poprawny montaż balkonów
poprawny montaż balkonów
Witam Szanownych Kolegów forumowiczów.
Zwracam się z uprzejmym zapytaniem;
jak zapobiegać tworzeniu się mostka termicznego pod ościeżnicą drzwi balkonowych z pcw, tych z progiem i tych bez progu aluminiowego?
Serdecznie pozdrawiam
Grażyna.
Zwracam się z uprzejmym zapytaniem;
jak zapobiegać tworzeniu się mostka termicznego pod ościeżnicą drzwi balkonowych z pcw, tych z progiem i tych bez progu aluminiowego?
Serdecznie pozdrawiam
Grażyna.
Re: poprawny montaż balkonów
Balkon zewnętrzny bez progu
- wielkie ryzyko
Przeważnie progi AL. stosowane do drzwi posiadają przekładkę termiczna. Zawsze pod taki próg można zastosować taśmy rozprężne na bazie polimerów.
Przeważnie progi AL. stosowane do drzwi posiadają przekładkę termiczna. Zawsze pod taki próg można zastosować taśmy rozprężne na bazie polimerów.
e-mail: [email protected]
do drzwi bez progu najlepszą metodą jest zastosowanie poszerzenia oczywiście w przypadku montażu przed wylewką można wykorzystać profil obojętnie jakiego
koloru może być zdezelowany bo i tak zostanie zalany betonem sprawdzone wielokrotnie nie ma lepszego sposobu na uszczelnienie i usztywnienie dolnej części
ramy.
koloru może być zdezelowany bo i tak zostanie zalany betonem sprawdzone wielokrotnie nie ma lepszego sposobu na uszczelnienie i usztywnienie dolnej części
ramy.
Dokładnie , a jeżeli poszerzenie ma mniejszą szerokość od ramy można jeszcze zastosować dodatkową izolację.
Dziękuję Panom za udział w dyskusji.Moja wiedza została ugruntowana.Pozdrawiam ciepło.g.
Chciałem zapytać czy jeśli mam ogród zimowy to mogę w nim zamontować centralne ogrzewanie cennik? Czy średnio jeśli chodzi o przeszklone wnętrza? Jeśli nie co, to co wybrać?
Ogrzewanie- można.Polecam jednak( bo rozumiem zima - śnieg pada a my w ogrodzie)np promienniki podczerwieni (niskotemperaturowe) Mniejsze zuzycie energii
Kwestja jeszcze jak ten ogród wykonany ?
Czy w jakimś systemie, czy metodą "gospodarczą"
Bo jeśli to drugie - to nie widzę sensu marnowania energii w jakiejkolwiek postaci.
W systemowych na etapie projektowania ciekawym i mało energochłonnym jest podłogówka w jakimkolwiek systemie.
Czy w jakimś systemie, czy metodą "gospodarczą"
Bo jeśli to drugie - to nie widzę sensu marnowania energii w jakiejkolwiek postaci.
W systemowych na etapie projektowania ciekawym i mało energochłonnym jest podłogówka w jakimkolwiek systemie.