Uważaj na duże zlecenia! Oszukują!
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Uważaj na duże zlecenia! Oszukują!
Od pewnego czasu, w branży stało się "modne" niepłacenie podwykonawcom , mało tego, wiem, że niektórzy zaczynają inwestycje, wiedząc, że nie mają pieniędzy i zakładają, że przeprowadzą prace na koszt mniejszych firm!
Jednym z patentów jest, nieodbieranie prac!
Uważajcie na umowy i z kim się zadajecie! Najlepeij brać / umowa !/ zapłatę w częstych / małych transzach!
Jeden przekręciaż może załatwić cię na lata i na amen!
http://finanse.wp.pl/kat,69476,title,Wo ... omosc.html
Jednym z patentów jest, nieodbieranie prac!
Uważajcie na umowy i z kim się zadajecie! Najlepeij brać / umowa !/ zapłatę w częstych / małych transzach!
Jeden przekręciaż może załatwić cię na lata i na amen!
http://finanse.wp.pl/kat,69476,title,Wo ... omosc.html
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
Re: Uważaj na duże zlecenia! Oszukują!
to niestety nie jest nic nowego
tak było , jest a czy będzie to od Was zależy !! Bieżecie każdą robote i za każde pieniądze ! jak nie nie firma x to napewno y się godzi na dziwaczne warunki !
Przy dużych zleceniach trzeba wymagać gwarancji bankowych.
Poprostu trzeba się zabezpieczyć.
Poprostu trzeba się zabezpieczyć.
e-mail: [email protected]
Nigdy z materiałem, robociznę się wytrzyma ale jak i za materiał trzeba zapłacić to już żle jak nie ma zaliczki to nie robić
-
sir_hill_martin
- Małomówny

,gwarancje bankowe by się sprawdziły gdyby wszyscy ich wymagali,,, a tak to wiadomo inwestor czy główny wykonawca weźmie w pierwszej kolejności tego kto nie wymaga gwarancji
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Mnie jeden właśnie ścignął na -200 patoli, drugi na -60.Pierwszy tupeciarz przyjechał ostatnio nowym XC60 a drugi nowy lexus GS Hybrid, kurna jeszcze naciągnęli mnie na kawę. Ten od XC60 powiedział że jest bardzo zadowolony z usługi i chce okna na jakieś z 15 domków - dać namiary?
Znajomy ma plecy na -3 bańki.
monciak Ty to masz stalowe nerwy, ja to bym łobuza...ehhh...aż boje się napisac 
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Zaproponował mi jeszcze przejażdżkę i pokazał jakie to ma bajerki w aucie.
Co zrobić, teraz sądy i komornik o tyle dobrze że na te 200 patoli mam uznanie długu więc pójdzie szybko, chyba że gościu jest pusty. Z tego co się dowiedziałem to facet ma dużo gruntów w Katowicach. Teraz są mało oprocentowane lokaty, giełda kuleje (ryzyko) to chociaż odsetki u niego coś dadzą zarobić.
Tak się tylko pocieszam
Co zrobić, teraz sądy i komornik o tyle dobrze że na te 200 patoli mam uznanie długu więc pójdzie szybko, chyba że gościu jest pusty. Z tego co się dowiedziałem to facet ma dużo gruntów w Katowicach. Teraz są mało oprocentowane lokaty, giełda kuleje (ryzyko) to chociaż odsetki u niego coś dadzą zarobić.
Tak się tylko pocieszam
No to masz ciepło.
Ja miałem z takim doczynienia. Na codzień się woził furami i świecił monetą. W sądzie to miał tylko ubranie i skarpetki swoje, a żona robiła mu tylko kanapki do roboty. Mieli rozdzielność majątkową i wszystko było na kobite a on był gołodupcem. Nic nie dało się zrobić.
Ja miałem z takim doczynienia. Na codzień się woził furami i świecił monetą. W sądzie to miał tylko ubranie i skarpetki swoje, a żona robiła mu tylko kanapki do roboty. Mieli rozdzielność majątkową i wszystko było na kobite a on był gołodupcem. Nic nie dało się zrobić.
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 8:32 pm przez Kuba N., łącznie zmieniany 1 raz.
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Na szczęście jest to spółka cywilna jedną z właścicielek to młoda dziewczyna córka gościa, będzie musiała do końca żywota być pusta w to raczej nie wieżę. Kiedyś komornik ją dopadnie. Teraz muszę to potraktować jako długoterminową lokatę. Mam też wypisy ksiąg wieczystych gruntów tej firmy są czyste.
Tylko że przeważnie tacy to się wcześniej zabezpieczają na takie okoliczności.
Tylko że przeważnie tacy to się wcześniej zabezpieczają na takie okoliczności.
A najgorsze jest to, ze z takimi gnojami trzeba sie jak z jajkiem obchodzic. Bo jak sie spróbuje kontrolnie potrzepac...to zaraz szukaja obdukcji i zaczynaja sie dopiero jaja. w Polsce większe prawa ma taki gnój niz uczciwy człowiek. 
Do Kuby
A może by tak .........i zbałamucić gadowi tą żonę, ale by się zdziwił jak pewnego dnia by odkrył że ma tylko skarpetki. Jak straszydło to zapłać, dla takiej kasy gra warta świeczki.
A może by tak .........i zbałamucić gadowi tą żonę, ale by się zdziwił jak pewnego dnia by odkrył że ma tylko skarpetki. Jak straszydło to zapłać, dla takiej kasy gra warta świeczki.
Przepraszam wszystkie Panie za to straszydło, miało to być żartobliwe zakończenie mojej wypowiedzi, koleżanki z biura się oburzyły.
No, coś muszą robić z tą kasą, co nakradli.monciak pisze:Mnie jeden właśnie ścignął na -200 patoli, drugi na -60.Pierwszy tupeciarz przyjechał ostatnio nowym XC60 a drugi nowy lexus GS Hybrid, kurna jeszcze naciągnęli mnie na kawę. Ten od XC60 powiedział że jest bardzo zadowolony z usługi i chce okna na jakieś z 15 domków - dać namiary?![]()
Wykorzystaj internet do sprzedaży okien: http://oknosalon.pl
Lepiej wsadzić kij w mrowisko lub wymłucić kretowiskowaldek 71 pisze:Do Kuby
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Rada jest prosta, nie robić na krechę , innego wyjścia nie ma, chyba, że etapami, na małe sumy.
Jak ktoś zwątpi w odzyskanie pieniędzy to mogę pomyśleć nad pomocą za jakiś procent, od odzyskanej sumy.
Może się uda.
Jak ktoś zwątpi w odzyskanie pieniędzy to mogę pomyśleć nad pomocą za jakiś procent, od odzyskanej sumy.
Może się uda.
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
A ten procent uzyskany od dłuzników zgłaszacie do skarbówki ? .... 
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Jak macje kasiury jaklodu to możecie sobie pozwolić na prawników, windykację i latanie po sądach - czasami niektórzy traktują to za dodatkową rozrywkę, ale jak jesteście "średniacy" lub "cieniacy" finansowi to jak nie macie czytelnego tematu to zdaleka bo możecie to czuć do końca swego żywota.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
A te białe filiżanki do kawy co dostaliście na prezent mikołojowy od dostawców uszczelek tez zglosiliście ? ...

- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
No nic...musza zadzwonic do Kaczyńskiego...moze on znajdzie na Was jakiegos haka 
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Dzwonisz? No to ja już idę spać 
Lepiej idź, bo jeszcze Cie kotem przed spaniem poszczuja i będa kłopoty 
-
AluEngineer
- Czytelnik

Co to ma być ?marek23 pisze: ↑sob cze 03, 2023 10:35 am Zastanawiacie się nad wyborem prezentu dla swoich bliskich? Jeśli zastanawiacie się nad zakupem torebki lub akcesoriów do torebek, to polecam Wam sprawdzić ofertę sklepu internetowego Bigordi, w którego ofercie znajdziecie np. czarna mała torebka i wiele więcej. J