Ocena prawidłowości montażu
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Ocena prawidłowości montażu
Jestem ciekaw jak "WY" to widzicie.
Oceńcie sami.
http://www.jar-eko.home.pl/montaz_w_sci ... twowej.htm
Oceńcie sami.
http://www.jar-eko.home.pl/montaz_w_sci ... twowej.htm
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
-
krzysiek_d
- Czytelnik

Re: Ocena prawidłowości montażu
Witam,
Nie jestem jakimś wybitnym ekspertem w dziedzinie montażu stolarki, ale po obejrzeniu zdjęć zamieszczonych na Pana stronie uważam, że w tym konkretnym przypadku należało by zastosować specjalne konsole do montażu w warstwie ocieplenia specjalne konsole dolne JD-BK które utrzymują cały ciężar konstrukcji okiennej oraz konsole boczne JD-D, które tu w przypadku montażu WK (była informacja na stronie szyby P4 oraz okucia roto z zaczepami antywyważeniowymi) należało by umieścić pod zaczepami. Konsole te są znacznie masywniejsze i myślę, że były by lepszym rozwiązaniem w montażu który Pan przedstawia. Producentem jest firma SFS Intec. Na ich stronie można zobaczyć konsole oraz poczytać na temat montażu w warstwie ocieplenia.
Pozdrawiam
Krzysiek
Nie jestem jakimś wybitnym ekspertem w dziedzinie montażu stolarki, ale po obejrzeniu zdjęć zamieszczonych na Pana stronie uważam, że w tym konkretnym przypadku należało by zastosować specjalne konsole do montażu w warstwie ocieplenia specjalne konsole dolne JD-BK które utrzymują cały ciężar konstrukcji okiennej oraz konsole boczne JD-D, które tu w przypadku montażu WK (była informacja na stronie szyby P4 oraz okucia roto z zaczepami antywyważeniowymi) należało by umieścić pod zaczepami. Konsole te są znacznie masywniejsze i myślę, że były by lepszym rozwiązaniem w montażu który Pan przedstawia. Producentem jest firma SFS Intec. Na ich stronie można zobaczyć konsole oraz poczytać na temat montażu w warstwie ocieplenia.
Pozdrawiam
Krzysiek
Tak się buduje " pasywnie " w stolicy
Najbardziej podoba mi się podparcie okna z szybą P4
Najbardziej podoba mi się podparcie okna z szybą P4
Czyli co ,mamy oceniać prawidłowość montażu wykonanego przez największego eksperta na muratorze ?
No spoko. Ja np. widziałem montaż Avangarde opcja z WK2, P4. Kl. z kluczem zamontowane tak, że Sł. ruch z dwoma fixami w ramie po bokach całość ok 3m wisiał na 3 kotwy po bokach i jednej na środku podparty elegancko cegiełkami. Okno w salonie pomiędzy skrzydłem a sł. środkowym szpara taka, że na drugą stronę przekładałem kartę kredytową. Nie wiem kto montował ale okolice Ostrołęki. My tam drzwi wewnętrzne robiliśmy i to nie najtańsze. Dzięki temu miałem wątpliwą przyjemność widzieć tą fuszerkę.
A odnośnie tego montażu to oczywiście moim zdaniem LIPA.
A odnośnie tego montażu to oczywiście moim zdaniem LIPA.
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Jak dobrze że są tacy na rynku, będzie co robić za parę lat. Tylko gdzie ten plastik utylizować?
Ostatnie wymiany wspaniałych okien:
- okna Katowice knipping 8 lat
- super okno kamerling 7 lat
- Pyskowice aluplast 6 lat
- Pyskowice KBE 6 lat
Pozdrawiam!
no a ile maja wytrzymac okna ?monciak pisze:![]()
Jak dobrze że są tacy na rynku, będzie co robić za parę lat. Tylko gdzie ten plastik utylizować?
Ostatnie wymiany wspaniałych okien:
- okna Katowice knipping 8 lat
- super okno kamerling 7 lat
- Pyskowice aluplast 6 lat
- Pyskowice KBE 6 lat
Pozdrawiam!
skoro duża część ludzi wymienia auto po 5 latach uwazając że jest juz stare i nie spełnia ich wymagań to co dopiero okna których cena jest nieporównywalnie niższa .
Popatrzcie na kraje zachodnie tam okna wymienia się przy większym remoncie domu czy mieszkania i nikt nie robi z tego problemu . Jak u nas wchodziła PCV to sami wiecie ile okien "prawie nówek" przywozili z zachodu . Tylko u nas jest jakaś taka dziwna mentalność że okna maja byc przez 25 lat w stanie jak zaraz po montazu . Przecież wszystko idzie do przodu profile , szyby okucia i nie ma sensu łudzic się ze okna będa nowe przez 25 lat .
Sami widzicie że skoro wymienija juz knippinga i kamerlinga swojego czasu najlepsze okna na rynku ( i robione przez solidne firmy bo miałem okazje pracowac 10 lat wstecz w oknach katowice i według mnie tamte okna to był naprawde dobre produkty bez cyganienia i oszczedzania na czym się da ) to co dopiero obecnie robione badziewie .
Wszystko jest mniej trwałe niz kiedyś czy to sprzet agd czy rtv wiec dlaczego okna maja byc inne ?
Na zachodzie to na zachodzie tamto a Ty Luck ile zarabiasz?? , co ile wymieniasz swoje okna że tak spytam nieśmiało. Pozdrawiam
Wymiany a wymiany , co innego gdy nowy właściciel obiektu ma nową wizję i stare okna do niej nie pasują a co innego gdy trzeba je wymienić z przyczyn oczywistych.
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Wymiany były z przyczyn oczywistych. Na jednym z mieszkań mam 9 letnie okna REHAU 3 komory, będą tam chyba jeszcze kolejne z 15 lat, nie mówiąc o 17 sto letniej PANORAMIE która co jakiś czas wymaga tylko umycia.
-
PatrykAbatex
- Czytelnik

- Kontakt:
Również polecałbym montaż na konsole (taki jak w warstwie ocieplenia) -kosztowny, ale gwarantujący spokój na lata.
W kwestii zapytań ofertowych, bądź wątpliwości proszę o kontakt:
e-mail: [email protected] tel. 661-333-263
Pozdrawiam
e-mail: [email protected] tel. 661-333-263
Pozdrawiam