Witam
Mam takie kuriozalne pytanie czy jest gdzieś napisane jak prawidłowo wykonać pomiar i jakie są zasady wymiarowania stolarki okiennej, głównie chodzi mi o jakieś rozporządzenia urzędowe albo aprobaty techniczne.
Pozdrawiam
Sposób wykonaia pomiaru okien
Re: Sposób wykonaia pomiaru okien
Odpowiedź (bez złośliwości)
Wiedza kosztuje - jeśli chcesz dokonywać pomiarów i na tym zarabiać powinieneś zapłacić "bykowe" i komuś postawić "flaszkę" to Cię nauczy.
Jeśli jesteś klientem co to chce naszego kolegę uczyć i poprawiać jego pomiar (może akurat sie pomylił) - to wybacz ale solidarność zawodowa nie pozwala ujawnić szczegółów
Wiedza kosztuje - jeśli chcesz dokonywać pomiarów i na tym zarabiać powinieneś zapłacić "bykowe" i komuś postawić "flaszkę" to Cię nauczy.
Jeśli jesteś klientem co to chce naszego kolegę uczyć i poprawiać jego pomiar (może akurat sie pomylił) - to wybacz ale solidarność zawodowa nie pozwala ujawnić szczegółów
W dokumentacji systemowej producenta.
W zasadzie to powinieneś się trzymać wytycznych producenta lub systemodawcy co oczywiście nie zwalnia Ciebie z myślenia. 
e-mail: [email protected]
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Czyli najbardzej popularna jest teraz instrukcja montażu opracowana przez ITB. Nie jest formalnym źródłem prawa, ale dla wykonującego pomiar jest zawsze dobrą podporą do obrony przyjętej metodologii..
Oczywiście w instrukcjach jest teoria i zakłada ideał na budowie. Nie piszą, że w przypadku różnic, np.: w wypoziomowaniu otworów ktoś te otwory powinien przerobić..
Oczywiście w instrukcjach jest teoria i zakłada ideał na budowie. Nie piszą, że w przypadku różnic, np.: w wypoziomowaniu otworów ktoś te otwory powinien przerobić..