Co się dzieje w firmie DOMEX Białystok?

piotr715
Czytelnik
Czytelnik

Co się dzieje w firmie DOMEX Białystok?

Post autor: piotr715 »

Cisza/brak kontaktu... czy jeszcze działają na rynku???? (wcześniej to była całkiem porządna firma).

oknoAD

alekz4
Czytelnik
Czytelnik

Re: Co się dzieje w firmie DOMEX Białystok?

Post autor: alekz4 »

Anders w Krzepicach i Rakom w Drygałach już nie pracują, to są firmy powiązane z Domexem (wspólny prezes).
alekz4
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: alekz4 »

Jest ogłoszenie na stronie Oknonetu o wyprzedaży maszyn itd., szkoda bo to naprawdę porządna firma! czy to spowodowała aktualna koniunktura, zarządzanie firmą czy inne względy????
Greg79
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Greg79 »

W Domexie byłem w lutym i nie było nikogo z kim można by było rozmawiać, z tego co wiem to zmienił się zarząd, firma Lutostański kupuje od nich pakiet większościowy firmy Lustostański, a oni coś tam jeszcze robią ale praktycznie są w stanie agonalnym.
josek73
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: josek73 »

"Domex sprzeda pakiet kontrolny Lutostański...."
Wnioskuję, że chyba nic dobrego tam się nie dzieje.
moni
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: moni »

Firma domex moze i kiedyś była porządna ,jednak zatrudnianie nieodpowiedzialnych osób na odpowiedzialnych stanowiskach wymagających myślenia przyczyniło się do upadku tejże firmy .
Przedłużające się terminy ,bałagan ,notoryczny brak kontaktu i wciskanie ciemnoty klientowi .Tak działała ta firma w ostatnich miesiącach.Ja jako pośrednik byłam narażona na nieprzyjemności z tym związane.

Vein
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Vein »

Firma miała "drobne" problemy z wykonywaniem zamówień już na początku 2009 roku. Jestem ich klientem, 8 lat temu zrobili okna super, a teraz jaką chałturę odwalili to szkoda gadać, okna zamówione były jako ekskluzywne, a zostaliśmy z pośledniej jakości meranti, kolor (na jednym oknie potrafiły być skrajnie różnie wybarwione elementy, bo jedne z meranti białego inne czerwonego) i struktura drewna był do kitu, miejscami elementy wyglądają jak by się ktoś śpieszył i zamiast dociąć do końca po prostu obłamał a okno balkonowe chyba nadaje się tylko do wymiany (nie da się go otworzyć). W stosunku do powyższych, fakt, że po wstawieniu nie zostały wyregulowane, to błachostka. Protokołu odbioru nie podpisaliśmy (we wrześniu okna wstawili, gdzie termin był na maj), ale teraz nie wiem gdzie się zgłosić po pomoc, jaka firma wyreguluje okna lub będzie w stanie poprawić ew. wady (za pieniądze oczywiście) bo w kilku miejscach brakuje kitu na szczelinach, odklejające się uszczelki czy gdzieniegdzie uszkodzona powłoka lakieru. Może ktoś coś by doradził?

ps. Jak zgłaszaliśmy zastrzeżenia do "prezesa" to on przytakiwał, oczywiście kajał się, a później nie pojawił się na oględziny i to, że przyznał się do błędów (nawet do tego, że już mają sprawy w sądzie przeciwko nim) potraktował jak rozgrzeszenie. Zachowywał się jak dziecko.
CON
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: CON »

Witam
Jesteśmy byłymi pracownikami firmy Domex, po upadłości firmy prowadzimy własną działalność w zakresie serwisu stolarki okiennej i drzwiowej. Serwisujemy okna Domexu i innych producentów okien drewnianych i pcv. Zainteresowanych proszę o wiadomość na priv.
ODPOWIEDZ