Faktury zaliczkowe
Faktury zaliczkowe
Jeśli na umowie z klientem mam adnotacje,że klient w dniu podpisania umowy o wykonanie usługi montażowej okien wpłaca zaliczkę ,to czy należy wypisać fakture zaliczkową na tę kwotę,czy mozna wystawic jedna fakturę na całą kwotę w dniu zamontowania stolarki?
Re: Faktury zaliczkowe
masz obowiązek wystawienia faktury zaliczkowej w terminie 7 dni od daty wpłaty zaliczki.
jeżeli montaż wykonasz w tych 7 dniach to wystarczy faktura koncowa, jeżeli nie to faktura zaliczkowa
jeżeli montaż wykonasz w tych 7 dniach to wystarczy faktura koncowa, jeżeli nie to faktura zaliczkowa
Pozdrawiam Wojtys
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ostatnio zmieniony wt cze 22, 2010 12:32 pm przez monciak, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki za odpowiedzi -moja księgowa chyba do końca sie nie zna,bo twierdzi,że to na jedno wychodzi,bo i tak to sie wyrówna, ale słyszałem,tak samo jak twierdzicie,że w dniu otrzymania zaliczki nalezy ją nabić na kase i wypisac fakturę.A jak ma się sprawa -jesli klient zamawia usługę na raty przez bank, w dniu otrzymania pieniędzy na konto od banku chyba tez powinno się wystawic fakturę a nie czekać na wykonanie usługi-jak myslicie? Może to są błachostki,ale niedawno rozpocząlem dzialalność a niechciałbym popełniac błędu. POZDRAWIAM!
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ostatnio zmieniony wt cze 22, 2010 12:32 pm przez monciak, łącznie zmieniany 1 raz.
- mam rozumieć ,że miałeś już 40 kontroli z US ?
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Tak, na szczęście wszystkie OK.
monciak albo straszne wałki kręcisz, albo za dużo jedno zero podałeś 
..bałagan i porządek - to tylko liczby...