Opinie na temat okien Pcv malowanych w palecie Ral.
-
adamlondyn
- Czytelnik

Opinie na temat okien Pcv malowanych w palecie Ral.
Prosze o informacje na temat okien Pcv malowanych na kolory z palety Ral, gwarancje, producenci itp.
Re: Opinie na temat okien Pcv malowanych w palecie Ral.
Każdy biały profil można pomalować , wiec każdy producent może zrobić . Pytanie czy będzie mu się chciało.
Z 10 lat temu Jędraszek z Pabianic wykonał mi to do mojego domu. Lakier trzyma się do tej pory .Jeszcze kilka razy ( z 5 ) sprzedawałem takie okna w kolorach RAL i nie miałem reklamacji.
Trzeba uważać tylko na ścieranie- na progach w drzwiach balkonowych itp.
Pewnie nie ma na takie malowanie żadnych oficjalnych papierów , ale jak tylko lakiernia dobrze zrobi to reszta jest ok.
Wychodzi taniej niż aluminium i dlatego były te zamówienia .
Jakiś jeszcze producent profili ( nie pamiętam ) barwi w masie pod kolor RAL -musisz poszukać
Z 10 lat temu Jędraszek z Pabianic wykonał mi to do mojego domu. Lakier trzyma się do tej pory .Jeszcze kilka razy ( z 5 ) sprzedawałem takie okna w kolorach RAL i nie miałem reklamacji.
Trzeba uważać tylko na ścieranie- na progach w drzwiach balkonowych itp.
Pewnie nie ma na takie malowanie żadnych oficjalnych papierów , ale jak tylko lakiernia dobrze zrobi to reszta jest ok.
Jakiś jeszcze producent profili ( nie pamiętam ) barwi w masie pod kolor RAL -musisz poszukać
wymar miał coś podobnego, dość gruba warstwa lakieru, ładnie się to prezentuje/prezentowało? chyba 10 lat gwarancji.
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Ja współpracuje z firmą Sonarol z Jedwabnego i oni mają coś takiego jak okna w kolorach Ral ale indywidualna wycena. Nie wiem jak okna w Ralu ale białe i kolor to naprawdę mają dobrej jakości i co najważniejsze to 100% terminowi.
Kilka razy robiło mi to Ł&K i jak do tej pory(kilka lat) nie ma zadnych zastrzeżeń. Najważniejsza chyba jest sama jakość polakierowania, w tym odtłuszczenie.
-
adamlondyn
- Czytelnik

Dziekuje bardzo za odpowiedzi i informacje. Moze ktos zna konkretne lakiernie ktore moga malowac okna ? oraz firmy ktore mogly by sie tym zajac. Nasza fima miesci sie w Londynie gdzie produkujemy stolarke aluminiowa Aluprof ale niestey ostatnio coraz czescie nasi klijenci wola tansze rozwiazania czyli malowane Pcv. Szukamy dostawcy okien pod konkretne zamowienia okolo 100-300 okien itp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam , Firma OKNO-POL Kraków ( www.okno-pol.pl ) , ma własną lakiernię i duże doświadczenie w lakierowaniu stolarki otworowej PCV. Profil KBE i Kemmrrling. Okucia ROT. Polecam.
Polecam firmę Sonarol kilka razy robili dla "mnie" okna malowane w RAL-u które wysyłałem do Belgi i Holandii nic nie wróciło bardzo ładnie zrobione i terminowo.
Sam z ciekawości chciałem podrapać kolor i powiem zajefanie bo dopiero ostrą krawędzią kotwy mio się udało.
Dodatkowo można już zrobić wiele kolorów e okleinie.
Sam z ciekawości chciałem podrapać kolor i powiem zajefanie bo dopiero ostrą krawędzią kotwy mio się udało.
Dodatkowo można już zrobić wiele kolorów e okleinie.
Pozdrawiam M
Witam,
PPU "Izoterm" Sp. z o.o. z siedzibą w Pszczynie jest producentem okien i drzwi, które lakieruje w technologii FEYCO w pełnej palecie kolorów RAL i NCS.
Oprócz tego od lat jest producentem okien i drzwi z PVC i Aluminium.
www.izoterm.com.pl
Zapraszam do kontaktu z działem handlowym
Pozdrawiam,
Sławek
PPU "Izoterm" Sp. z o.o. z siedzibą w Pszczynie jest producentem okien i drzwi, które lakieruje w technologii FEYCO w pełnej palecie kolorów RAL i NCS.
Oprócz tego od lat jest producentem okien i drzwi z PVC i Aluminium.
www.izoterm.com.pl
Zapraszam do kontaktu z działem handlowym
Pozdrawiam,
Sławek
odradzam "malowanie" w garazu czy nawet firmie - skutki bywaja oplakane
mozna malowac fabrycznie u producenta profili
mozna malowac fabrycznie u producenta profili
Pchełek nie opowiadaj takich rzeczy !!!
Miałem klienta który przyszedł po poradę: pomalował w domu farbą olejną okna bo mu kolor nie pasował,a przyszedł zapytać czy nie dostał by uszczelek w kolorze (na szczęście nie brał tych okien ode mnie)
Da się? - da - nawet w domu!! Polak potrafi
Miałem klienta który przyszedł po poradę: pomalował w domu farbą olejną okna bo mu kolor nie pasował,a przyszedł zapytać czy nie dostał by uszczelek w kolorze (na szczęście nie brał tych okien ode mnie)
Da się? - da - nawet w domu!! Polak potrafi
Dobre 5 wiosen temu zamawiał u nas klient stolarkę po części alu. po części PCV w RAL 5010
Do dziś nie widać by kolor na PCV odbiegał od alu , najlepsze jest jednak to że typ malował chlorokauczukiem wszystko co się dało : rynny i rury spustowe , normalnie z pędzla i też się tam trzyma
Tylko ściany ma białe
.
Do dziś nie widać by kolor na PCV odbiegał od alu , najlepsze jest jednak to że typ malował chlorokauczukiem wszystko co się dało : rynny i rury spustowe , normalnie z pędzla i też się tam trzyma
ten producent to GEALAN, a profil barwiony jest w masie kolorowym szkłem akrylowym i nazywa się to acrylcolor,pilsner pisze:...Trzeba uważać tylko na ścieranie- na progach w drzwiach balkonowych itp.
akurat ostatnio firma Komsta wprowadziła to do oferty - był artykuł w oknonecie: http://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/t ... 17242.html
acrylcolor - w przeciwieństwie do malowania - nie ściera się i jest na to certyfikat RAL