Ludzie przestańcie wreszcie obniżać ceny okien.

OKNIARZ

Ludzie przestańcie wreszcie obniżać ceny okien.

Post autor: OKNIARZ »

440 zł za O34 to ewidentny przekręt i czyste złodziejstwo na dostawcach substytutów produkcyjnych oraz zapewne zatrudnionych tam pracowników.
Ludzie opamiętajcie się - okna i tak muszą być kupowane.

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Popieram protest! Ale garażom i tak nie zależy. Większość właścicieli tych firm ledwo skończyła podstawówkę, a co dopiero myśleć o jakiejś analizie ekonomicznej. Pierwsze co to należy ich wyedukować a dopiero później z nimi rozmawiać.
Gość

Chyba nie trzeba kończyć podstawówki aby stwiedzić, że niska cena napędza ci sprzedaż (patrz dobroplast). Ja mogę sprzedawać 034 za 700 złotych. Ale sprzedam ich tylko 200, mając cenę 440 za szt. sprzedaż wzrośnie do 2000 szt. Teraz nie liczy się jakość lecz cena.
I tak będzie jeszcze przez 2-3 lata póki nasz ryneczek okienny się nie oczyści. Firmy, które nie potrafią obliczyć kosztów wytworzenia wyrobu nie przeżyją następnęgo roku.
F-O

Post autor: F-O »

Anonymous pisze:Chyba nie trzeba kończyć podstawówki aby stwiedzić, że niska cena napędza ci sprzedaż (patrz dobroplast). Ja mogę sprzedawać 034 za 700 złotych. Ale sprzedam ich tylko 200, mając cenę 440 za szt. sprzedaż wzrośnie do 2000 szt. Teraz nie liczy się jakość lecz cena.
I tak będzie jeszcze przez 2-3 lata póki nasz ryneczekokienny się nie oczyści. Firmy, które nie potrafią obliczyć kosztów wytworzenia wyrobu nie przeżyją następnęgo roku.
Dobroplast to stać na takie ceny bo ma najniższe w Polsce ceny zakupu - rozumiesz ? A jak Ci się nie podoba to zmień profesję ale i tak nie osiągniesz większego sukcesu bo nie wiesz co robisz na dzień dzisiejszy a co dopiero jutro, pojutrze etc..
Gość

Polska zaliczna jest do krajów gdzie ludzie nie rozumieją tego co czytają.
Przetłumaczę ci panie F-O : niska cena - duża sprzedaż tzn. im niższą cenę masz na okna tym większą masz sprzedaż. Patrz Dobroplast
tzn. powyższą politykę prowadzi dobroplast (i nie mam nic do nich). Taki jest rynek.
Z R O Z U M I A Ł E Ś czy zmienić czcionkę na literki duże drukowane !?
goscio

Post autor: goscio »

Anonymous pisze:Chyba nie trzeba kończyć podstawówki aby stwiedzić, że niska cena napędza ci sprzedaż (patrz dobroplast). Ja mogę sprzedawać 034 za 700 złotych. Ale sprzedam ich tylko 200, mając cenę 440 za szt. sprzedaż wzrośnie do 2000 szt. Teraz nie liczy się jakość lecz cena.
I tak będzie jeszcze przez 2-3 lata póki nasz ryneczek okienny się nie oczyści. Firmy, które nie potrafią obliczyć kosztów wytworzenia wyrobu nie przeżyją następnęgo roku.
i mam gdzieś że producent w końcu się wyłoży

Gość

Re: Ludzie przestańcie wreszcie obniżać ceny okien.

OKNIARZ pisze:440 zł za O34 to ewidentny przekręt i czyste złodziejstwo na dostawcach substytutów produkcyjnych oraz zapewne zatrudnionych tam pracowników.
Ludzie opamiętajcie się - okna i tak muszą być kupowane.
ODRÓŻNIAJ SIĘ ALBO GIŃ - TO WAM POLECAM JAKO PRODUCENTOM. VIDE SZYNKA W TESCO I JEJ JAKOŚĆ A W PRYWATNYM DOBRYM SKLEPIE - PROMUJCIE MARKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ