Technika Okienna z Elbląga - czyżby kolejne bankructwo?

gość okienny

Technika Okienna z Elbląga - czyżby kolejne bankructwo?

Post autor: gość okienny »

Witam,
Elbląska Fabryka Okienna z Milejewa k.Elbląga ma podobno ogromne problemy z ... no właśnie ... z forsą! Czyżby czasy wywracania fabryk ciągle trwały? Jak coś wiecie szanowniu forumowicze proszę o komentarze bo słyszałem, że jakość im już drastycznie spadła a ceny idą do góry??? Czyżby Roplasto im przykręcało śrubkę??? Albo Roto?? lub Glaspol? Czy to może jakiś niewypłacalny dealer?
Pozdrawiam

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Dają dobry przykład innym, którzy sprzedają O34 po 500zł! Oby tak dalej :lol: :lol: :lol: Zostaną najlepsi a nie najtansi!
poddostawca

Post autor: poddostawca »

Anonymous pisze:Dają dobry przykład innym, którzy sprzedają O34 po 500zł! Oby tak dalej :lol: :lol: :lol: Zostaną najlepsi a nie najtansi!
wypie...lą się - najpóźniej w styczniu 04 !!!
Gość

Też uważam, że okno O34 nie powinno kosztować 500 zł - zwłaszcza przy takim kursie Euro. Ale kidyś dostarczali okna w tydzień a dziś termin dochodzi o zgrozo nawet do 4-ch tygodni!!! Po za tym jakość sdpadła na "pysk" wiec nie wróży to nic dobrego.
Gość

Handlowałem z nimi jeszcze jak robili na Aluplascie. Wtedy byli super. Dali program do wyceny okien, okna były zapakowane, dowiezione, rozładowane. Termometr, zapalniczka, długopisy ... POEZJA. Był jeden mankament - nie mieli 3-komorówki :( Ale zeby bankructwo? Dla mnie to była jedna z leprzych logistycznie przygotowanych fabryk w naszym kraju. :shock:
Gość

taa - siedzą tam goście z jajami - Mański czy Marcinowski mają jaja tylko co zrobić z oszustami na rynku, którzy nie płacą :evil:

Gość

Anonymous pisze:taa - siedzą tam goście z jajami - Mański czy Marcinowski mają jaja tylko co zrobić z oszustami na rynku, którzy nie płacą :evil:
Nie brać tych co nie płacą! Proste.
Gość

to była jedna z leprzych logistycznie przygotowanych fabryk w naszym kraju
Dobry żart :lol:
Gość

Był jeden mankament - nie mieli 3-komorówki

Jestem z konkurencji robiącej również na Aluplaście i twierdzę , że
nie bardzo wiesz co sprzedawałeś .Główny produkt Techniki czyli
Aluplast 2000 EURO ma jednak TRZY KOMORY !!!!!!!!!!! Jest tylko
"chudszy " od 2000 Standard : w grubości ścianek i wysokości profili .
Oj dealerzy.......
Gość

Główny produkt - gościu nie jesteś na fali!
Technika od prawie roku olała Aluplasta na rzecz Roplasto. Chyba poszło ostro na noże bo z dnia na dzień dostałem pismo, że nie ma i nie będzie żadnych dodatków do profili związanych z Aluplastem. Po za tym w naszym kraju wszystko jest w wersji EURO albo EKO albo NATURALNE. Klienci patrzą na cenę i na hasełka sprytnie konstruowane przez dział marketingu. Tak zbudowany jest ten kraj i nasze społeczeństwo :(( [a przynajmniej w większości]
dealer techniki

Post autor: dealer techniki »

wiem co sprzedawałem. doskonale wyjaśnił to przedmówca. klient nie wie i nie musi wiedziec czy jest pełne wzmocnienie czy go nie ma. tak samo jak nie musi wiedziec czy ścianka jest grubsza czy cieńsza. ceny nie da się oszukać. klienta interesuje finałowa wartość z vat-em i do tego juz z montażem. to wy w fabrykach każecie osobno klamki i inne pierdoły doliczać. technika poszła na maxa dając tzw. full wypas [uchwyty do noszenia okien, ciepła ramka, okucia roto NT antywłamaniowe, termometr, zapalniczke, długopisy i inne gówno warte dodatki, które strasznie cieszą klientów] po za tym pytanie do tego co krytykuje logistyczną stronę w tej firmie - podaj inne fabryki, które tak sprawnie i terminowo wywiązują się z zamówień??? czekam na info! warto dodać, że mają własny transport z ROZŁADUNKIEM!!!! inni dostawcy przysyłają kierowców. których okno O34 by przygniotło i sam musze zapier...ć bo ten cień człowieka chyba by do zimy to rozładowywał z moim magazynierem... podaj gościu konkrety a nie same wstawki typu "he he hi hi ... chyba żart"
RedYeti
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RedYeti »

o ile mi wiadomo to technika raczej nie ma problemu z kasą. Potwierdził mi to jeden z jej głównych dostawców mówiąc że chciałby żeby wszyscy klienci tak płacili.
Gość

słyszałem, że przekręcił ich główny dealer ze śląska!!! Podobno na bardzo bardzo dużą kaskę...
LODÓWA DWUSKRZYDŁOWA

JAKIE PROBLEMY O CZYM WY MÓWIECIE HEH

Post autor: LODÓWA DWUSKRZYDŁOWA »

Co do tego dealera ze śląska to jest tylko pioneczek tak malutki że szkoda gadać :!:
Odbiorca

Post autor: Odbiorca »

poddostawca pisze:
Anonymous pisze:Dają dobry przykład innym, którzy sprzedają O34 po 500zł! Oby tak dalej :lol: :lol: :lol: Zostaną najlepsi a nie najtansi!
wypie...lą się - najpóźniej w styczniu 04 !!!

Założymy się ,że ty się w...... szybciej! Z takim podejściem do swoich odbiorców nie masz żadnych szans!!
Umberto

Ja pier...

Post autor: Umberto »

Ten wpier... tego, tamten wypier... tamtego. Ja pier... Jak się będziecie tak na wzajem wypier... to niedługo zrobią odsyłacze do oknonetu ze stron z darmowym sexem

P.S. Dealerze Techniki już Cie lubię! Masz zdrowe podejście do handlu!
Gość

Anonymous pisze:Główny produkt - gościu nie jesteś na fali!
Technika od prawie roku olała Aluplasta na rzecz Roplasto. Chyba poszło ostro na noże bo z dnia na dzień dostałem pismo, że nie ma i nie będzie żadnych dodatków do profili związanych z Aluplastem. Po za tym w naszym kraju wszystko jest w wersji EURO albo EKO albo NATURALNE. Klienci patrzą na cenę i na hasełka sprytnie konstruowane przez dział marketingu. Tak zbudowany jest ten kraj i nasze społeczeństwo :(( [a przynajmniej w większości]
To ja -ten nad tobą ,z konkurencji Techniki .Wiem doskonale od kiedy Technika robi na Roplasto. Chodziło o to ile 2000 Euro ma komór.

Do dealera techniki
z jakiej to niby racji kierowcy mają targać okna szanownemu panu
pod nos ? nie wystarczy ,że cały dzień spędzaja za fajerą .?Kierowca musi być szybki ,czujny i uprzejmy ,niekoniecznie jak atleta .
Fabryka okna załadowała Ty je zrzuć .
Gość

warto dodać, że mają własny transport z ROZŁADUNKIEM!!!! inni dostawcy przysyłają kierowców. których okno O34 by przygniotło i sam musze zapier...ć bo ten cień człowieka chyba by do zimy to rozładowywał z moim magazynierem...

To może Twój magazynier nie jest za mocny ?
Zatrudnij jeszcze ze czterech -po dwóch do tego zachwalanego uchwytu .
Umberto

Hmm...

Post autor: Umberto »

Jestem sprzedawcą okien i raczej nie rozpoczął bym współpracy z producentem, który nie zapewnia rozładunku okien. Kiedyś to było oczywiste, ze się samemu zasuwało, ale teraz? Do póki okno nie znajdzie się u mnie w magazynie odpowiada za nie dostawca. Czyż nie komfortowa sytuacja? Oczywiście, że jeśli jednorazowo przyjeżdża sto okien to raczej staram się zapewnić pomoc przy rozładunku (montażyści) bo kierowcy by sie trochę zasapali :) Ale przymusu nie ma. Rozładunek jest wliczony w cenę okna.
Gość

nie u każdego :evil:
Gość

Do Umberto i dealera Techniki
Jeśli uważnie przeglądałem to;

-Producent ma zapewnić do jednego transportu np .400 - 600 km. w jedną stronę :
1. dwóch ludzi do załadunku
2. dwóch kierowców na dwa dni ( w ciągu jednego nie wrócą z racji rygorystycznego działania Inspekcji Transportu Drogowego}
3. dwóch ludzi do rozładunku + drugi samochód (ci z pkt. 1 poszli
spać a samochód dlatego ,że nie ma już miejsca dla dwóch następnych u kierowców w kabinie )
4. nocleg dla czterech ludzi (kierowcy + rozładunkowi )
5. 034 najwyżej po 450 zł netto (elementy dodatkowe : k=1,1 , mikrowentylacja , ze dwa zaczepy antywyważeniowe ,zamknięta stal w środku ,ofoliowanie okien ,listwa transportowa ,srebrne okucie,szara uszczelka , dobre również stopniowanie uchyłu w cenie,jakaś reklamka fifty/fifty i ze dwie bibki integracyjne w roku, oczywiście wspomniane uchwyty do noszenia okien ,certyfikat również ,tranport o odpowiedniej godzinie itp. )gdyż zaraz się zaczyna wydzwanianie
po innych producentach czy czasami jeszcze nie podnieśli cen

TO JA SIĘ WAS ZAPYTUJĘ ;
ILE WEDLE SZANOWNYCH PANÓW (LUB PAŃ) KOSZTUJE MATERIAŁ NA TO OKNO ? Z CZEGO AUTOR TEGO TEMATU WYWNIOSKOWAŁ BANKRUCTWO TECHNIKI ?

KONKURENCJA TECHNIKI OKIENNEJ (i nie interesuje mnie to czy ktoś mi wierzy)

ps. u wszystkich rozsądnych ceny pójdą w górę niebawem i znacznie ,
drżyjcie więc.
Gość

w technice okno O34 kosztuje 917 netto i już wiadomo, że będzie podwyżka :D
Tatas

Post autor: Tatas »

Dealer Techniki siadl, se wzial i se napisal miedzy innymi:

"wiem co sprzedawałem. doskonale wyjaśnił to przedmówca. klient nie wie i nie musi wiedziec czy jest pełne wzmocnienie czy go nie ma. tak samo jak nie musi wiedziec czy ścianka jest grubsza czy cieńsza. ceny nie da się oszukać. klienta interesuje finałowa wartość z vat-em i do tego juz z montażem. "

GGGGGGGGGG.. prawda

Wiesz co szanowny Dealerze Klienta obchodzi? Absolutnie nie cena.
Jego obchodzi czy mu sprzedasz towar sprawdzony (moze sasiad? znajomy?)
Obchodzi go to czy jak przyjdzie to z Toba pogada..
A jak sklamales w najmniejszym detalu to ta wredna swinia czyli petent i tak sie dowie. najwyzej cie dalej nie poleci...
Jarosław Marcinowski

Post autor: Jarosław Marcinowski »

Pragnę bardzo sredecznie podziękować osobom pozytywnie wypowiadającym się na temat mojej firmy. Dziękuję również osobom, które przedstawiły swoje negatywne uwagi. Umożliwi nam to w przyszłości podniesienie poziomu obsługi naszych Klientów i Partnerów Handlowych.
Jak mawia staropolskie przysłowie:"kto pod kim dołki kopie, sam w nie wpada".
Poznań

?

Post autor: Poznań »

Większość wypowiedzi na tym forum pisana jest przez te same powtarzające się osoby , a informacje dotyczące jakichkolwiek bankructw ( nie tylko Techniki z Elbląga) oparte są na plotkach i służą tylko rozrywce piszących. Całe szczęście , że opiniotwórczość forum jest znikoma bo należałoby się zastanowić nad braniem odpowiedzialności za słowa puszczane w sieć. Szkoda , że brak konsolidacji w naszej branży a jest tylko dziewiętnastowieczne wyżynanie konkurencji i to tylko cenami. Ciekawe jak długo ? Odbiorca Techniki Okiennej- Poznań.
CHRUMEK

Post autor: CHRUMEK »

A kto zna Elbląską Fabrykę Okien? Bo ja nie...
Gość

Profil 5-cio komorowy rolplasto, ozdobna listwa przyszybowa, listwa transportowa, folia, uchwyty transportowe, realizacja zamówien do 14 dni (również w sezonie) bez zaliczek, kredyt kupiecki bez zabezpieczeń, bezpłatny transport i rozładunek, 10 lat gwarancji, bezpłatny program do wyceny oraz okna wystawowe - za okno 034 - 500zł netto to nie za dużo?
Zastanawiam się, czy warto rozpocząć współpracę.
Poznań

Post autor: Poznań »

CHRUMEK pisze:A kto zna Elbląską Fabrykę Okien? Bo ja nie...
Ja Ciebie CHRUMEK też nie znam - i co z tego wynika ?!
ODPOWIEDZ