dobrymontazysta.pl z pełną cenzurą

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

dobrymontazysta.pl z pełną cenzurą

Post autor: RRQ »

Znacie Panie i Panowie forum dla montażystów porta jak w temacie...
... dziś pojawił się ciekawy wątek a mianowicie administratorzy wyrzucili firmę, która nazwała sprawy po imieniu zamieszczając swoje doświadczenia (nienajlepsze) z produktami Porta..

a to Ci forum internetowe.. mam nadzieje że oknonet będzie trzymał fason i wyrzucał nie będzie :)
Dwa razy koła nie wymyślisz...

oknoAD

Awatar użytkownika
jubra
Fachowiec
Fachowiec

Re: dobrymontazysta.pl z pełną cenzurą

Post autor: jubra »

MMichal
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: MMichal »

Witam

Ja nie za bardzo rozumiem to zdziwienie, wszak jest to forum prowadzone, moderowane przez PORTĘ więc jeżeli ktoś ich obsmarował to go wywalili ot co :)
raczej to normalna sprawa, każdy właściciel formum ma do tego prawo, jak będziesz tutaj "jechał" na oknonet to też Cię wywlą i nikogo nie będzie to dziwić :)

Pozdrawiam
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Zgadzam się z Michałem.
Czasem na to forum wpada konkurencja oknonetu i próbuje reklamować siebie. Szef oknonetu przyrównał mi to kiedyś do sytuacji tego typu: "wyobraź sobie sytację, że do Twojego sklepu przychodzi konkurencja i wchodzącym Klientom rozdaje swoje ulotki". Nie wyprosiłbyś takiego... ?

Czas zrozumieć, że forum to nie jest niczyje. Ktoś je utrzymuje. Więc będąc u gospodarza warto zachowywać się w sposób odpowiedni nie obrażając jego otoczenia.
Dyskusja a pyskówka to dwie różne sprawy.
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

finlandia - zgoda do gospodarza się w brudnych buciorach na dywan nie wchodzi
natomiast zobacz na to inaczej producent powołuje forum by poznać problemy montażysty po czym gdy ten problem jest wyłuszczony zamiata pod dywan montażystę ucisza a post usuwa... no lipa trochę

to tak jak być poprosił fotografa o zdjęcie o potem go pobił bo brzydko wyglądasz... no to nie jego wina że jesteś jaki jesteś :)
(to wiesz z tym brzydko to nie personalnie... metafora taka :)
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

A ja i tak się nie zgadzam. Można rozmawiać, ale żeby tak zaraz publicznie prać brudy? Myślę, że sprawa tak czy inaczej w fabryce będzie miała ciąg dalszy.
Kiedy miałem coś Porcie do zarzucenia więc wysłałem maila z dokumentacją foto i prośbą o zajęcie stanowiska. Olali tego maila, bo żadnej odpowiedzi nie dostałem ;)

Zbyt rygorystyczna cenzura doprowadzi do tego, że forum przestanie żyć. Tak jak niedawno na oknonecie - wpisy które szły najpierw do weryfikacji.. skutecznie mnie znięchęcały do pisania.

Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

finlandia pisze:Zbyt rygorystyczna cenzura doprowadzi do tego, że forum przestanie żyć. Tak jak niedawno na oknonecie - wpisy które szły najpierw do weryfikacji.. skutecznie mnie znięchęcały do pisania.
troche mnie tu nie było ale mam chyba ten sam dreszcz kiedy widzę napis przekazano do moderatora....
Moderato to takie komunistyczne słowo w kapitalistycznej oprawie czyli raczej z założenia nic fajnego :mrgreen:
Andrzej Parzonka
Site Admin
Site Admin

Post autor: Andrzej Parzonka »

Finlandio cieszę się, że piszesz w czasie przeszłym :)
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Trochę rozumiem prewencyjną moderację (bo - może się mylę - ale zdaje się że administrator odpowiada w świetle prawa za treści tu głoszone - mimo że może to sobie zastrzegać?).
Zgadzam się na ostre cięcia wpisów zamieszczonych (powinniśmy mieć możliwość zgłaszania takich rażących postów), ale tak jak było - z góry- to nie było fair:)
Awatar użytkownika
Jacek Placek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Jacek Placek »

Dodam też, że takie"leżakowanie" wpisów uniemożliwiało dynamiczną konwersację na forum, brak dynamiki zabijało to Forum.
Poklikałem nt z Adminem i uznaliśmy że trochę odpuści ... mam nadzieję że wyjdzie to na dobre nam wszystkim.

Pzdr.
Jacek.
"śmiertelny" wróg hipokrytów oraz hipokryzji.
zbyflo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zbyflo »

finlandia pisze:......

Zbyt rygorystyczna cenzura doprowadzi do tego, że forum przestanie żyć. Tak jak niedawno na oknonecie - wpisy które szły najpierw do weryfikacji.. skutecznie mnie znięchęcały do pisania.
To chyba nie tak dawno z tymi wpisami bo dzisiaj też tak jest :shock:
Awatar użytkownika
red. Tomasz
Redaktor
Redaktor
Kontakt:

Post autor: red. Tomasz »

Witam,

takie narzędzie było i jest wprowadzone, ale wprowadziliśmy również "grupę swobodnego pisania", gdzie posty zaufanych użytkowników nie przechodzą przez akceptację admina. Pana, użytkowniku zbyflo, też do tej grupy już właśnie dodaliśmy, więc nie będzie musiał już Pan czekać na akceptację. Każdy użytkownik, którego 20 postów nie budziło naszej wątpliwości (nie były wulgarne itd.) trafia do takiej grupy. Jeśli kogoś pominęliśmy, to proszę o mail ([email protected]) lub za pośrednictwem forum, a będziemy dopisywać do tej grupy.

Powinno to Państwu uprzyjemnić korzystanie z forum, a nam pozwolić weryfikować jedynie posty nowych użytkowników.

pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
mariusz791
Małomówny
Małomówny

Post autor: mariusz791 »

dobrze,że taka informacja się tutaj pojawiła,rozwiało to wątpliwości wielu nowych,ale zapewne i starych użytkowników,dziękuję.
ODPOWIEDZ