Programy do wyceny okien itp

amh
Czytelnik
Czytelnik

Programy do wyceny okien itp

Post autor: amh »

Witam. chciałbym się poradzić co do programów do wyceny okien, jakie są wasze spostrzeżenia co do konkretnych programów ? z tego co słyszałem najlepszym programem jest 'okna 2000', i tu nasuwa mi się pytanie, ponieważ na stronie tego projektu nie ma żadnej informacji na temat licencji czy też kupna. Uruchomić ściągniętego programu z tejże strony też mi się nie udało.. Proszę o wszelkie informacje, spostrzeżenia, sugestie co do tego programu, jak i innych tego typu.

pozdrawiam

oknoAD

josek73
Rozgadany
Rozgadany

Re: Programy do wyceny okien itp

Post autor: josek73 »

Najlepszy to jest szybki i niezawodny papierowy cennik z odpowiednią ilością konstrukcji - jak dla mnie :D
Luk1975
Czytelnik
Czytelnik

Re: Programy do wyceny okien itp

Post autor: Luk1975 »

okna 2000 jest bardzo rozbudowanym programem , bawiłem sie demo ale ostatecznie cena mnie odstraszyła , ja w biurach używam express okno , programik prosty i tani . Zasadniczo ja i tak uzywam cennika papierowego z przyzwyczajenia ale pracownicy w biurach korzystaja z programu i jest OK aczkolwiek przy skomplikowanych konstrukcjach trzeba liczyc ręcznie . Jedyny problem jaki mam to problemy przy przenoszeniu cen z jednego komputera na drugi ale mysle ze jest to wina pierwszego wprowadzenia danych .
Za taka cenę warto kupic bo zawsze to ładna graficznie oferta lepiej wygląda niz gryzmoły na kartce .
Kiedys mankamentem tego programu był fakt ze licencja była przypisywana do konkretnego komputera i format równał się utrata licencji , obecnie jest wersja która instalujemy na pamięci przenośnej i możemy uzywac na dowolnym komputerze .
Nie wiem czy jest wersja na viste bo nie było ale moze juz zrobili .
http://www.skiper.gliwice.pl/oprogramie.html
ODPOWIEDZ