Wejście do UE - Koniec z piratami programowymi

dociekliwy

Wejście do UE - Koniec z piratami programowymi

Post autor: dociekliwy »

Ostatnio poczytałem na temat prawa dotyczączego oprogramowania komputerowego w Unii Europejsiej . Zawsze zastanawiałem się czemu firmy sprzedające oprogramowanie nie wytaczają spraw tym , którzy z nimi się nie rozliczają , używają programów nielegalnie - tu też wg UE jeżeli nie jest opłacona licencja . Teraz już wiem !! tak sobie zaśpiewałem . Niczym jest średniej wielkości zakład produkujący okna w obec kar jakie mozna zasądzić . Natomiast wszelkie prace ( są tam określone ) , może wykonać firma posiadająca prawa do programu . Z tego co wiem godzina takiego serwisu coć ok 70€ . Polecam wszystkim lekturę tych przepisów . Teraz już wiem !! A co wy na to koleżanki i koledzy ?

oknoAD

gość9

Post autor: gość9 »

jestem za tym
mirek

Re: Wejście do UE - Koniec z piratami programowymi

Post autor: mirek »

dociekliwy pisze:Ostatnio poczytałem na temat prawa dotyczączego oprogramowania komputerowego w Unii Europejsiej . Zawsze zastanawiałem się czemu firmy sprzedające oprogramowanie nie wytaczają spraw tym , którzy z nimi się nie rozliczają , używają programów nielegalnie - tu też wg UE jeżeli nie jest opłacona licencja . Teraz już wiem !! tak sobie zaśpiewałem . Niczym jest średniej wielkości zakład produkujący okna w obec kar jakie mozna zasądzić . Natomiast wszelkie prace ( są tam określone ) , może wykonać firma posiadająca prawa do programu . Z tego co wiem godzina takiego serwisu coć ok 70€ . Polecam wszystkim lekturę tych przepisów . Teraz już wiem !! A co wy na to koleżanki i koledzy ?
a kto powiedzial ze w UE nie ma pirackiego oprogramowania?
znam goscia co sie wcale tym nie przejmuje i kilku jego kumpli tez ma piratow. jest to kwestiauczciwosci , a nie tylko li przepisow
pozdrawiam
ODPOWIEDZ