Powracające tematy

Awatar użytkownika
jubra
Fachowiec
Fachowiec

Powracające tematy

Post autor: jubra »

Pytnie odnośnie okien PVC 5 kom
jubra pisze:
mr_monter pisze:Witam

Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy możemy nazwać oknem
5 komorowym okno wykonane ze słupkiem stałym który ma 4 komory ???

Pozdrawiam
Bogactwo naszego języka często prowadzić może do tego, że rozmawiać możemy o ty samym i "pęknie" się różnić:
kołek, sworzeń, bolec, trzpień, czop, zatyczka, wałeczek ...........................
Jeżeli mówimy o komorze, to identyfikujmy ją z profilem okiennym danego systemu, bo trudno mi oczami wyobraźni zobaczyć okno "pięciokomorowe". <Komorko> ma rację bo okno może być co najwyżej zbudowane na profilach 3, 4 czy 5 komorowych.
Sprzedawcy (marketingowcy) powinni posiadać trochę więcej krytycyzmu wobec "wybujałych" określeń parametrów technicznych wymyślanych przez systemodawców. W wielu przypadkach jako technokrata, który projektował głowice do procesów wytłaczania profili z PVC w przypływie inwencji twórczych mogę stworzyć profil "n-komorowy", czy sprzedawca poradzi sobie tutaj z nazewnictwem, a Klient otrzyma coś co nazywa się oknem ?
http://www.isostart.pl/SZKIC_prof.JPG

Wszystko to przekroczyło jednak moje śmiałe wyobrażenie, chociaż widzę, że wszystko przed nami !!! :shock:
Co o tym news-ie można sądzić ???
http://www.oknonet.pl/akcesoria/systemy ... 19439.html :roll: :mrgreen:

oknoAD

Awatar użytkownika
jubra
Fachowiec
Fachowiec

Re: Powracające tematy

Post autor: jubra »

Temat reklamowy zniknął z NEWS-ów - może i dobrze.
Ciekawe jak systemodawca poradzi sobie z wytrzymałością mechaniczną przy tak "lichym" wzmocnieniu.
Czy odkrywczo zaproponuje zwiększenie grubości co zapowiada montaż przy pomocy dźwigu ?, a cenę ustali na wyższym poziomie - bo to przecież rewelacja ! (profil 8 komorowy). :lol:
Czekam na 20 komór bez wzmocnienia - jak mogły być przypadki 3 komorowych bez wzmocnień, to czemu nie. :oops:
ODPOWIEDZ