Co jest najmniej czasochłonne
Co najmniej kosztowne

poproszę namiar.kamilstar pisze:Wyszła już pianka o właściwościach takich samych jak montaż na taśmy. Oznacza to, że mamy oszczędność, wracamy do starych czasów (okno+pianka=gotowe), jakość uszczelnienia jest taka jak przy montażu na 3.

popieram i tego sie trzymajmyUważam to za super idee i myślę, że kiedyś dopracują to na "tip-top", zrobią wszystkie certyfikaty i atesty, a montaż tylko na pianę, będzie znów powodem do dumy.

Czego i my wszyscy sobie życzymy. Okazuje się że piana od Jacy to produkt słoweński. Certyfikaty faktycznie mają. Przesłali mi ich nawet więcej niż się spodziewałam. Koszt piany na poziomie 6€ netto też do zaakceptowania :)kamilstar pisze: (...) kiedyś dopracują to na "tip-top"(...) a montaż tylko na pianę, będzie znów powodem do dumy.

dla tego wlasnie na razie tylko sprzedajemy.a klient lub wynajęty przez niego rzeczoznawca podda fachowość naszej pracy pod wątpliwość

Jestem Partnerem ISO Chemie i kupuję bezpośrednio u nich. Choć szczerze mówiąc to przekonują mnie wszystkie ich produkty oprócz ISO Bloco One. Uważam (czy też powtarzam mantrę moich monterów) że rozprężka Illmod Trio Illbrucka jest lepsza. Chodzi mi o to że mocniej się rozpręża i trochę stabilizuje okno. Mieliśmy kiedyś akcję że w balkonie "uciekł nam pion" i musieliśmy wyrwać drzwi i zamontować je na nowo. Po wykręceniu śrub trzeba się było naprawdę mocno naszarpać żeby okno wyrwać z muru. Z kolei zaletą ISO Bloco One jest właśnie jej sprężenie i to że ma duży "skok" - np 3-18mm (15mm) Illbruck daje nam w tej samej klasie 10-20 (10mm). Ościeża nie zawsze są równe więc czasem większy skok ratuje nam tyłki i oszczędza pracy.jaca509 pisze: Produkty iso chemie ma w swojej ofercie Heicko