Szanowni Branzowcy,
prosze o wypowiedzi dotyczace rozpoczecia produkcji okien na profilach pcv.
Na jakich profilach wg.was warto rozpoczac wlasna produkcje zeby moc byc w miare konkurencyjnym dla cen i jakosci takich dostawcow jak Eko Okna badz Drutex.Wiadomo zapewne nie da sie produkowac w takich samych cenach ale chodzi mi o przyblizenie.
Towar jedynie na export gdyz tam na rynkach niemieckojezycznych mamy bardzo silna marke ale dotychczas nie zajmowalismy sie produkcja okien.
Jezeli piszecie ze to sie nie oplaca to prosze o jakies konkrety czemu i czemu innym znacznie mniejszym sie to udaje pomimo konkurencji?
Zaznaczam ze produkcja bedzie jesli ruszy prowadzona przez osoby scisle zwiazane od lat z produkcja okien.
Pozdrawiam
Planowane rozpoczecie produkcji
-
RobertHenel
- Czytelnik

Re: Planowane rozpoczecie produkcji
Jeżeli z takim montażem jak poniżej - to nikt nie zapracuje na MARKĘ Firmy.
ZwiązekMont.S jak widać bardzo się stara !!!

; 
; 
ZwiązekMont.S jak widać bardzo się stara !!!

; 
; 
Jeżeli masz jak twierdzisz wyrobioną markę za granicą i zarabiasz pieniądze to nie pchaj się w produkcję. Nie chodzi o to żeby Cię zniechęcić tylko że sama produkcja to nie jest łatwy temat, że już o kosztach z nią związanych nie wspomnę (nie chodzi tylko o koszta finansowe). Jeżeli chcesz się zbliżyć do cen wymienionych przez Ciebie firm to tym bardziej - zbyt wiele nie zarobisz a narobisz się jak dziki. Znam podobne przypadki i nikomu to na dobre nie wyszło. Poza tym po co wchodzić na rynek gdzie ceny są wysokie i sprzedawać produkt po niskich cenach - tylko go zepsujesz.
A ja uważam, że mimo konkurencji warto spróbować. Jeżeli firma będzie naprawdę solidna, to będzie w stanie pokonać konkurencję. Niestety na rynku coraz więcej pojawia się tanich producentów. Wraz z ceną idzie fatalna jakość produktów.
Polecam tanią i sprawdzoną dzierżawa kserokopiarek bielsko-biała
Ja również uważam, że warto spróbować.