Witam Wszystkich,
Mam taki mały problem ze znalezieniem odpowiedniego programu . Zajmuje się montażem okien, wiec potrzebuje odpowiedni program, który ułatwi mi życie. Nie musi być to skomplikowany program, ważne by był łatwy w obsłudze i pomagał w robieniu ofert dla klientów .
Szczególne ważną funkcją dla mnie jest możliwość tworzenia rysunków okien za pomocą graficznego modułu projektowego. Dodawanie kolejnych elementów okna oraz modyfikacja narysowanego wcześniej okna.
Moje pytanie brzmi: czy ktoś może ma lub miał tego typu oprogramowanie? Jeżeli nie, to może ktoś chciałby mi pomoc i napisać dla mnie takie oprogramowanie - oczywiście nie za darmo.
Z góry dziękuje za pomoc,
Piotrek
Oprogramowanie do wyceny montażu okien
-
Diabel1987
- Czytelnik

Re: Oprogramowanie do wyceny montażu okien
Spróbuj tutaj: http://www.okna2000.com.pl/
I od razu uprzedzam: nie znajdziesz nigdzie żadnej darmowej ani pirackiej wersji żadnego programu do konstrukcji okien. Trzeba zapłacić, nic nie zrobisz. Możesz ewentualni pogadać ze swoim dostawcą okien, żeby udostępnił ci jakąś dealerską wersję. Zresztą nawet jakby ci się udało jakimś cudem zdobyć jakiś program, to robienie bazy profili, okuć, szyb itd. na własną rękę byłoby praktycznie nie możliwe.
Najlepszym rozwiązaniem jest dogadanie się z dostawcą okien, żeby udostępnił ci jakąś wersję dealerską.
I od razu uprzedzam: nie znajdziesz nigdzie żadnej darmowej ani pirackiej wersji żadnego programu do konstrukcji okien. Trzeba zapłacić, nic nie zrobisz. Możesz ewentualni pogadać ze swoim dostawcą okien, żeby udostępnił ci jakąś dealerską wersję. Zresztą nawet jakby ci się udało jakimś cudem zdobyć jakiś program, to robienie bazy profili, okuć, szyb itd. na własną rękę byłoby praktycznie nie możliwe.
Najlepszym rozwiązaniem jest dogadanie się z dostawcą okien, żeby udostępnił ci jakąś wersję dealerską.
Mogę Ci zainstalować taki program... za darmo. Nawet online.
Sugerujesz, że program ma być do wyceny montażu dlatego do końca nie rozumie jakie elementy konstrukcyjne chcesz dokładać do już istniejącego okna.
Informację możesz wysłać na priv rozszerzając Twoje inne oczekiwania wobec programu i jego funkcji - postaram się pomóc.
Informację możesz wysłać na priv rozszerzając Twoje inne oczekiwania wobec programu i jego funkcji - postaram się pomóc.