malowanie PCV
malowanie PCV
Czy ktoś ma doświadczenie dotyczące malowania PCV ? farby, trwałość , technologia ?
Dziękuję za odpowiedzi
Dziękuję za odpowiedzi
Re: malowanie PCV
Kilka lat temu sprzedałem okna PCV malowane na RAL 5010 , nadal dobrze wyglądają , klient nie mógł kupić w tym kolorze orynnowania więc sam pomalował z pędzla chlorokauczukiem i i też się trzyma.
Rok temu sprzedałem 40 szt malowanych w RAL9007 , Jeśli chodzi o samo malowanie to było bez większych zarzutów , problem był tylko z osłonkami na odwodnienia bo przy wkładaniu farba odpryskiwała . Są firmy które malują okna na dowolny kolor i producenci okien im to zlecają, przynajmniej tak było w moim przypadku .
Najlepiej zaraz po montazu zrobic sobie odbiór bo ja miałem potem problemy , inne firmy a w szczególności goście od wylewek ciągli sobie węże od mixokretów przez okna i zrysowali całe ramy , musiałem poprawiać sprayem
Co do trwałości to chyba jest OK bo jak na razie nie składali reklamacji
Najlepiej zaraz po montazu zrobic sobie odbiór bo ja miałem potem problemy , inne firmy a w szczególności goście od wylewek ciągli sobie węże od mixokretów przez okna i zrysowali całe ramy , musiałem poprawiać sprayem
Co do trwałości to chyba jest OK bo jak na razie nie składali reklamacji
Witam
Czy jest mozliwość malowania okien na dowolny kolor RAL ?
Czy jest mozliwość malowania okien na dowolny kolor RAL ?