Czy są inne jakieś równie dobre okna energooszczędne???? (i w miarę nie drogie
Konkurencyjność okien drewnianych URZĘDOWSKI
Konkurencyjność okien drewnianych URZĘDOWSKI
Co myślicie nt. konkurencyjności cenowej, jakościowej i wyposażenia okien drewnianych GALUX z firmy URZĘDOWSKI?
).

-
technolog_drewna
- Czytelnik

Re: Konkurencyjność okien drewnianych URZĘDOWSKI
Polecam okna Sokółka Okna i Drzwi, które sprzedaję. Mają na wszystko certyfikaty poparte badaniami. Mają oparcie w silnej grupie kapitałowej INWIDO. Nie pozwalają sobie na pozorne oszczędności w konstrukcji, okuciach, szybach i malowaniu. Kupując u nich mam spokojny sen, że nie zostanę z niczym. Okna dojeżdżają do mnie bez problemu (przygotowane do transportu i zapakowane jak w skandynawii). Proszę zajrzeć na ich stronę w internecie. Oferta na drewno i drewno-aluminium. Od profilu 68 mm do 92 mm. Razem 9 linii nowoczesnych okien. Jakość jak mebel a do tego normalna cena jak na nasz rynek.
Pozdrawiam i zapraszam do zakupów w salonie
Technolog
Pozdrawiam i zapraszam do zakupów w salonie
Technolog
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
9 lini? po ostatnich redukacjach zatrudnienia wypada po kilkanaście osób na linię ? Bo trzeba odliczyć część na związki zawodowe.
A poważnie - Sokółka to dobra firma. Mam na myśli firmę - nie produkt. O oknie nie powiem, bo go nie znam bliżej.
Ale równie dobrze oceniam Włoszczową. I znalazł bym wiele innych, nie gorszych.
A poważnie - Sokółka to dobra firma. Mam na myśli firmę - nie produkt. O oknie nie powiem, bo go nie znam bliżej.
Ale równie dobrze oceniam Włoszczową. I znalazł bym wiele innych, nie gorszych.
z tego co wiem to chyba wszyscy drewniarze pokupywali już sobie narzędzia do energooszczędnych profili.
Lepszymi oknami są pasywne konstrukcje - grubość kantówki 101 mm z wkładem poliuretanowym.
Dla mnie Urzędowski to średniak, min. z powodu stosowania uszczelki gumowej przyszybowej.
Nawet USA odeszło od tego.
Lepszymi oknami są pasywne konstrukcje - grubość kantówki 101 mm z wkładem poliuretanowym.
Dla mnie Urzędowski to średniak, min. z powodu stosowania uszczelki gumowej przyszybowej.
jawaryn 
-
technolog_drewna
- Czytelnik

Nie wszyscy. Niektórzy mają narzędzia tylko do profilu 78 mm i udają, że maja okna energooszczędne. Montowanie do takiego profilu pakietu trzyszybowego jest pomyłką (albo ramka 10 mm albo cienka listwa przyszybowa).
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 5:16 pm przez technolog_drewna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
BUHAHAHA.KNMTG pisze: Dla mnie Urzędowski to średniak, min. z powodu stosowania uszczelki gumowej przyszybowej.
USA? Co TY porównujesz? Oglądam amerykański filmy. Na Alasce drzwi wejściowe przesuwne z ogromną dziurą pod skrzydłem. To ma być jakiś wzór? Chyba jak TRWONIĆ energię.
A uszczelka? To jedyny argument jaki potrafi znaleźć konkurencja?
Charlie, jak dla mnie.. poziom Twoich wypowiedzi spada do średniej. A tak Cię ceniłem za wiedzę o szybach.
rozumiem, że uważasz wyroby Urzędowskiego za top produkty ?
To w takim razie stolarka produkowana przez Wiktorczyka, Gebauer-a, jakie miejsce w rankingu zajmuje ?
Każdy element jest ważny do pozycjonowania produktu !
Akurat uszczelka wpada nawet laikowi w oko - nie rozumiem jednego, dlaczego Urzędowski ją stosuje skoro wszyscy w koło robią o klasę wyżej !
Jak się płaci kupę forsy za okno to się zwraca uwagę na wszystko !
W mojej opinii uszczelka gumowa w oknie drewnianym w listwie przyszybowej to tak jak niebo bez gwiazd.
To w takim razie stolarka produkowana przez Wiktorczyka, Gebauer-a, jakie miejsce w rankingu zajmuje ?
Każdy element jest ważny do pozycjonowania produktu !
Akurat uszczelka wpada nawet laikowi w oko - nie rozumiem jednego, dlaczego Urzędowski ją stosuje skoro wszyscy w koło robią o klasę wyżej !
Jak się płaci kupę forsy za okno to się zwraca uwagę na wszystko !
W mojej opinii uszczelka gumowa w oknie drewnianym w listwie przyszybowej to tak jak niebo bez gwiazd.
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Jak zauważyłeś uszczelki są wszędzie. Nawet w białym samochodzie siedzą czarne gumy.
Nie uważam tego za temat aż tak istotny.
Silikon stosują i najmniejsi, i najwięksi (takze Pozbud, Sokółka i pewnie wielu innych sie znajdzie).
Nie piszę o TOP. Piszę o dobrym standardzie w dostępnej cenie.
Nie uważam tego za temat aż tak istotny.
Silikon stosują i najmniejsi, i najwięksi (takze Pozbud, Sokółka i pewnie wielu innych sie znajdzie).
Nie piszę o TOP. Piszę o dobrym standardzie w dostępnej cenie.
sprzedając wyroby Urzędowskiego nie uznajesz ich za najlepsze - hmm.
To w takim razie okno Urzędowskiego przeżyje mniej niż konkurencji !
A co z fugenkitem - stosuje Urzędowski ? i jakiej firmy ?
To w takim razie okno Urzędowskiego przeżyje mniej niż konkurencji !
A co z fugenkitem - stosuje Urzędowski ? i jakiej firmy ?
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nie jeżdżę też samochodem który uważam za najlepszy. Z resztą - miałbym problem z określeniem który zasługuje na takie miano. Ale mam auto takie, na jakie mnie stać - i mimo że marka jest ostatnio szargana, to moje autko mimo dużego przebiegu sprawuje się znakomcie i o usterkach nie ma mowy.
A wracając do tematu: gdybym znał lepsze okna w segmencie Klientów, w któuym "operuję" to bym je sprzedawał.
"[fauł fuga]" tak się to fonetycznie, "po polsku" pisze - zapytaj w fabryce o markę. Jeśli chodziło Ci jednak o obnażenie mojej /nie/wiedzy, to wytłumaczę : "fugenkit" to środek przypominjący kit, zabezpieczający poprzeczne słoje, np. zakończenia na słupkach czy ramach.
Masz jeszcze jakieś pytania? Ja mam jedno: co ten Urzędowski tak Cię boli, Charlie?
A wracając do tematu: gdybym znał lepsze okna w segmencie Klientów, w któuym "operuję" to bym je sprzedawał.
"[fauł fuga]" tak się to fonetycznie, "po polsku" pisze - zapytaj w fabryce o markę. Jeśli chodziło Ci jednak o obnażenie mojej /nie/wiedzy, to wytłumaczę : "fugenkit" to środek przypominjący kit, zabezpieczający poprzeczne słoje, np. zakończenia na słupkach czy ramach.
Masz jeszcze jakieś pytania? Ja mam jedno: co ten Urzędowski tak Cię boli, Charlie?