Bramy garażowe Hormann

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Bramy garażowe Hormann

Post autor: komarko1 »

Proszę o opinie na temat w/w - chodzi mi o odchudzone bramy garażowe z 2 cm pancerzem

oknoAD

maloszyce1
Czytelnik
Czytelnik

Re: Bramy garażowe Hormann

Post autor: maloszyce1 »

może przemarzać lepiej 4 cm
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Chodzi mi o opinie tych co montują - jak sprawują się po czasie, ew użytkowników - jakie problemy
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Nikt nie montuje tych bram ??? !!!
oknonaswiat
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oknonaswiat »

Komarko, a przeglądałeś Internet? w Google wpisując interesujący Ciebie temat, dowiesz się szybciej i precyzyjnie będziesz miał określoną odpowiedź, ale o tym z pewnością wiesz .Ja tylko tak dla przypomnienia,że w Google znajdziesz wszystko i bezstresowo. Powodzenia.Pozdrawiam. :wink:
alvaro
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: alvaro »

komarko1 pisze:Nikt nie montuje tych bram ??? !!!
Komarko, nie świruj, 35 mm to niezbędne minimum z minimum przy bramach garażowych, pamiętaj, że tanie mięso to psy jedzą i też nie wszystkie i tylko do czasu :lol:

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Nie znalazłem konstruktywnych opinii o tych bramach (czyżby odbywało się "czyszczenie " opinii o tych bramach?) Dlatego pytanie padło tu na forum. skoro normalna brama o tych samych wymiarach kosztuje ponad 1000 zł netto wiecej od tej promocyjnej i każą czekać 6 tygodni (bramy promocyjne "od ręki") to budzi to moje zainteresowanie.
aniaduszek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: aniaduszek »

witam:) moge tobie doradzic brame EPU. ona ma wlasnie grubosc pancerza chyba ok 20 mm, tak jak piszesz. ja mam ja od dobrych kilku lat i nie mam do niej zadnych zastrzezen. ta grubsza brama o ktorej ktos wczesniej pisal, ze jest lepiej ocieplona jest owszem lepsza, ale nie w sytuacji kiedy masz np garaz wolnostojacy albo przyklejony do domu mieszkalnego (ja tak mam). wtedy takie ocieplenie i oszczednosc ciepla nie maja az takiego znaczenia. ja uznalam ze wazniejsze jest, zeby zaplacic mniej jak ja kupowalismy bo wiadomo ze jest tansza niz te z porzadniejszym ociepleniem. poza tym nic sie z nia nie dzieje, nie psuje sie, chodzi bez zarzutu, naped jest cichutenki, co w moim przypadku ma duze znaczenie bo mam male dzieci i nie wyobrazam sobie, zeby mialy sie budzic za kazdym razem, kiedy ktos otwiera brame.
Kuba N.
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Kuba N. »

Brama EPU to grubość 42/20 - 42 to miejsce łączenia sekcji a 20 to pozostała część.
Od ręki to pewnie dostępne są promocyjne modele jakie HORMANN zawsze puszcza każdego roku bo nie sądzę aby wszystkie gabaryty były dostępne od ręki. Bramy są tylko w 3 rodzajach przetłoczeń. Cała reszta jak w normalnych 42/42
colsztok
Małomówny
Małomówny

Post autor: colsztok »

ja kiedyś zastanawiałam się jeszcze nad firmą Wiśniowski,poprosiłam o informację jednych i drugich i o dziwo Hormann okazał się nawet tańszy,dorzucili mi też promocję,więc z nich skorzystałam,ale ja brałam bramę garażową,segmentowa,złoty dąb jak na razie się sprawdza,więc warto się tej firmie bliżej przyjżeć.
oknonaswiat
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oknonaswiat »

To prawda, w dzisiejszych czasach chcąc coś kupić, należy przyjrzeć się kilku firmom, nie poprzestawać na jednej.Czasami znajdzie się dużo i tańsza i lepsza.
Awatar użytkownika
Budimpex
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Budimpex »

Według mnie firma Wiśniewski jest trochę przereklamowana i nie ma wcale takich dobrych cen jak niestety myśli większość klientów. Odnośnie firmy Hormann i ich oferty nie mam zbyt wielu informacji, ale teraz na pewno dowiem się czegoś więcej.

Dzięki!
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Po poszukiwaniach mam odpowiedź - w 80% wystarcza. Zdarzają sie jednak klienci którzy zwracają na to uwagę i im "przemarza" Czyli tak jak chińskimi drzwiami które niektórym odpowiadają (i rzeczywiscie nic sie nie dzieje) a niektórym nie .Zgodnie z powiedzeniem niemieckim"tanie mięso psy jedzą" co tłumacząc po polsku" d.. szkłem nie podetrzesz"
PS zgodnie z wytycznymi na ten 2013 rok ustalono przenikalności (wcześniej nie obowiązywała) i zmieniono na drzwi
ODPOWIEDZ