CZY LIDER PADA NA KOLANA ?

Gość

CZY LIDER PADA NA KOLANA ?

Post autor: Gość »

Ludzie co się dzieje?
To iż Aluplast ma odwieczne problemy z materiałem nie jest dla nikogo tajemnicą, ale to co się dzieje w tym roku to katastrofa.
Nie ma nic,ani jeden system nie jest sprzedawany kompletnie na domiar złego pracownicy mają chyba powyłączane telefony (nie płacą czy jak ?), bo z nikim się nie można skontaktować.
W biurze oczywiście miłe damskie głosy, ale co z tego skoro również nie mają o niczym pojęcia.
"LIDER CHYBA TRACI POZYCJĘ A CO WAŻNIEJSZE Z PEWNOŚCIĄ STRACI KLUCZOWYCH ODBIORCÓW"

oknoAD

Prorok

Post autor: Prorok »

Racja, TO JEST TRAGEDIA. Nie tylko nie wysyłają materiału, ale nie są łaskawi udzielić jakichkolwiek wiążących informacji. TOTALNIE ZLEWAJĄ KLIENTÓW. Metody jak u Cyganów (to że szef firmy na Polskę jest Rumunem, to oczywiście przypadek).
Przewiduję masowy exodus klientów Aluplasta do innych systemów, bo jeśli dzisiaj wszystko się sypie, to na jesieni zawali się całkowicie.
andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

Wstyd mi się zrobiło jak zobaczyłem twój tekst "proroku". Znam szefa Aluplastu osobiście i trudno mi bedzie spojrzeć mu w oczy bo wstyd mi za to co wypisujesz. Nie będziemy kasować tego wątku, bo co da ukrywanie faktu jacy, my Polacy potrafimy być. Mam tylko nadzieję, że jesteśmy tacy w mniejszości i że potrafimy się zmieniać i uczyć. Przypomina mi sie dowcip o Polakach jaki usłyszałem za granicą.
"Opowiada o piekle, gdzie są doły w których są różne nacje a pilnowane są przez diabły spychające tych którzy próbują się wydostać się na górę. Tylko przy dole z Polakami nikt nie pilnował. Dlaczego? Bo jak tylko ktoś próbował wspiąć się wyżej to reszta, wspólnymi siłami ściagała go na dół." Szkoda, że liderzy u nas muszą być obczepieni taką zawiścią, szkoda że ta zawiść musi być jeszcze taka buńczuczna i przykra. Oknonet rozwija sie bardzo skutecznie, zaczynam obawiać się kiedy nas dopadnie "narodowa życzliwość". Znam Pana Krystiana i myślę, że nie uogólni twojego zachowania na wszystkich Polaków.
Liczę na to.
red. nacz. oknonet.pl
Andrzej Kubicki
Manek

Aluplast

Post autor: Manek »

Niech może ktoś z aluplastu odpowie co się dzieje?
bo teraz jest tragedia.
Gość

Panie Andrzeju, to przykre, że Polacy są tak mało życzliwi dla osób innej narodowości. Wiele osób zamieszczających swoją opinię na Oknonet korzysta z tego, że są anonimowi. Trochę kultury drodzy Państwo.
Takie opinie wygłaszane przez ludzi pokroju "Proroka" są akceptowane pod budką z piwem i tam proponuję "Prorokowi" błysnąć elokwencją.
Pablo-nie anonim

Post autor: Pablo-nie anonim »

Andrzeju, a mnie to troszkę zapachniało cenzurą, internet ma to do siebie, że każdy może napisać co chce, a tylko od czytającego zależy jak to zinterpretuje i czy się z tym zgadza, czy też nie. Dlatego uważam, że Twój wpis jako "naczelnego" był/jest nie na miejscu, bo stwarza wrażenie braku obiektywizmu i naraża Cię na podejrzenie o wazeliniarstwo. Howk!

andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

Pablo
Zauważ, że nie "ustawiam się" do argumentów merytorycznych związanych z dostawami o których mowa. Smutne jest dla mnie natomiast w jakim stylu pisze prorok i jest mi głupio wobec człowieka którego to dotyczy.... tak po prostu. Co do wazeliniarstwa.... ja naprawdę niechciałbym stracić jednego z lepszych klientów ( bardzo dziwne?!). Nie cenzurujemy tu postów a Aluplast nigdy nie miał nawet takiego pomysłu a wierz mi, że nie jedna firma już sie obraziła w związku z Naszym okiennym forum. Jednak forum w jakiś sposób jest dla nas "święte" i zawsze będzie ważniejsze od ewentualnych kontraktów ( to sie i tak bardziej opłaca :D ). Chociaż może masz troche racji, że podpisując sie jako naczelny to w jakiś sposób nadałem temu lekko "polityczny" charakter. Pozdrowienia dla "włoskiego" i "niemieckiego" Poznania :mrgreen: .
Pablo

Post autor: Pablo »

Lubię konstruktywną dyskusję "rezydent" :D
RedYeti
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RedYeti »

Qrcze, a myślałem że zgodnie z tematem piszemy tu o "liderze padającym na kolana". Co ktoś stworzy nowy ciekawy temat to dyskusja zmienia się w kłótnię typu pcv czy pwc czy może pck
ludzie opanujcie się...
Gość

Panowie przypominam iż temat miał dotyczyć "LIDERA" i co ważniajsze materiału jaklim jest profil pcv, a nie jakieś tam waśnie narodowe itd...
Pozdrawiam "ZJEDNOCZONĄ EUROPĘ"
Prorok

Post autor: Prorok »

Drogi "andrzeju",
masz bezpodstawne obawy, że pan Christian (a nie Krystian - którego znasz osobiście), się obrazi. Jak dowodzi praktyka, ani on, ani nikt z Jego firmy na Oknonet nie zagląda. Gdyby było inaczej, już dawno ustosunkował by się do informacji, że coś w Jego firmie coś się rozsypuje. (Takie informacje pojawiają się nie od wczoraj).
Po wtóre, podziwiam Twoje poczucie humoru. "Wstyd", "jacy, my Polacy potrafimy być". Brakuje jeszcze tylko Boga i Ojczyzny. Nie za ciężkie te działa?
Faktem jest, że Aluplast ma poważne problemy i nie chce za żadne skarby udzielić swoim klientom informacji, czego mogą się spodziewać w przyszłości. Tego dotyczył post. Jeśli natomiast kogoś rażą dowcipy o Żydach, Niemcach, Rumunach czy Ruskich - to jest mi przykro. Tylko co to ma do faktu, że stoję z produkcją, bo dostawca systemu nawala i ma mnie w nosie?
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

Poczekaj zobaczysz , ujawni wiecej informacji nt. siebie albo swojej firmy zobaczysz nawet przez przypadek jak predko wiesci sie rozejda ... To ze sie malo kto sie wypowiada to nie znaczy ze malo kto zaglada .... bys sie zdziwil kto tu zaglada ...
To ze sie ALUPLAST spoznia nie uprawnia Cie do obrazliwej wypowiedzi , nt. szefa jej firmy . Kilka lat temu kiedy REHAU krolowal na rynku podobne rzeczy sie dzialy , jest nerwowa atmosfera sa problemy ale obrazaniem dostawcy swojego nic nie zwojujesz ... jedyne co wywalczysz to to ze mozesz byc obslugiwany jako ostatni w kolejce ....
Maxio
klient aluplastu

żal mi Pana !!!!

Post autor: klient aluplastu »

Prorok pisze:Racja, TO JEST TRAGEDIA. Nie tylko nie wysyłają materiału, ale nie są łaskawi udzielić jakichkolwiek wiążących informacji. TOTALNIE ZLEWAJĄ KLIENTÓW. Metody jak u Cyganów (to że szef firmy na Polskę jest Rumunem, to oczywiście przypadek).
Przewiduję masowy exodus klientów Aluplasta do innych systemów, bo jeśli dzisiaj wszystko się sypie, to na jesieni zawali się całkowicie.
Jest mi ogromnie głupio z tego powodu , że istnieją tacy ludzie jak Pan . Jeżeli drażni Pana to że dostawca ma kłopoty - to proszę zmienić dostawcę .
Myślę , że firma Aluplast nic nie straci ............. gdy odejdzie tego typu klient !!!!
....... Chyba , że tak naprawdę - jest Pan kimś innym niż się podaje np. konkurencją !!!
Gość

To, że Szef ALUPLASTU pochodzi z Rumunii i że od "robotnika" doszedł do Szefa największej firmy - to tylko pozazdrościć.
Mąż mojej siostry też jest Rumunem - uciekł przez Dunaj do Austrii.
Aktualnie jest w Australii - jest Szefem dystrybucji AUDI na Australię i Oceanię, zna 4 języki i jest szanowany.
Jak ALUPLAST ma problemy to ktoś musi być wysokiej fantazji lub zazdrości rozwoju.
RedYeti
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RedYeti »

Wszyscy wielbiciele Aluplasta - zapytajcie o ten temat małe i średnie firmy pracujące na tym profilu. Myślę że zweryfikują wasze oceny...
Nadmieniam że sam na szczęście nie współpracuję z tą "wspaniałą" firmą.
Polak

Post autor: Polak »

Znam 5 języków
Gość

będzie dobrze
Gość

poprostu zajebista sprzedaż
Brak Słów

Post autor: Brak Słów »

Anonymous pisze:będzie dobrze
- Typowe wypowiedzi handlowców Aluplastu - pozostawiam bez komentarza..
brozi

aluplast

Post autor: brozi »

proponuje te chude gowno jeszcze bardziej odchudzic i bedzie po problemie !!! pozdrawiam wszystkich cieniakow aluplastowcow!!!zwincie sie!
mirek

Re: aluplast

Post autor: mirek »

brozi pisze:proponuje te chude gowno jeszcze bardziej odchudzic i bedzie po problemie !!! pozdrawiam wszystkich cieniakow aluplastowcow!!!zwincie sie!
facet - chyba popsuli ci interes z aluplasta, nie masz co robic przejc na aluplasta ( a swoja droga na czym robisz koles)
dziadek

Re: aluplast

Post autor: dziadek »

brozi pisze:proponuje te chude gowno jeszcze bardziej odchudzic i bedzie po problemie !!! pozdrawiam wszystkich cieniakow aluplastowcow!!!zwincie sie!
Panie Brozi
Faktem jest ,że Aluplast ma problemy ze skompletowaniem dostaw,ale
twoja wypowiedz świadczy ,że nie bardzo znasz teren po którym się poruszasz.Wiekszość profili okiennych ma w ofercie "chudszą" wersję
(Veka Euroline , Plustec Light,KBE czy Rehau) a jakoś nie zauważyłem
żeby ktoś im z tego powodu zbytnio dokuczał. Jest to niestety dostosowanie się do wymagań rynku ,gdzie 80% klientów kupuje
okna najtańsze niezależnie od "bajeru"którym ich uraczymy...
Spójrz dobrze na okna ,które sprzedajesz bo być może są jeszcze większym dziadostwem od krytykowanych tylko nikt ci o tym jeszcze
nie powiedział !!

Ech, co tu będę dużo gadał-już się zwijam i dzięki za pozdrowienia
Gość

Chude profile ma w ofercie każdy system. Są to dwa - trzy profile PVC, reszta [usztywnienia, okucia, uszczelki] są z systemu tłustego. Nikt z tego nie robi tragedii. Okno - czy z systemu chudego czy z tłustego ma identyczne parapetry i wytrzymałość jest identyczna. Wiem coś o tym bo przebadanych zostało coś około 5.000 okien w tym ok. 200 z profili chudych.
Ten co tak uliża Aluplastowi to chyba ten sam co robi to od wielu miesięcy. Widocznie podpadł, dostał po łapach i teraz się mści.
Przestańcie ubliżać jednej z lepszych firm, partacze okienni. To wy knocicie okna a nie system.
Gość

Pytanie do Gościa powyżej.
Okno - czy z systemu chudego czy z tłustego ma identyczne parapetry i wytrzymałość jest identyczna.
Nie żebym miał się czepiać ale jaki sens jest wobec tego robienia tłustych profili i okien. (skoro nie widać różnicy) :shock:
KBE - owiec

Aluplast

Post autor: KBE - owiec »

Oświadczam iż nie istnieje żadna odchudzona wersja systemu KBE, owszem jest system dwukomorowy, jest (siedemdziesiątka) sprzedawana prawie w 100% w Niemczech lecz nie ma żadnego przemielonego profila. Ponadto nawiązując do Aluplasta z całą odpowiedzialnością okna wyprodukowane w roku 2000 skrzydła żółte jak zęby konia , słupek szaro-żółty, rama była ok ! - tragedia !!!!!!!!!!!! Okna wyprodukowane przez Exim - Gniezno !!!!!
Alumin

Re: Aluplast

Post autor: Alumin »

KBE - owiec pisze:Oświadczam iż nie istnieje żadna odchudzona wersja systemu KBE, owszem jest system dwukomorowy, jest (siedemdziesiątka) sprzedawana prawie w 100% w Niemczech lecz nie ma żadnego przemielonego profila. Ponadto nawiązując do Aluplasta z całą odpowiedzialnością okna wyprodukowane w roku 2000 skrzydła żółte jak zęby konia , słupek szaro-żółty, rama była ok ! - tragedia !!!!!!!!!!!! Okna wyprodukowane przez Exim - Gniezno !!!!!
To sie ubawiłem! Piszesz na Aluplasta z... całą odpowiedzialnością?!!!! a nie podpisujesz się!!!!. Myślę, że przynosisz wstyd KBE kryjąc się za ich nazwą..... i plotąc coś o odpowiedzialności.
niezaleźny

kbe = aluplast=kasa

Post autor: niezaleźny »

...jesteście nawiedzeni - jedno i drugie jest takie samo. Problem w tym dla aluplasta, że kbe dostarcza profil na czas i przechwytuje klientów aluplasta. Najśmieszniejsze, że płacą drożej za kbe - wstydź się aluplast.
Tanio spylać to nie sztuka -- w każdym razie klienci nie zwracają uwagi na to czy to jest aluplast czy kbe.
DOSIA

Re: kbe = aluplast=kasa

Post autor: DOSIA »

niezaleźny pisze:...jesteście nawiedzeni - jedno i drugie jest takie samo...
Tanio spylać to nie sztuka -- w każdym razie klienci nie zwracają uwagi na to czy to jest aluplast czy kbe.
Jeśli nie widać różnicy więc po co przepłacać?! :mrgreen:
Pozdrawiam DOSIA
ODPOWIEDZ