PORTA KMI POLAND

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

PORTA KMI POLAND

Post autor: RRQ »

Tan naprawdę nie bardzo wiem dlaczego nie ma na oknonecie zbyt wiele o tym producencie drzwi. Pytam więc na forum co myślicie o produktach i firmie :mrgreen:
Dwa razy koła nie wymyślisz...

oknoAD

Ramzes3

Re: PORTA KMI POLAND

Post autor: Ramzes3 »

To wielka i solidna firma, produkty dobrej jakości, ale nie są tanie, jakość musi kosztować, ogólnie polecam, bo warto z nimi współpracować. Ostatnio wygrywają w Polsce dużo inwestycji, tak samodzielnie, jak i przez swoich dealerów. Ogólnie to mocny gracz polskiego rynku, choć firma także bardzo dużo eksportuje do wielu krajów świata.
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Porta - mocna marka, chociaż na forach konusmenckich ma słabą opinię. A uważam, że zupełnie niesłusznie. Ale to koszt jaki ponoszą za wielkość produkcji i brak uswiadomienia klienta, że najtańsze drzwi z oferty to produkt który ma żywotność kilka, a nie kilkanaście lat..
Jak miałbym wybierać drzwi, to Portę brałbym pod uwagę.
Jendrek64
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jendrek64 »

Moje doświadczenia z Portą są wręcz przeciwne .
Przykład : okleina na ościeżnicy regulowanej sięga tylko do brzegu w miejscu gdzie jest uszczelka i widać surową płyte -nie spotkałem tego ani w DRE ani w POLSKONE.
Po 4(czterech) latach na skrzydłach Porta Nowa okleina odchodzi płatami. Oczywiście naprawa odpłatna (jak pamiętam około 100 za stronę). To co drzwi na cztery lata i do wymiany bo gwarancja się skończyła.
Postaram się odszukać fotki bo było to gdzieś 2 lata temu i zamieszczę tutaj.
Pozdrawiam.
Jendrek
solidnafirma38
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: solidnafirma38 »

Porta dawno dawno temu ... byli dobrzy ,a teraz, teraz polecam DRE :)
Kate-71
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Kate-71 »

sprzedaję m.in. wyroby DRE i niestety ostatnio dojechało do mnie zamówienie po 8 tygodniach, skrzydła w stanie opłakanym ! Niestety realia są takie, że każdemu z naszych producentów zdażają się nazwijmy to ładnie wpadki :). Nie można generalizować

Ramzes3

Post autor: Ramzes3 »

takie wtopy od czasu do czasu zdarzają się każdej firmie, gorzej jeśli to staje się normą i rzeczywistością, bo wtedy firma ma pozamiatane na rynku :lol:
ulf
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ulf »

Obecnie dają gwarancje na 3 lata na wszystkie produkty (na jeden nawet 10 lat :P )
w przypadku montażu przez autoryzowana grupę +2 lata.
Czyli pięcioletnia gwarancja na drzwi, co mówi samo za siebie.
Gdyby mieli duże problemy z reklamacjami nie wydłużali by terminu gwarancji...
samar
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: samar »

Ja bym się tak ta 5-letnią gwarancją nie podniecała . Od kilkunastu lat jestem związana zawodowo ze sprzedażą stolarki okiennej i drzwiowej . Nie jedna i nie dwie reklamacje przechodziły przez moje ręce . Reklamacje drzwi dotyczą głównie zwichrowania konstrukcji, rozklejeń , no i powłok ( lakier bądź okleina) . Jeżeli chodzi o konstrukcję to wada ta ujawnia się zwykle w pierwszym roku użytkowania i zwykle producent ją uznaje . Co do rozklejania i odklejania to producenci nie są już tacy skorzy w przyznawaniu racji klientowi . Po 3 lub 4 latach to towar jest już przechodzony . W 80% nosi ślady zużycia . Jakaś ryska, jakieś obicie . No i wtedy klient może zapomnieć o reklamacji . Tak samo ma się sprawa z kilkuletnimi gwarancjami na okna . Każdy producent zaznacza w gwarancji,że okucia mają podlegać konserwacji . Ilu klientów się do tego stosuje . Co niektórzy producenci stosują w kartach zapisy o corocznym płatnym przeglądzie stolarki . Brak takiego przeglądu skutkuje utratą gwarancji . Ilu klientów wczytuje się szczegółowo w warunki gwarancji ? Grunt to marketing .
ODPOWIEDZ