Produkcja i sprzedaż okien z drewna, recepta na sukces??

piotr715
Czytelnik
Czytelnik

Produkcja i sprzedaż okien z drewna, recepta na sukces??

Post autor: piotr715 »

Są firmy które nie narzekają na brak roboty i mają zbyt, ale są też takie które... gorzej im się wiedzie... jakie czynniki o tym decydują?????? (rozwój/inwestycje, innowacje, strategia/zarządzanie, marketing, kadra, renoma, sieć sprzedaży??????????)
Pozdro!

oknoAD

Kuba N.
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: Produkcja i sprzedaż okien z drewna, recepta na sukces??

Post autor: Kuba N. »

Trzeba mieć wyrobioną markę i jakość OK. U mnie w mieście jest firma stolarska robiąca praktycznie wszystko z drewna i okna terz. Jak tam jestem to widzę, że nie wiedzą w co mają ręce wsadzić. Jadą cały rok na dwie zmiany. Oczywiście nie da się tego porównać z wielkimi zakładami - nawet z omawianym na forum Urzędowskim. Ale dają radę chłopaki i trzepią mamonę.
adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: adjj »

piotr 715 nie specjalnie zrozumiałem o co właściwie pytasz. Nazwałeś wątek "Produkcja i sprzedaż okien z drewna, recepta na sukces??" Czyli rozumiem, że pytasz, czy produkcja okien drewnianych może być receptą na skuces? Jeśli tak, to odpowiedź brzmi, że nie może :D Jeśli pytasz o receptę na sukces jako producent okien drewnianych i zadajesz baaaaardzo ogólne pytanie jakie w ogóle czynniki decydują o sukcesie rynkowym firmy, to pewnie sam wiesz, że na ten temat popełniono nie jedną dysertację doktorską, a może nawet habilitację :D Nie będę pisał kolejnej, więc postaram się wyłożyć moje stanowisko góra w trzech zdaniach i to w 2/3 nie moich.

Pierwsze brzmi tak: piotr 715 jeśli pod pojęciem sukcesu rynkowego firmy rozumiesz szybszy lub wolniejszy, ale stały jej rozwój i chcesz taki stan osiągnąć, to odpowiedz sobie w duchu, czy znałeś wcześniej oba zdania, które za chwilę przeczytasz, czy znały je osoby z którymi pracujesz, a jeśli nie znałeś, to po prostu przemyśli je w odniesieniu do wszystkich wymienionych przez Ciebie czynników, a potem rób sukces :D

Drugie brzmi tak: "Szaleństwem jest zachowywać się w ten sam sposób i oczekiwać innego rezultatu" - Albert Einstein

Trzecie brzmi tak: "Jeśli chcesz osiągnąć to, czego nigdy nie miałeś, musisz robić to, czego nigdy nie robiłeś" - Dominick Coniguilaro

Pozdrawiam i miłych przemyśleń :D :D
krzysztofp
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: krzysztofp »

I na rozluźnienie, jedna z zasad (lub jak kto woli jedno z praw) Murphy'ego.

W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ