Dziwny wysyp ofert pracy/stanowisk???
Dziwny wysyp ofert pracy/stanowisk???
W zakładce "Praca" lub ogłoszeniach na portalach dot. pracy a także na stronach tychże firm, można co jakiś czas zauważyć nagły wysyp wielu ofert pracy z niektórych firm... te ogłoszenia powtarzają się rotacyjnie średnio co kilka miesięcy
więc zadziwia tak nagły "prężny rozwój" w niektórych nie małych firmach
co o tym sądzicie mając na uwadze w dzisiejszą sytuację na rynku???? czy to faktycznie rozwój (warto takie oferty traktować poważnie?) czy rotacja lub może ucieczki pracowników z "tonącego statku"... 
Re: Dziwny wysyp ofert pracy/stanowisk???
Firmy się rozrastają bo czeszą kasiurę aż miło. 
e-mail: [email protected]
Szczególnie te z "polityką kadrową" rodem z Brazyli (plantacje trzciny cukrowej)
a jak przyjdzie nagle pójść na rentę to z "najniższej" to wtedy
lub na emeryturkę..

całe szczęście o pracę nie jest już trudno, jak się naprawdę chce i potrafi pracować to można przebierać w ofertach, tak więc do firm :
wcale się pchać nie trzeba...alekz4 pisze:te z "polityką kadrową" rodem z Brazyli (plantacje trzciny cukrowej)
Rzeczywiście pracy jest dosyć dużo .
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Tak to się zgadza robota jest. Tylko trzeba zastanowić się czy szukam kolesia z doświadczeniem oraz płacę więcej czy biorę świeżaka i puszczam na szeroką wodę za mniej.
Ostatnio miałem przyjemność z PH z jednej dużej firmy. Kolo miał plan roboty ułożony i GPS na karku. Powiedział, że aby wyrobić plan to musi tak naginać, że czasami nie ma czasu zjeść i się odl.ć. Taki pies na długim łańcuch niby daleko biega a i tak wiedzą gdzie jest.
Robota PH zaczyna być beznadziejna.
Ostatnio miałem przyjemność z PH z jednej dużej firmy. Kolo miał plan roboty ułożony i GPS na karku. Powiedział, że aby wyrobić plan to musi tak naginać, że czasami nie ma czasu zjeść i się odl.ć. Taki pies na długim łańcuch niby daleko biega a i tak wiedzą gdzie jest.
Robota PH zaczyna być beznadziejna.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Niektórzy zatrudniają frajerów na 3 lub kilka miesięcy najlepiej ze swoim samochodem i kontaktami
a póżniej po kilku miesiącach następni lub na zimę mała przerwa w "łowach frajerów"
a zdesperowani i naiwni myślą że jak się wykażą i zainwestują (min. zajechany samochód) to mają "szansę"
taka smutna rzeczywistość

- Jacek Placek
- Czytelnik

Cytując poprzednika, niektorzy "frajerzy" handlowcy/megalomanie poszukują pracodawcy który zaproponuje im 5000 pln + 20% prowizji + samochód bez gps + fon bez limitu + urlop + dodatkowe wolne + dodatkowe ubezpieczenia + możliwosc użytkowanie fona oraz samochodu sł. do włsnych potrzeb + + + + +
Dodatkowo oferty takie skadają będąc zatrudnionymi jeszcze u dotychczasowego pracodawy, najczęściej nie obiecując nic w zamian... tylko obietnice.
Ostatnio w dziale kadr mojej firmy byłem mimowolnym świadkiem takiej rozmowy jw.
Zastanawiałem się co tych ludzi popycha do takiego lajdactwa ... za lepszy (?)samochód i garść srebrników są w stanie sprzedać wszystkich i wszystko co niejednokrotnie budowali przez wiele lat.
J.
Dodatkowo oferty takie skadają będąc zatrudnionymi jeszcze u dotychczasowego pracodawy, najczęściej nie obiecując nic w zamian... tylko obietnice.
Ostatnio w dziale kadr mojej firmy byłem mimowolnym świadkiem takiej rozmowy jw.
Zastanawiałem się co tych ludzi popycha do takiego lajdactwa ... za lepszy (?)samochód i garść srebrników są w stanie sprzedać wszystkich i wszystko co niejednokrotnie budowali przez wiele lat.
J.
"śmiertelny" wróg hipokrytów oraz hipokryzji.