Dostałem list od oknonet

Awatar użytkownika
uKrawczyka
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Dostałem list od oknonet

Post autor: uKrawczyka »

Taką reklamówkę z firmą od żaluzji i tam jest taka ciekowstka:

Badania naukowe jednoznacznie dowodzą, że podstawą sukcesu przedsiębiorstwa jest orientacja na klienta. Co możemy zrobić aby klienci byli zadowoleni z firmy? W dzisiejszych czasach jakość produktu przesądza tylko o 20% satysfakcji klienta. Na pozostałe 80% mamy wpływ poprzez profesjonalny wizerunek, kulturę obsługi klienta oraz techniki sprzedaży.

Zapamiętajcie to sobie panowie co tam napisano. Bo to prawda.
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl

oknoAD

adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: Dostałem list od oknonet

Post autor: adjj »

Jako że jestem leniwy z natury zasadę podaję za niezawodną Wikipedią:

"Zasada Pareto (Zasada 80/20 lub 80 na 20) - zasada opisująca wiele zjawisk, w których 20% badanych obiektów związanych jest z 80% pewnych zasobów.

Nazwa pochodzi od nazwiska włoskiego socjologa i ekonomisty Vilfredo Pareto, który na podstawie analizy danych statystycznych dochodów ludności we Włoszech w 1897roku stwierdził, że 20% mieszkańców Włoch jest w posiadaniu 80% majątku w kraju.

Nazwy Zasada Pareta użył dla opisu większej ilości zjawisk w 1941 roku Joseph Juran w swoich badaniach nad jakością, zauważając, że 80% problemów jest powodowanych przez 20% przyczyn."

Panie kolego i czym się tu podniecać? Trochę wiedzy marketingowej i już byś Pan sam mógł zostać równie znanym badaczem, opisywaczem zachowań klientów i twórcą takich odkryć jak ta firma żaluzjowa :D Ta miła zasada łatwo wpasowuje się do opisu większości zjawisk ekonomicznych dlatego jest często choć nieco na wyrost przywoływana.

Znając treść Pańskich wpisów zaproponowałbym rozważenie prawdziwości tezy: Za rok 80% berlińczyków będzie kupowało 20% wszystkich okien w firmie ............. ? :D Będzie stylowo, odkrywczo i potwierdzone od stulecia przez badaczy, no nie? :D
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Co sie adjj dziwisz. Mlody jest to sie cieszy kazdym nowym grzebykiem :lol:
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Młody, nie młody,
Na naukę nigdy nie jest za późno.
I dobrze że się o tym mówi, bo może trafi do innych opierających się wiedzy :D
Awatar użytkownika
uKrawczyka
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: uKrawczyka »

Piękna zasada Pareta, nie zawsze się sprawdza, ale daje często do myślenia.

Znasz jeszcze jakieś ciekawe zasady , reguły i przysłowia?

Jesli chodzi o meritum, twojego / złośliwego / postu, to nie wiem czy osiagnę kiedyś rynek w Berlinie w 20 lub 80 % , wiem natomiast, że nie zkażdym należy prowadzić dyskusję, czy też ,zadawać się z nim.

Idziesz do wirtualnego kosza 8)
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: adjj »

Wow :D. Straszne!!!

Powiadasz Pan ciekawe zasady? Ta dla Waści będzie jak znalazł. "Bądź twardy jak chleb z Biedronki" :D

ODPOWIEDZ