytoczyć:
§ 3
1. Warunkami przyjęcia zgłoszenia do Konkursu są:
- dokonanie zgłoszenia produktu na formularzu, którego wzór stanowi załącznik do Regulaminu – do BIT Biznes – Innowacje Technologie Sp. z o.o. w Poznaniu w terminie co najmniej na 14 dni przed rozpoczęciem targów,
- załączenie do zgłoszenia uzasadnienia zawierającego charakterystykę produktu, uwzględniającą cechy wymienione w § 1,
- załączenie kopii certyfikatów, atestów i innych świadectw, o których mowa w § 2 opinii oraz wyników badań oraz innych dokumentów dotyczących zgłaszanego produktu przedstawiających jego walory, w tym opinie użytkowników,
- załączenie wizerunku produktów w postaci fotografii, prospektów reklamowych,
- dokonanie ustalonej opłaty za udział w Konkursie na rachunek bankowy BIT Biznes –Innowacje-Technologie Sp. z o.o. w Poznaniu i załączenie dowodu dokonanej wpłaty w terminie do 14 dni przed rozpoczęciem targów.
§ 3
1. Warunkami przyjęcia zgłoszenia do Konkursu są:
- dokonanie zgłoszenia produktu na formularzu, którego wzór stanowi załącznik do Regulaminu – do BIT Biznes – Innowacje Technologie Sp. z o.o. w Poznaniu w terminie co najmniej na 14 dni przed rozpoczęciem targów,
- załączenie do zgłoszenia uzasadnienia zawierającego charakterystykę produktu, uwzględniającą cechy wymienione w § 1,
- załączenie kopii certyfikatów, atestów i innych świadectw, o których mowa w § 2 opinii oraz wyników badań oraz innych dokumentów dotyczących zgłaszanego produktu przedstawiających jego walory, w tym opinie użytkowników,
- załączenie wizerunku produktów w postaci fotografii, prospektów reklamowych,
- dokonanie ustalonej opłaty za udział w Konkursie na rachunek bankowy BIT Biznes –Innowacje-Technologie Sp. z o.o. w Poznaniu i załączenie dowodu dokonanej wpłaty w terminie do 14 dni przed rozpoczęciem targów.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to za kasę jest wszystko. Jedzenia w sklepie też nie dostajesz za darmo tylko za kasę to normalne, na BUDMĘ też wchodzisz za kasę - poprostu wszystko na tym świecie jest za kasę i opiera się na kasie więc gdzie tu problem
, przecież nie musieli dostać wyróżnienia, nie byli przecież tam sami a jakoś się udało.
Kubo N, otóż idąc moim tokiem rozumowania, najważniejsze w życiu jest to czego kupić nie można, ale nie o to w tym wątku idzie.
Z profesjonalnego punktu widzenia, nagrody, za które najpierw trzeba zapłacić wpisowe są raczej mało warte i mało prestiżowe. Co innego, gdyby powstała kiedyś organizacja, która ustaliłaby jasne kryteria oceny, oceniałaby wyroby w sposób niejawny i w dłuższym okresie czasu, np. roku, a potem ogłaszała nominacje i werdykt. Takie połączenie Szwedzkiej Akademii Nauk i Akademii Filmowej
Oczywiście i wtedy powstawałby kontrowersje co do nagradzanych wyrobów i firm, ale sama dyskusja o kontrowersjach i przyczynach ich powstawania miałaby nieco wyższy poziom merytoryczny, co już jest wartością samą w sobie.
Z profesjonalnego punktu widzenia, nagrody, za które najpierw trzeba zapłacić wpisowe są raczej mało warte i mało prestiżowe. Co innego, gdyby powstała kiedyś organizacja, która ustaliłaby jasne kryteria oceny, oceniałaby wyroby w sposób niejawny i w dłuższym okresie czasu, np. roku, a potem ogłaszała nominacje i werdykt. Takie połączenie Szwedzkiej Akademii Nauk i Akademii Filmowej
No to jest to raczej małoprawdopodobne aby coś takiego powstało i to za free a tak to musimy się opierać na czymś wiarygodnym ...... tylko na czym jak myślisz 
Adjj
100% popieram.
100% popieram.
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Ważniejsze od tych medali i wyróznień jest to, że firma i jej wyroby są postrzegane pozytywnie przez dealerów i klienta indywidualnego - a to wielki sukces w dzisiejszych czasach.
Widzę, że temat tego producenta jest na forum ostro wałkowany i to skłoniło mnie do zaciągnięcia szerszej wieszy na ich temat niż miałem do tej pory - popytałem i poczytałem oraz zapoznałem się ze stroną www. Mogę stwierdzić, że firma godna uwagi. Da się nawet zauważyć, że okna to nie wszystko w ich działalności - wspierają między innymi działalność wielu organizacji pożytku publicznego, stowarzyszeń i fundacji czyli potrafią się dzielić z innymi i to się powinno również chwalić: http://www.eurocolor.com.pl/index.php?i ... 1669901690
Jeżeli robią dobrą robotę i dostają za to wyróżnienia to super - trzymać tak dalej. Gożej jakby robili złą robotę i dostawali za to podziękowania i wyróżnienia to wtedy nie pociągneliby długo - cho co niktórym się udaje:
www.dobroplast.pl/strona-wyroznienia-15-10.html - a najlepszą nagrodą co mnie rozbawiła to jest:
Kryształowy Profil w kategorii Człowiek Roku 2006
"Człowiekiem Roku 2006" branży stolarki okiennej zostali: Renata i Paweł Kaczyńscy – właściciele Fabryki Okien i Drzwi PCV Dobroplast. Nagroda została przyznana za:
- za zamieszanie i sianie paniki na rynku,
- za działanie wbrew krytyce i za odwagę ,
- za osiągnięcie sukcesu,
- za wdrożenie własnego systemu
- za godne podziwu zdecydowanie w działaniu,
- za własną politykę i niezależność oraz wprowadzenie największego fermentu w branży okiennej.
Więcej informacji można znaleźć na stronie:
http://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/t ... 10372.html
Także nagrody można mieć (zdobyć) i to różnorakie ale najważniejsza jest opinia wokół całości firmy a nie samo wyróżnienie.
Widzę, że temat tego producenta jest na forum ostro wałkowany i to skłoniło mnie do zaciągnięcia szerszej wieszy na ich temat niż miałem do tej pory - popytałem i poczytałem oraz zapoznałem się ze stroną www. Mogę stwierdzić, że firma godna uwagi. Da się nawet zauważyć, że okna to nie wszystko w ich działalności - wspierają między innymi działalność wielu organizacji pożytku publicznego, stowarzyszeń i fundacji czyli potrafią się dzielić z innymi i to się powinno również chwalić: http://www.eurocolor.com.pl/index.php?i ... 1669901690
Jeżeli robią dobrą robotę i dostają za to wyróżnienia to super - trzymać tak dalej. Gożej jakby robili złą robotę i dostawali za to podziękowania i wyróżnienia to wtedy nie pociągneliby długo - cho co niktórym się udaje:
www.dobroplast.pl/strona-wyroznienia-15-10.html - a najlepszą nagrodą co mnie rozbawiła to jest:
Kryształowy Profil w kategorii Człowiek Roku 2006
"Człowiekiem Roku 2006" branży stolarki okiennej zostali: Renata i Paweł Kaczyńscy – właściciele Fabryki Okien i Drzwi PCV Dobroplast. Nagroda została przyznana za:
- za zamieszanie i sianie paniki na rynku,
- za działanie wbrew krytyce i za odwagę ,
- za osiągnięcie sukcesu,
- za wdrożenie własnego systemu
- za godne podziwu zdecydowanie w działaniu,
- za własną politykę i niezależność oraz wprowadzenie największego fermentu w branży okiennej.
Więcej informacji można znaleźć na stronie:
http://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/t ... 10372.html
Także nagrody można mieć (zdobyć) i to różnorakie ale najważniejsza jest opinia wokół całości firmy a nie samo wyróżnienie.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ