CZYM GROZI Brak otworów odwadniajacych w Ramie Okna ??
CZYM GROZI Brak otworów odwadniajacych w Ramie Okna ??
Witam
Wlasnie zakonczono u mnie montaz okien PCV.
Po wyjsciu ekipy zauważyłem, ze w jednej z Ram brakuje na dole
otworków odwadniających.
Najprawdopodobniej nawiązując do wczesneij osadzonej ramy obok
nie mieli wyjscia i osadzili zbyt nisko, a po zrobieniu obróbki otwory schowaly sie w sciane (mur).
Dzwonie do goscia a on mi mówi, że to nic ważnego, ze w zasadzie one nie są potrzebne.
Nie wiem co mam teraz robic.
Jesli jest to zeczywiscie zbędne to zapomnę o sprawie, lecz
jeśli jest potrzebne to zaczynam zrobię im niezly bigos.
Poradzcie lub zasugerujcie cos.
Pozdrawiam
Tom
Wlasnie zakonczono u mnie montaz okien PCV.
Po wyjsciu ekipy zauważyłem, ze w jednej z Ram brakuje na dole
otworków odwadniających.
Najprawdopodobniej nawiązując do wczesneij osadzonej ramy obok
nie mieli wyjscia i osadzili zbyt nisko, a po zrobieniu obróbki otwory schowaly sie w sciane (mur).
Dzwonie do goscia a on mi mówi, że to nic ważnego, ze w zasadzie one nie są potrzebne.
Nie wiem co mam teraz robic.
Jesli jest to zeczywiscie zbędne to zapomnę o sprawie, lecz
jeśli jest potrzebne to zaczynam zrobię im niezly bigos.
Poradzcie lub zasugerujcie cos.
Pozdrawiam
Tom
-
Gość
I masz problem . Otwory służą do odprowadzania wody która dostanie się pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą podczas opdów deszczu . Jeśli otwory zostały zasłonięte woda będzie wypływać pod okno i po pewnym czasie gdzieś wypłynie . Pozostaje tylko pytanie jakie szkody spowoduje drążc sobie drogę na"wolność" . Spytaj się firmy która montowała okna dlaczego robi się otwory odwodnieniowe skoro nie są potrzebne .

-
Gość
-
gosc
odwodnienia
czy ci montazysci sa slepi? ja daje tym oknom trzy porzadne ulewy. w tym czasie bedziesz mogl szczesliwy kliencie kupic sobie worek szmatek i wycierac podloge a jesli tego niezrobia do zimy - to bedzie przejekane bo woda jak wiemy lubi zamarzac pod wplywem mrozu i dojdzie do sytuacji ze rozpier.... ci profilAnonymous pisze:To wyjątkowi partacze i knociarze - ściana pod oknem zrobi się mokra, pleśnie i grzyby po pewnym czasie też. Reklamuj koniecznie. Jak jesteś Tomek to adres do kogo się zwrócić masz w w wypowiedzi o montażu okien.
walcz o swoje prawa !!!
-
Gość
-
Umberto
Sam sprawdź
Zakołkuj se tyłek a małego zawiąż na supełek a zaraprawdę powiadam Ci szybko odkryjesz czym grozi brak otworów odwadniających. Stare polskie przysłowie ludowe mówi: lepiej "do góry nogami" okna montować niż odwodnienia pod parapet chować - a przysłowia są mądrością narodów.
Jest jeszcze jedno stare przysłowie: 'Nie wszystko złoto co się świeci' ale ono ma niewielki związek z naszą sprawą...
Pozdrawiam
Jest jeszcze jedno stare przysłowie: 'Nie wszystko złoto co się świeci' ale ono ma niewielki związek z naszą sprawą...
Pozdrawiam
Re: Sam sprawdź
[quote="Umberto"]Zakołkuj se tyłek a małego zawiąż na supełek a zaraprawdę powiadam Ci szybko odkryjesz czym grozi brak otworów odwadniających.
nic dodac, nic ujac...(a swoja drogą dobre porownanie, hehe..)
sayra
-
xxx
-
Robert 1
To samo - firma Victor Kielce
Mam taką samą sytuację. Kupiłem okna z firmy Victor w Kielcach, montazysci pomimo że była to firma odrębna od Victora byli od Nich - również nie mam szans ujrzeć odwodnień w tych oknach. Na szczęście przez około 5 lat (wtedy były montowane) nic się nie stało - nie mam czasu się tym zająć.
A tak na marginesie to zakryte parapetem odwodnienia to był jeden z kilku moich problemów z tą firmą.
A tak na marginesie to zakryte parapetem odwodnienia to był jeden z kilku moich problemów z tą firmą.
-
Gość
-
dziadek
Człowieku ! Gdyby nawet woda miała płynąć pod górę do Twoich nowychAnonymous pisze:A co by się stało gdyby powyżej starych otworów wykonać nowe czy w tym przypadku ma znaczenie próg wodny w profilu ?
"dziur" to i tak najpierw wpłynie do otworu ,który jest nizej czyli starego
i dalej np. pod parapecik .... Gdybyś mimo wszystko zalepił stare otwory silikonem to wyobraż sobie ile tej wody musiało by się nazbierać ,żeby zaczęła wreszcie wypływać na zewnątrz a nie do środka mieszkania .