Nowe okna M&S - u

gościo

Nowe okna M&S - u

Post autor: gościo »

Witanko

No i co konkurencjo, MS znowu wyprzedził was technologicznie o kilka lat.
Ich nowe okna są po prostu super !!!
4 komory ale na 8 cm futryny , zgrzewane uszczelki i to jakie, dwukomorowe listwy przyszybowe etc
są bajeczne i tyle .
Montaż bajecznie prosty , to nie galareta tylko konkretny kawał okna
Możecie im zazdrościć
Nara

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Lubię MS ale nie przesadzaj z tą reklamą...
Tatas

Post autor: Tatas »

siur ze okna ms sa dobre... (tu powinien byc czas przeszly...)

mam 2 historyjki uslyszane od klientow. prosze oto one chronologicznie:

pierwsza (klient pracujacy w Brugmannie)
u nas codziennie kontrola jakosci przylepia nam czerwone nalepki bo profile nie spelniaja zadnych norm... zbiera sie potem komisja zlozona z dyrektora i paru innych i mowia: puszczamy to dalej.
druga: (klient kupil okno w ms rok temu (veka) i wiecej dokupil nowe ms niedawno)
panie, tamto bylo ok, jeszcze mi sie tarasowka zostala chociaz pierwsze i ostatnie bedzie dobre.

A na koniec jak sie w Brugmannie pomylili i poslali im partie profili ze swoim znaczkiem to zwrot dostali... tak sie ms wstydzi co wyprawia
mirek

Re: Nowe okna M&S - u

Post autor: mirek »

gościo pisze:Witanko

4 komory ale na 8 cm futryny , zgrzewane uszczelki i to jakie, dwukomorowe listwy przyszybowe etc
są bajeczne i tyle .
Możecie im zazdrościć
Nara
kawal glupoty a nie okna reszta bez komentarza
Gość

Re: Nowe okna M&S - u

gościo pisze:Witanko

są bajeczne i tyle .
Możecie im zazdrościć
Nara
Oj zazdrościmy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ps. Zmień miarkę, montaż będzie jeszcze bardziej bajeczny.
Tatas

a poza tym:
"nowy" profil ms czyli brugmanna ma 73mm nie 80.
("nowy" bo wyglada jak po wojnie) ;)
podcieli sobie galaz na ktorej siedzieli, szkoda bo bedzie brakowac markowej firmy. sytuacja jest taka ze firma z I ligi spada powoli do okregowki. ja tez tego zaluje w pewnym sensie. poswiecilem tej firmie 3 lata z mojego kalendarza. coz, ich wybor. miejmy nadzieje ze wroca z powrotem do formy.
A propos to ze sie ma "kupe g..." na skladzie od reki to o niczym nie swiadczy.
Polityka ms ze skladami jest fajna.
Ale nie wtedy kiedy sie klienta buja i jedzie na renomie i czasach juz minionych.
Cest la Vie...

Tatas

Drugie "poza tym":
(to tak jak mi sie przypomina przy papierosku i piwku)
Zgrzewana uszczelka: cud natury: wez ja wymien. (jak raz to zrobisz to przestaniesz pierdzilic o jej zaletach)
Dwa: Wyzosc brugmanna (i ms) jest w koekstruzji! oni nie wiedza z czym to sie je ( a tym bardziej jak to sie robi)...
Gość

Zgrzewana uszczelka: cud natury: wez ja wymien. (jak raz to zrobisz to przestaniesz pierdzilic o jej zaletach)
Nie ma z tym najmniejszego problemu - oczywiście wtedy nie jest już zgrzewana...

I sprawa nr 2:
Skoro MS wg wszystkich zazdrośników robi takie G, to jak to się dzieje, że pracują pełną parą na 3 zmiany i mają terminy realizacji po 4 tygodnie??? Za darmo te okna rozdają czy jak?
Tatas

jak to robia? to proste: 3 tygodnie siedza 3 zmiany i dumaja jak to zrobic. w 4 tygodniu w koncu robia... ;)
Żywiec

Post autor: Żywiec »

Co TATAS rozwiązali z Tobą umowę. A teraz dumasz przy piwku i papierosku skąd tu kasę wykombinować na następne ....
goscio

Post autor: goscio »

Żywiec pisze:Co TATAS rozwiązali z Tobą umowę. A teraz dumasz przy piwku i papierosku skąd tu kasę wykombinować na następne ....
lub jak oddać resztę zadłuzenia dla MS - u
gościo

Post autor: gościo »

Tatas pisze:Drugie "poza tym":
(to tak jak mi sie przypomina przy papierosku i piwku)
Dwa: Wyzosc brugmanna (i ms) jest w koekstruzji! oni nie wiedza z czym to sie je ( a tym bardziej jak to sie robi)...
tak dobrej uszczelki sie po prostu nie wymienia
Gość

Tatas pisze:jak to robia? to proste: 3 tygodnie siedza 3 zmiany i dumaja jak to zrobic. w 4 tygodniu w koncu robia...
Ale pierdoły opowiadasz... Co jak co, ale organizacja produkcji w M&S jest chyba na najwyższym poziomej z firm okiennych w Polsce. Tak zaawansowanej automatyzacji nie ma nikt (Oknoplast goni MS robiąc przy tym dużo szumu wokół siebie ale daleko jeszcze im...).
Przykłady?
Znasz jeszcze jakąś firmę, gdzie można z poziomu WWW sprawdzić stopień zaawansowania relizacji zlecenia? Albo śledzić "losy" reklamacji? Albo zobaczyć kiedy jedzie transport do jakiego miasta?
Ciekawe skąd wg ciebie biorą kasę, żeby płacić ponad 200 pracownikom za siedzenie i dumanie...

PS.
Zazdrość wyzwala o sprzedawców okien baaaardzo prymitywne instynkty...
Gość

Co jest? Jak dochodzi do konkretów to anonimowi oszczercy milkną???
Tatas

ale zescie powymyslali powody hehe
to z tym czekaniem 3 tygodnie to mial byc dowcip
jak ktos nie wyczuwa roznicy w sensie postow jego sprawa, coz poczucie humoru bywa rozne.
nikomu d.... nie obrabiam i oszczerstw nie rzucam, to o czym pisalem wczesniej to byly tylko moje refleksje.
(i moje zdanie)
a inni? moga miec zdanie odmienne, normalka.
w tym miejscu mozna podjac dyskusje.
a nie domysly komu co i dlaczego.
pozdrowka.
ODPOWIEDZ