TRASS,Aluplast

arczi
Czytelnik
Czytelnik

TRASS,Aluplast

Post autor: arczi »

Dostałem oferty z tych dwóch firm, opinie na ich temat są bardzo różne, mam dużo okien do wymiany w domu, więc pomórzcie.
Czy decydując się na nie nie będę żałował.
Arczi

oknoAD

Umberto

Polecenia

Post autor: Umberto »

Aluplast to system okienny a nie producent okien. Tras - żle podkładkowane szyby, źle okuwane, poobijane i porysowane. Piękna ideologia bez odzwierciedlenia w praktyce. Popytaj wśród znajomych, którzy już kupili okna i są zadowoleni. Kup okna od sprawdzonego producenta
Gość

Post autor: Gość »

Nie zwracaj uwagi na tego UMBERTO - to jakiś psychol :oops: co każdego opluwa. Jest z tego znany na tym forum. Jego dygresje apropo szyb są pozbawione sensu.
I ALUPLAST i TRAS to do bre systemy. Podobne. Kieruj się ceną, odległością od miejsca zamieszkania - poproś referencje.
Jak masz kłopoty w wyborze to Ci pomogę wybrać.
Gość

Anonymous pisze:Nie zwracaj uwagi na tego UMBERTO - to jakiś psychol :oops: co każdego opluwa. Jest z tego znany na tym forum. Jego dygresje apropo szyb są pozbawione sensu.
I ALUPLAST i TRAS to do bre systemy. Podobne. Kieruj się ceną, odległością od miejsca zamieszkania - poproś referencje.
Jak masz kłopoty w wyborze to Ci pomogę wybrać.
Najtaniej Ci wyjdzie Aluplast 2000 Euro ze wzmocnieniem z blachy takiej jak dają na puszki do konserw.
Możesz Mu zaufać - to najwiekszy fachowiec od okien w Polsce!
józek

Post autor: józek »

jak czytam to forum to dochodze do przekonania iż straszne z Was buraki, z wystającą z gumofilców słomą. W mojej branzy ludzie z konkurencji sie tak nie opluwaja, wiecznie i o wszystko. LUDZIE OPANUJCIE SIĘ!!!
Gość

ECO 9001 Trasu jest po prostu kruche ! a ALUPLAST , daruj sobie. Obejrzyj okna z Thyssena. :lol:

Umberto

Dobre firmy

Post autor: Umberto »

Anonymous pisze:Nie zwracaj uwagi na tego UMBERTO - to jakiś psychol :oops: co każdego opluwa. Jest z tego znany na tym forum.
Cieszę się, że jestem znany na forum, lecz nie opluwam wszystkich, tylko przestrzegam potencjalnego nabywcę, żeby nie popełnił błedu i nie kupił szajsu (czyt. TRAS). Uważam osobiście, ze system ECO jest jednym z najlepszych systemów okiennych w Polsce ale cóż z tego gdy nie potrafią zrobić zrobić z niego okien. To, ze używa się dobrych materiałów, nie swiadczy o jakości wyrobu końcowego. Sprzedawałem okna różnych producentów i wiem, że z byle czego można zrobić dobre okno, które działa i nie trzeba cztery razy w roku jeździć i regulować go a poza tym do dealera dociera na czas i w należytym stanie. Zrobiłem kiedyś nawet sobie takie zestawienie dot. ilości reklamacji i regulacji łącznie dla sprzedawanych okien róznych producentów. Oto moja subiektywna lista referencyjna dobrych producentów okien, z którymi miałem donaczynia :) . Aby nikogo nie oczerniać, nie podam liczb. Kolejność alfabetyczna.
ABM Jędraszek - Veka
ADAMS - Aluplast IDEAL 2000 Standard
DELTA (Augustów) - Thyssen
DOMEL - Spectus i Plustec
EURO OKNO - Ideal 2000 Euro
GORAN - Gealan oraz jedyne okna drewniane które chcę sprzedawać

I tu muszę zakończyć listę. A kupowałem okna od około 20 różnych producentów i żaden nie robił takiej kaszany jak TRAS. Przykro mi, ze muszę tak pisać o produkcie, który posiada wszystkie cechy produktu, który sprzedałby się jak świerze bułeczki ale niestety sprzedaż tych okien to samobójstwo dla dealera, który dba o swoich klientów a sprzedaje kilkaset okien miesięcznie.

Pozdrawiam.

P.S. Zgadzam się co do ceny i odległości od miejsca zakupu.
Gość

Al Capone

Zgadzam sie z Umberto!
goscio

Post autor: goscio »

józek pisze:jak czytam to forum to dochodze do przekonania iż straszne z Was buraki, z wystającą z gumofilców słomą. W mojej branzy ludzie z konkurencji sie tak nie opluwaja, wiecznie i o wszystko. LUDZIE OPANUJCIE SIĘ!!!

Józek nie daruje ci tej nocy he he he
branzowiec

TRAS czy ALUPLAST

Post autor: branzowiec »

Panowie, Eco jest ok., TRAS ostatnio faktycznie robi lewe okna, ale przecież są inni producenci na Eco i okna mają git!!! Sam z nimi handluję i różnica jest widoczna, jedyne co to nie polecam ECO oklejanych podobno TRAS okleja wybraki????
gosc z branzy

Post autor: gosc z branzy »

Anonymous pisze: Najtaniej Ci wyjdzie Aluplast 2000 Euro ze wzmocnieniem z blachy takiej jak dają na puszki do konserw.
Możesz Mu zaufać - to najwiekszy fachowiec od okien w Polsce!
Dawno juz nie czytalem takiej ciekawej opini o aluplascie, rzeczywiscie ich profil to calkowita lewizna, ale TRAS nie pozostaje w tyle, wyposcil niedawno czterokomorowke zrobiona z ECO na wzmocnieniu z blachy 1,5;
profil jest bardzo fajny nie utrzyma grubszej szyby 4-16-4
POLECAM :wink:
JAKO
Czytelnik
Czytelnik

tras-aluplast

Post autor: JAKO »

mialem przyjemnosc zapoznac sie z oferta ECO 4 K, jest w przystepnej cenie! a o to chodzi ! " CCC" cena czyni cuda :shock: w nasztm kraju!
user

Re: tras-aluplast

Post autor: user »

JAKO pisze:mialem przyjemnosc zapoznac sie z oferta ECO 4 K, jest w przystepnej cenie! a o to chodzi ! " CCC" cena czyni cuda :shock: w nasztm kraju!
moze i oferta jest przyjemna ale jesli czterokomorowy profil jest wiekszym badziewiem od 3 komorowki to rzycze szczescia, nie sugeruj sie cena tylko jakoscia - wybierz cos lepszego nie eco4k
ODPOWIEDZ