KLAES - istnieje jeszcze w Polsce?

plewiska
Czytelnik
Czytelnik

KLAES - istnieje jeszcze w Polsce?

Post autor: plewiska »

jak w temacie.
Jaka jest teraz cena wersji podst.produkcyjnej,dalej taka niebotyczna jak kiedyś?
Czy jest już w pełni "windowsowa" ?
Czy jest jakieś przedstawicielstwo w Polsce z polskim serwisem hot line ,podręcznikami,szkoleniami ?
Słyszałem,że dużo firm odeszło z KLAES a np Oknoplast,MS, Drutex, Terrazyt,Sokółka. .... prawda ?

Czy opłaca mi się zakupić go za ok 4 tys euro jako dodatek do sterowania centrum URBANA ?

Mateusz Gorek

oknoAD

rajmundos
Czytelnik
Czytelnik

Re: KLAES - istnieje jeszcze w Polsce?

Post autor: rajmundos »

Sprawdz mozliwosci cover3d -> cover3d.polserwis.net, profesjonalne przedstawicielstwo na Polske prowadzace biblioteki takze duzych firm 660952999 [email protected], wszystko w jednym z mozliwoscia wlasnorecznego oprogramowania wlasnych bibliotek, wszystko w 3D, automatyzacja AutoCad3D
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

plewiska pisze:jak w temacie.
Jaka jest teraz cena wersji podst.produkcyjnej,dalej taka niebotyczna jak kiedyś?
Czy jest już w pełni "windowsowa" ?
Czy jest jakieś przedstawicielstwo w Polsce z polskim serwisem hot line ,podręcznikami,szkoleniami ?
Słyszałem,że dużo firm odeszło z KLAES a np Oknoplast,MS, Drutex, Terrazyt,Sokółka. .... prawda ?

Czy opłaca mi się zakupić go za ok 4 tys euro jako dodatek do sterowania centrum URBANA ?

Mateusz Gorek
Terrazyt już dawno upadł , może dlatego odszedł :D MS cały czas na nim pracuje , zdaje się Rąbień teraz z nim eksperymentuje. Dobry program dla cierpliwych i pojętnych - tak mówią .
RONIN
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RONIN »

Klaes to katorga do definiowania na centrum, opanowania, szkolenia personelu ( sam to przeszedłem ). Czy nie lepiej pomyśleć o Stolcadzie? Ustawianie centrum w stosunku do Klaesa to bajka.
Awatar użytkownika
technolog_szczecin
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: technolog_szczecin »

RONIN pisze: 1. Klaes to katorga do definiowania na centrum, opanowania, szkolenia personelu ( sam to przeszedłem ).
2. Czy nie lepiej pomyśleć o Stolcadzie? Ustawianie centrum w stosunku do Klaesa to bajka.
Ad1. Katorga dla personelu w jakim sensie?
Cały czas pracowali na stolcadzie i nie mogą się przestawić? Czy pracowali na winpro, Liczokno i cieżej im przejść. Co było ciężkie w zrozumieniu tego programu? Konkrety, bo się zastanawiam co oprócz stolcada jest bardziej funkcjonalne.

Ad 2. W Stolcadzie narysujesz imitację łuku?
Jaka firma ma Stolcad i obsługuje on maszynę do łuków pracującą w 3 osiach?
Czy Stolcad potrafi już narysować okno trójkątne? Mam wersje 12.3 i w niej nie rysuje

Oprócz tego jak dodasz w Stolcadzie ozdobę słupka ruchomego (3 rodzaje) - to.

A najważniejsze oprócz ceny. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć ile czasu trwało u Was wdrożenie programu? W 1 systemie PCV lub drewno. Przynajmniej podstawowy do rozpisu okien. I serwis jakiej firmy wyrabiał sie bardziej, a jaki wisiał na hotline z Deutschlandami.

Z góry dziękuję za konkretne informacje.
josek73
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: josek73 »

MACO ma program, który podobno daje rade ze wszystkim. Są firmy, co dają wersję dla sprzedawcy.

rajmundos
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: rajmundos »

Dalej polecam Cover3D-a, chcesz sie przekonac kto w Polsce zyskal nad innymi przewage wdrazajac go sam napisz do mnie lub zadzwon. Dostajesz narzedzie w pelni konfigurowalne, jezyk oprogramowania srodowiska 3D dla okien, drzwi, ogrodow zimowych fasad i po pozananiu zasad dzialania oprogramowania sam tworzysz wlasne biblioteki, nie czekasz na tworce programu az sie zlituje i naniesie twoje uwagi. Polecam ogladnac strone cover3d.polserwis.net. Cover3D automatyzacja Autocad we wlasnym zakresie w 3D, Mudul ERP, CNC, termiczny, analizy statycznej, design itp itd ->>> 660 952 999 [email protected]
Oknosoft
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: Oknosoft »

Polecam system PrefSuite, ... dla najlepszych!

http://www.prefsuite.com/poland/prefsuite/

Pozdrawiam miłośników IT w branży.
ODPOWIEDZ