http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vi ... iwosci.php
Co o tym rankingu myślicie.

Bardzo słuszna uwaga i póki ktoś je tworzy firmując bez anonimowości i bierze to na swoją odpowiedzialność to prawda leży co najmniej gdzieś pośrodku. Dla chętnych i szukających opinii to 50% i tak dużo, a chcący dopyta się więcej.finlandia pisze:................. nie ma rankingów idealnych, ale dopóki nie mam propozycji lepszego to krytykę zachowuję dla siebie.

I tak Ferduś z Boczkiem wszedł się na łamy tego forum - "to się właśnie fizjonomom przyśniło".josek73 pisze:"Halinka - to się nawet fizjonomom nie śniło" - tak by powiedział Ferduś Kiepski
a Pan Boczek dodał by "Jaja jakieś to są Panie Ferdku" - i tyle co do tej "quality"
Wydaje się jednak, że niemożliwe jest możliweRamzes3 pisze:Ale Kierowniku, niemożliwością jest, żeby prawie połowa firm w rankingu, będąc oceniana w aż tylu różnych kategoriach, uzyskała aż po całym jednym punkcie w końcowej punktacji, a co jeszcze lepsze są to firmy znane i produkujące bardzo dobre okna, więc gdzie tutaj jest "pies pogrzebany" Kierowniku?
Reakcja? A proszę bardzomeraś pisze:brak reakcji backspace tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu...
Ależ to nie ja założyłem ten wątek i nie ja w nim wyrażam opinię, więc to nie ja czegoś wyczekuję. Czytam od czasu do czasu co forumowicze piszą, bo to fajnie dowiedzieć się czegoś nowego. Poznać inne spojrzenie na jakieś zagadnienie. A konkretna odpowiedź? Będzie na forum o ile administracja przywróci mi możliwość występowania pod własnym szyldem. W przeciwnym wypadku udzielanie jej wydaje się zbyteczne w tym miejscu, co nie znaczy, że komentarza w ogóle nie będzie. Będzie, bo niektóre wypowiedzi są wielce inspirującemeraś pisze:I co ? wyczekiwałeś jedynie na zaczepkę a nie potrafisz się zebrać z konkretną odpowiedzią ?

Nie. Ponieważ Ranking zachowuje się w sieci jak konsument. Jeśli nie znajduje pożądanej informacji na stronie www, to odnotowuje, że nie znalazł (brak danych) i myka dalej. Tak robią internauci, żaden z nich nie zadzwoni do właściciela strony, na której nic go nie zainteresowało.meraś pisze:....czy wystosowaliście pismo, zapytanie do przedstawicieli firm umieszczonych w rankingu o udostępnienie potrzebnych danych ?

Mówisz, że 7pkt to za dużo?meraś pisze:Podsumowanie zacne. Dlatego ten nieszczęśliwy konsument może pokierować się tym pseudo rankingiem
Drutex ( 43 pkt. w rankingu )
...........
Petecki ( 7 pkt )
litości.

meraś pisze:No tak, tekst przeczytany i wrażenie jakie było takim pozostało,
Jego twórca ( jako ojciec ) ma prawo to przedstawienia celu jego spłodzenia.
Może pod innym nazewnictwem, w innej formie uznałbym wasz "produkt"za interesujący
Ja tego nie kupuję...i w mojej opinii wasz produkt lekko śmierdzi.
Świetna odpowiedź i z humorem, tego humoru to by się więcej w naszym kraju przydało, niezależnych i niepłatnych rankingów teżbackspace pisze:Myślę, że mądrym to wystarczy, a nieprzekonanych i tak nie przekona, dlatego dziękując za poświęcony nam czas, życzę wesołych świąt i zachęcam do lektury:
"PRO QUALITY, czyli skąd się biorą dzieci"
w wolnym tłumaczeniubackspace pisze:Myślę, że mądrym to wystarczy, a nieprzekonanych i tak nie przekona,