Awans jako nowy produkt OKNOPLASTU..Co wy na to ??

Medyk

Awans jako nowy produkt OKNOPLASTU..Co wy na to ??

Post autor: Medyk »

oczekuję informacji na temat tego profilu okna i czy warte jest kupna ? 8)

oknoAD

Piotr1

Post autor: Piotr1 »

Nie mogę Ci dać odpowiedzi na to pytanie ale musisz zdać sprawe że będziesz miał różne odpowiedzi dość skrajne bo bezinteresowna zawiść to jest to czego na tych stronach nie brak !!!! Pozdrawiam i życze trafnego wyboru
Medyk

dzięki

dziękuję wiem,że mogę przeczytać tu różne opinie ale o to mi też chodzi...mam zamiar zakupić te okna i chyba to zrobię..Podobno są ok..
Gość

Post autor: Gość »

Ja już zakupiłem Awans. Są OK.
Gość

A co to za profil. W ITB kompletnie go nie znają - dzwoniłem o informacje.
Co to jest. Turek jakiś.
Medyk

nie turek

nie turek ale pięcio komorowe okno...

mirek

Re: nie turek

Post autor: mirek »

Medyk pisze:nie turek ale pięcio komorowe okno...
nie chodzi o to ile ma komor, ale czyj to wynalazek .
a tak na marginesie, czy widziales na tym profilu okno po np. 5-ciu latach
Medyk

a co się może z nim stać za 5 lat ?? to jest okno w systemie VEKA i ma nazwe AWANS...
mirek

Medyk pisze:a co się może z nim stać za 5 lat ?? to jest okno w systemie VEKA i ma nazwe AWANS...
wszystko i nic, pytanie moje brzmialo czy widziales po 5 latach
veka oferuje SOFT, SWING, TOP i TOP plus . chyba ze w niemczech i angli nie wiedza co sie produkuje obecnie w ich firmie. powodzenia
Gość1

Re: nie turek

Post autor: Gość1 »

Medyk pisze:nie turek ale pięcio komorowe okno...
Sprawdź tylko rama jest 5 komorowa skrzydło 4-ro, ładny blef... :x
Ptak Nieznany

Post autor: Ptak Nieznany »

Nazwa produktu AWANS jest nazwą handlową, nazywa systemu to VEKA-PERFECTLINE i pod taką nazwą trzeba szukac Aprobaty Technicznej. Ponieważ jest aprobata w ITB wynika z tego ze badania na starzenie się profilu wypadły OK. !!! i nie ma się co martwić co bedzie na 5 lat.

Bardzo serdecznie pozdrawiam kolegów i koleżanki z konkurencji.
ada

Post autor: ada »

veka jest ok ale perfectline ..nie słyszałam..
ciekawy

Post autor: ciekawy »

Ptak Nieznany pisze:Nazwa produktu AWANS jest nazwą handlową, nazywa systemu to VEKA-PERFECTLINE i pod taką nazwą trzeba szukac Aprobaty Technicznej. Ponieważ jest aprobata w ITB wynika z tego ze badania na starzenie się profilu wypadły OK. !!! i nie ma się co martwić co bedzie na 5 lat.

Bardzo serdecznie pozdrawiam kolegów i koleżanki z konkurencji.
A ile faktycznie ma komór skrzydło a ile rama?
Gość

rama pięć a skrzydło cztery
Gość

w sumie to wszystkie okna mało co się różnią...nie ma sensu przepłacać..
parroty

Post autor: parroty »

Na podstawie pobieżnych oględzin, rzeczywistą klasę okien może ocenić tylko fachowiec z długoletnim doświadczeniem.
Oprócz komponentów, ważna jest kultura produkcji, sposób transportu itp. W OKNOPLAŚCIE klient kupuje jakość, przyjazny serwis, dobrą gwarancję przytomnie zarządzanej firmy.
Ptak Nieznany

Post autor: Ptak Nieznany »

To prawda rama ma pięć komór a skrzydło cztery.

To nie prawda że wszystkie okna sie mało różnią. Temat jest zdecydowanie bardzie skomplikowany jak tylko porównanie ilosci komór.
hihot

Post autor: hihot »

Anonymous pisze:rama pięć a skrzydło cztery
to znaczy że to JEDYNE.........PRAWDZIWE............ NIEPOWTARZALNE ...........................................OKNO ..................................................................................D Z I E W I Ę C I O K O M O R O W E :P :P :P :P :P :P :P
MEDYK

Post autor: MEDYK »

Czy znajdzie się w końcu jakiś prawdziwy znawca który mi doradzi czy mam kupić te okna ????
MEDYK

Post autor: MEDYK »

Czy znajdzie się w końcu jakiś prawdziwy znawca który mi doradzi czy mam kupić te okna ????
Gość

co takiego dobrego w tym oknie ?? ,że jest z oknoplastu ?? a co to jest oknoplast ??
Gość

Nie wiesz co to jest oknoplast????

Wiesz jaki wkład ma ta firma w rozwój nowoczesnych technologii?????
Wyobraź sobie, że przypadku OKNOPLASTu rozwój nowoczesnych technologii to przede wszystkim zintegrowany system informatyczny pozwalający na sprawne zarządzanie (ale to pestka), poza tym stosują korporacyjny system telefonii komórkowej. Dzięki temu, że każdy z partnerów handlowych oraz pracowników posiada skrócony, trzycyfrowy numer, kontakt pomiędzy nimi jest dużo łatwiejszy.
Za taki wkład w rozwój nowoczesnych technologi dostaje się prestiżowe nagrody.
Na jakim ty świecie żyjesz???

Ps. Do tej pory myślałem że tylko wykorzystuję nowoczesne technologie, a ja po prostu mam wkład w ich rozwój (tylko troszke mniejszy) - mam komputer, korzystam z internetu, a i z systemu korporacyjnego też korzystam (tylko mój numer jest czterocyfrowy- chyba mniej nowoczesny).
Gość

A już przez jakiś czas pracownicy oknoplastu nie uprawiali na tym forum autoreklamy... Ech... Pewnie znowu mało pracy mają :roll:
Gość

Anonymous pisze:Nie wiesz co to jest oknoplast????

Wiesz jaki wkład ma ta firma w rozwój nowoczesnych technologii?????
Wyobraź sobie, że przypadku OKNOPLASTu rozwój nowoczesnych technologii to przede wszystkim zintegrowany system informatyczny pozwalający na sprawne zarządzanie (ale to pestka), poza tym stosują korporacyjny system telefonii komórkowej. Dzięki temu, że każdy z partnerów handlowych oraz pracowników posiada skrócony, trzycyfrowy numer, kontakt pomiędzy nimi jest dużo łatwiejszy.
Za taki wkład w rozwój nowoczesnych technologi dostaje się prestiżowe nagrody.
Na jakim ty świecie żyjesz???

Ps. Do tej pory myślałem że tylko wykorzystuję nowoczesne technologie, a ja po prostu mam wkład w ich rozwój (tylko troszke mniejszy) - mam komputer, korzystam z internetu, a i z systemu korporacyjnego też korzystam (tylko mój numer jest czterocyfrowy- chyba mniej nowoczesny).
Aż kapie z ciebie zazdrość. :oops:
Gość

o co, o to, że nie dostałem nagrody za rozwój nowoczesnych technologi :o
Widać, że dalej nic nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć.
A ja się dziwiłem jak podawali, że 80% uczniów nie rozumie tego co czyta.
Gość

Po co przepłacać jak nie widać róznicy?
Na tym polega cały problem w oknach, że można klientowi wcisnąć szajs, a on tego nawet nie zauważy! i jeszcze dziwi się, że ktoś inny sprzedaje taaakie droooooogie okna :lol:
Gość

Anonymous pisze:w sumie to wszystkie okna mało co się różnią...nie ma sensu przepłacać..
Po co przepłacać jak nie widać róznicy?
Na tym polega cały problem w oknach, że można klientowi wcisnąć szajs, a on tego nawet nie zauważy! i jeszcze dziwi się, że ktoś inny sprzedaje taaakie droooooogie okna :shock:
Gość

zintegrowany system informatyczny pozwalający na sprawne zarządzanie
Może mi jakiś pracownik Oknoplastu napisać jaki to zintegrowany system używają??? Z tego co się orientuję, to tylko 2 firmy okienne w Polsce "pozwoliły sobie" na zakup czegoś takiego (jest to wydatek rzędu kilku milionów złotych). Stolarka Wołomin używa rozwiązania firmy SAP a M&S używa systemu firmy JD Edwards. Czy Oknoplast też ma coś takiego czy też po prostu szumna nazwa na jakiś program do sprzedaży?
Piotr K.

Zintegrowany system...

Post autor: Piotr K. »

Chodzi tu o pełne połączenie programu handlowo-produkcyjnego ADULO z bazami danych systemu SSV. Cały proces informatyczny począwszy od zamówienia i planowania produkcji, poprzez zaopatrzenie i sterowanie maszynami, skończywszy na magazynach i księgowości jest automatyczny. Wszystkie dane są wprowadzane tylko jeder raz, a to w Polsce się jeszcze nikomu nie udało... 8) Nie ma bowiem w Europie uniwersalnego narzędzia, które objęłoby całą specyfikę dużego producenta w branży okiennej, nawet za kilka milionów złotych...
ewa

Post autor: ewa »

kochani ale wychodzicie z tematu ..a ja jestem ciekawa konkretów...
Gość

Chodzi tu o pełne połączenie programu
Czyli określenie "system zintegrowany" to sformułowanie użyte znacznie na wyrost...
Nie ma bowiem w Europie uniwersalnego narzędzia, które objęłoby całą specyfikę dużego producenta w branży okiennej, nawet za kilka milionów złotych...
No i tutaj wychodzi niewiedza na temat systemów klasy ERP/ERPII... To nie jest zabawka typu subiekt czy inny taki system... Wdrożenie kosztuje miliony właśnie dlatego, że system ma obejmować całą specyfikę firmy, niezależnie czy produkuje okna czy też choduje roślinki... To nie przypadek, że wszystkie największe firmy na świecie używają systemów zintegrowanych.
Sorry, że tak się rozpisałem w tym wątku, ale ja jestem informatykiem z zawodu. Branża okienna, to niestety same malutkie firmy jak na rynek systemów ERP :cry: Takie np. wdrożenie R3 w KGHM kosztowało więcej niż roczny obrót (nie zysk) większość czołowych form okniarskich w Polsce...
Gość

Widzę że są tu fachowcy.
Może któryś mi wyjaśni jaki wkład w rozwój nowych technologi ma połączenie w jedną całość kilku programów (jeżeli dobrze rozumiem zintegrowany system), oraz korzystanie przez pracowników z systemu korporacyjnego telefonii komórkowej?????????????
Gość

"napuszony" Piotr K. napisał NIE MA W Polsce Firmy........., otwórz oczka są co najmniej cztery, które nawet z dostawcami i odbiorcami przesyłają faktury z innych programów drogą elektroniczną, po czym wczytują dane bez udziału "Klepaczy". Podkreślam firmy z branży stolarki otworowej.
Piotr K.

Temat widzę budzi wiele emocji.

Post autor: Piotr K. »

Być może zintegrowany system za milion euro załatwi wiele spraw w kompleksowej organizacji i zarządzaniu firmą ale się zdziwi jak dostanie zadanie zaprojektowania fasady albo zaprogramowania maszyn opartych na sterownikach CNC. :shock: Do tego zostało stworzone specjalistyczne oprogramowanie, którego nie ma sensu pisać od nowa.

Sorry Ewa, ale trudno tu utrzymać dyscyplinę ...i nerwy piszących.

A anonimowych przedmówców proszę o konkretne przykłady firm w branży, które taki sytem zintegrowały, a polemikę typu "dokopać Oknoplastowi" przenieś na inne wcześniej założone w tym celu tematy. :wink:
Gość

ale się zdziwi jak dostanie zadanie zaprojektowania fasady albo zaprogramowania maszyn opartych na sterownikach CNC.
I znowu niewiedza jak to napisał przedmówca...
Cytat ze strony www.hogat.pl na temat systemu J.D. Edwards:
produkcja (zarządzanie produkcją, rozliczanie zleceń, konfiguracja wyrobów - w tym trójwymiarowe projektowanie...
Natomast co to specjalistycznego oprogramowania - oczywiście jeżeli chodzi o przygotowanie zleceń do produkcji i wysterowanie maszyn to na pewno takie rozwiązania jak ADULO czy też KLAES są do tego stworzone, jednak ich zastosowanie w dziedzinie logistyki, finansów i wpierania procesów biznesowych jest żadne...

Dzisi mnie natomiast określenie "anonimowi przedmówcy" od kogoś, kto sam podpisuje się Piotr K.
gość I

Post autor: gość I »

ktoś tu kręci...
Medyk

ale moi drodzy fachowcy...nie piszecie na temat ........
mirek

Medyk pisze:ale moi drodzy fachowcy...nie piszecie na temat ........
pisalem na temat i co z tego
Medyk

MIREK JEST DEBEŚCIAK
gość 10

Post autor: gość 10 »

jest ok
Gość

I tak podobno Czas na upadek Oknoplastu.
jarecki

Post autor: jarecki »

jest tak chuda, że nawet okleinowac sie nieda,
w okleinie daja 4 kom, - ma taki sam kształt zew.
Tatas

Post autor: Tatas »

okleinowane skrzydlo ma 4 komory bo wzmocnienie jest wieksze, lepiej miec stabilniejsze skrzydlo niz gowniane komory do policzenia.... zreszta 3 byly ok. 5 to ze wzgledu na durnych klientow ze jak samochod ma 10 kol to lepiej jezdzi. a 70mm profil ch...owo sie po blokach z wielkiej plyty montuje.
bim

Post autor: bim »

Tatas Masz Rację co do mantazu jak jest 4 piętro, waży to troche hehehehe
mikołaj

Post autor: mikołaj »

niewiem jak daleko krakowskiemu awansowi do słupskiego okna tytanowego ale marketingowo trafili i życzę im powodzenia. :) :)
Gość

mikołaj pisze:niewiem jak daleko krakowskiemu awansowi do słupskiego okna tytanowego ale marketingowo trafili i życzę im powodzenia. :) :)
Po szerokości ramy to będzie jakieś 3 mm... :D :D :D
Gustaw

AWANS

Post autor: Gustaw »

Jaki to AWANS, to tylko mała Veka wyprodukowana koślawo w
Skierniewicach. Po wycięciu i zgrzaniu jest znowu 3 -komorowa i waży tylko tyle co stara . [/quote][/u][/i][/b]
ODPOWIEDZ