okna z 8 % VAT
okna z 8 % VAT
przed chwilą był u mnie klient z zapytaniem o okna , zaznaczając , że chce bez montażu ale z 8 % VAT , bo tak ma już kupione 2 okna , czy też da się kupić teraz w taki sposób.
Noż qrwa mać, uczono mnie ze nie wolno kablować , ale mam ochotę dopytywać się klientów co to za firma tak sprzedaje i wysłać zawiadomienie do US , szlak człowieka trafia.
Jaki płytkarz , cieśla,elektryk tak robi ? Niedługo to za darmo będą sprzedawać okna do cholery jasnej
sorka za styl , ale rozwala mnie taka sytuacja
Noż qrwa mać, uczono mnie ze nie wolno kablować , ale mam ochotę dopytywać się klientów co to za firma tak sprzedaje i wysłać zawiadomienie do US , szlak człowieka trafia.
Jaki płytkarz , cieśla,elektryk tak robi ? Niedługo to za darmo będą sprzedawać okna do cholery jasnej
sorka za styl , ale rozwala mnie taka sytuacja
Re: okna z 8 % VAT
Mnie uczono, że jeśli klient chce same okna to 23% Vat i nie ma zmiłuj, a jak chce z montażem to wycena netto + montaż i do wszystkiego 8% Vat??? A może tamta firma dała rabatu powiedzmy 50%, dopisali sobie jakiś tam montaż i zaksięgowali jako 8%. Zdrowa konkurencja na rynku, tylko pozazdrościć. Już tak myślałem, czy nie wysyłać fabryce okien profili, okuć i poprosić ich o usługę stworzenia z tych elementów okien i niech mi sprzedają po 8% to wtedy klientom też mogę po 8% i wszyscy happy!!!Oczywiście to tylko żart.
a może klijent był z US
ostrożność to cnota
ostrożność to cnota
- Jacek Placek
- Czytelnik

Nie wchodz w takie układy z klientem.
W razie wpadki lub innej prowokacji US, klientowi nic nie grozi, natomiast Tobie zedrą ostatnie gacie z tyłka
Informujących US o takich nieprawidłowościach w całej cywilizowanej Europie nazywa sie społeczeństwem obywatelskich, w naszym kraju mówią że to kapusie.
J.
W razie wpadki lub innej prowokacji US, klientowi nic nie grozi, natomiast Tobie zedrą ostatnie gacie z tyłka
Informujących US o takich nieprawidłowościach w całej cywilizowanej Europie nazywa sie społeczeństwem obywatelskich, w naszym kraju mówią że to kapusie.
J.
"śmiertelny" wróg hipokrytów oraz hipokryzji.
Taaaa wiem , zaraz włożę kij w mrowisko.
Przecież sposób na VAT 8% jest prosty= montaż = powiedzmy 10 zł.
Uważajcie na takich klientach - u znajomego ostatnio z podoobnym pytaniem zjawiła się kobieta, a za 2 dni przyszła juz jako kontrolerka z US.... Lepiej mieć się na baczność!
- technolog_szczecin
- Rozgadany

Ta.... i wyjadą ci, że sprzedajesz coś poniżej kosztów.CICHY pisze:Taaaa wiem , zaraz włożę kij w mrowisko.
pisii35 pisze:Uważajcie na takich klientach - u znajomego ostatnio z podoobnym pytaniem zjawiła się kobieta, a za 2 dni przyszła juz jako kontrolerka z US.... Lepiej mieć się na baczność!
I bardzo dobrze ,
Znajomy na szczęście nie dam się podpuścić - ale teraz bardzo uważa, co mówi potencjalnym klientom.