Budvar - znowu mijają się z prawdą
Budvar - znowu mijają się z prawdą
Wpadła mi właśnie w ręce ulotka Budvaru. Pomijając resztę treści jest tam też sformułowanie, że okna w 100% bez ołowiu.
Pod spodem jest przekrój KBE Energy Line(czyli KBE 88). Przecież zdają sobie doskonale sprawę, że te profile są na reglanulacie i mogą zawierać ołów, nawet rozsyłali niedawno taką wiadomość do swoich dealerów. Mam kolegę, który jest ich dealerem więc ją widziałem. Czyli nic się nie zmieniło w ich podejściu do reklamy. Wiemy, że piszemy głupoty, ale cały czas nam to uchodzi płazem.
Nie wiem czy nie powinien się tym zająć rzecznik ochrony konsumentów.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Stulp
Pod spodem jest przekrój KBE Energy Line(czyli KBE 88). Przecież zdają sobie doskonale sprawę, że te profile są na reglanulacie i mogą zawierać ołów, nawet rozsyłali niedawno taką wiadomość do swoich dealerów. Mam kolegę, który jest ich dealerem więc ją widziałem. Czyli nic się nie zmieniło w ich podejściu do reklamy. Wiemy, że piszemy głupoty, ale cały czas nam to uchodzi płazem.
Nie wiem czy nie powinien się tym zająć rzecznik ochrony konsumentów.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Stulp
Re: Budvar - znowu mijają się z prawdą
sam nie wiem... ja tam nie mam problemów ze sprzedażą ołowianych okien
kampania budvaru najprawdopodobniej mnie nie dotyczy
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Argumenty o bezołowiowości obali nawet początkujący sprzedawca , inna sprawa że duża firma prowadzi tak idiotyczną kampanię.
Dla mnie Budvar to też żadna konkurencja , a jeżeli to prawda co opisujesz to po prostu szczyt bezczelności i kolejny dowód braku szacunku dla samego siebie.
A może trzeba się cieszyć że mają taki markieting

Dla mnie Budvar to też żadna konkurencja , a jeżeli to prawda co opisujesz to po prostu szczyt bezczelności i kolejny dowód braku szacunku dla samego siebie.
A może trzeba się cieszyć że mają taki markieting
Robili sobie jaja i będą robić. Na dodatek co roku sprzedają taniej swoje wyroby.
e-mail: [email protected]
- kris1976_wlo
- Czytelnik

To, że są z recyklatu nie znaczy, że nie mogą być bezołowiowe
oczywiście spełnienie warunków do osiągnięcia tego jest nieco problematyczne i kosztowne ale NIE NIEMOŻLIWE. Także argument, że kłamią bo wykorzystują regranulat, nie jest argumentem.
Jasne , trzeba tylko jeszcze okazać się certyfikatem że reglanulat nie zawiera związków ołowiu i kadmu

- kris1976_wlo
- Czytelnik

Nie ma takiego certyfikatu na regranulat 
Budvar niech się weźmie lepiej za zarabianie pieniędzy, bo od prawie dwóch lat leci na stratach. Do roboty cieniasy !