Co sądzicie o firmach gnących profile PCV?

Gość

Post autor: Gość »

oknoAD

Staszek

Post autor: Staszek »

Ja zamawiam w KSK i jestem zadowolony.
RedYeti
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RedYeti »

polecam euronorm 0525628040 jęsli się nie mylę bo telefon podaję z pamięci - jest na pewno tańszy a jakością nie odbiega od ksk
kfiatek

Post autor: kfiatek »

euronorm chyba sobie zartujesz zamow u nich dwa identyczne luki a dostaniesz dwa rozne :D
Thomass
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Thomass »

Do tej pory zamawiałem okna proste i łukowe u jednego dostawcy, który nie giął profili, tylko je gdzieś kupował (nie wiem gdzie). Chcę wyeliminować pośredników i zacząć współpracę z producentem łuków. Dostałem ostatnio ofertę od firmy Radius. Współpracowł ktoś z was nimi?? Możecie coś doradzić?
JBBC
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: JBBC »

Nowy gracz w dziedzinie gięcie łuków to GROBUD z Grodziska Wielkopolskiego - jako jedyni gną za pomocą ciepłego powietrza, a nie gliceryny :) tylko na profilu ALUPLASTA nie gną innych profili.

benjii
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: benjii »

Thomass pisze:Do tej pory zamawiałem okna proste i łukowe u jednego dostawcy, który nie giął profili, tylko je gdzieś kupował (nie wiem gdzie). Chcę wyeliminować pośredników i zacząć współpracę z producentem łuków. Dostałem ostatnio ofertę od firmy Radius. Współpracowł ktoś z was nimi?? Możecie coś doradzić?
tak i bardzo sobie chwale współprace z nimi :)
Anusia
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Anusia »

A próbowaliście u Piertuchy. Znam Kilka osób, którym gieli profile i są zadowoleni.
pozdrawiam. :lol:
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

Myśle że poważny producent sam powinien wyginać łuki.
suaveg
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: suaveg »

Thomas:
Cieszę się, że nasza oferta wzbudziła Twoje zainteresowanie. jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to nasz pracownik chętnie Cię odwiedzi i wszystko wyjaśni, sam dostrzeżesz, że warto dołączyć do coraz większego grona przyjaciół Radiusa.

Benjii.
Miło mi słyszeć, że jesteś zadowolony z naszej współpracy. Jestem przekonany, że w dalszym ciągu będzie się tak dobrze układała.

RRQ:
Nie mogę się zgodzić. Myślę, że poważny producent przede wszystkim powinien zadbać o jakość sprzedawanych produktów. Jest wielu cenionych producentów, którym nie można odmówić profesjonalizmu, a jednak decydują się zamawiać łuki w wyspecjalizowanych i doświadczonych w gięciu oraz zgrzewaniu łuków firmach.
konto nieaktywne
wojtek.mastiw
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wojtek.mastiw »

Witam
Cieszę się, że został podjęty taki temat jak gięcie łuków:)
Myślę, że każdy z w/w dostawców elementów łukowych ma swoich zwolenników jak i wrogów. Niestety temat gięcia nie należy - jak sama nazwa wskazuje - do tematów " prostych" :) a co za tym idzie , każdemu z wykonawców łuków zdarzają się tzw. wpadki. Ważne aby nie było ich zbyt wiele. Mam nadzieję że niedługo i nasza firma MASTIW wejdzie do grona tych najlepszych na rynku :) Jednocześnie zapraszam do współpracy wszystkich producentów.

Pozdrawiam :)

MASTIW s.c.
86-050 Solec Kujawski
Przyłubie 3
[email protected]
wojtek.mastiw
SASIK1
Małomówny
Małomówny

Re: Co sądzicie o firmach gnących profile PCV?

Post autor: SASIK1 »

Ha ha , znam dostawców profili którzy dostarczają je do klienta bez ołowiu i krzywe ?! Tylko trudno z promieniem utrafić ...... :D :D :D
cita90
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: cita90 »

Drutex także wygina ciepłym powietrzem takaze nie wiem skąd takie błędne info ze tylko Grobud. Super sprawa bo szybkosc gięcia jest zaje... tylko promien ograniczony do około 500 mm :)
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 1:34 pm przez cita90, łącznie zmieniany 1 raz.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Z powietrzem jest problem w okleinach. Ale koszty dużo niższe.
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: meraś »

Ja natomisat polecam VENATANA POLSKA. tak trzymać Panowie !
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Awatar użytkownika
marjan
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: marjan »

HEHE JBBC "nowy gracz Grobud" chyba w pomocy na ławce rezerwowych :-))))
Oczywiście że każdy ze sposobó plusy i minusy ale
Solec Kujawski Rulez !!!
edek161
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: edek161 »

CO SADZICIE O OKNACH Z FIRMY DRUTEX?????
PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marjan
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: marjan »

a ten wyskoczył teraz jak filipp z konopii :-)))))

tu rozmawiamy o "pogiętych firmach" a nie oknach .... :mrgreen:
cita90
Czytelnik
Czytelnik

Jeśli chodzi Ci o okna łukowe z Drutexu to są bardzo dobrej jakości [[często na wystawkach, na targach (gdzie powinny byc idealne) widziałem gorzej zgrzane i poskładane okna niz te z Drutexu. ]] Terminy też dobre jak na łuki. Biore sporo łuków i na razie od nich są najlepsze. Zero reklamacji na około 700 łuków rocznie.
tygrys
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: tygrys »

panowie widac ze jak ktos nie pisze o firmach duzych to odrazu odzywaja sie pracownicy tych firm i chala swoje wyroby my ktorzy sprzedajemy okna od kilkunastu lat zamy sposoby kryptoreklamy stosowanej przez firmy D ,,,D MUSZA BYC NA CZELE LISTY
cita90
Czytelnik
Czytelnik

Oj tygrysek, nie jestem pracownikiem D....... Tylko biorę od nich 1/4 łuków które zamawiam w różnej maści firmach i one z tych kilku firm wypadaj najlepiej :):) Poza D.... spoko łuki są z Euronormu oraz KSK i mój nowy partner Mastiw :)
smok3
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: smok3 »

Od pewnego czasu zamawiam łuki w firmie ARCUS i musze powiedziec ze to chyba jedyna prfesjonalna firma pod każdym względem.Obsługa klienta na najwyższym poziomie,super terminy ,jakośc oraz dobra cena .Poza tym sami dostarczają gotowe wyroby pod wskazany adres.Wszystkim którzy potrzebują konstrukcji łukowych polecam właśnie firme ARCUS
Dealer2007
Małomówny
Małomówny

Post autor: Dealer2007 »

Metodę z gorącym powietrzem stosuje również Vetrex. Robią to dobrze i estetycznie, ponad to dają gwarancję co w niektórych firmach jest nieosiągalne... to trzeba również brać pod uwagę, szczególnie w takich konstrukcjach.
ODPOWIEDZ