Producenci drżą przed usterkami
Re: Producenci drżą przed usterkami
no tak ale gdzieś słyszałem, że to ostatecznie producent / jego przedstawiciel podejmuję decyzję, czy dany produkt a raczej jego wada/usterka dyskfalifikuje go do dalszego użytkowania ( po naprawie oczywiście ).
tak więc - niech rzeczoznawcy zaczną doszywać głębokie kieszenie
będzie robota 
ja po cichu liczę, że normą staną się okresowe płatne przeglądy dzięki tej ustawie...
tak więc - niech rzeczoznawcy zaczną doszywać głębokie kieszenie
ja po cichu liczę, że normą staną się okresowe płatne przeglądy dzięki tej ustawie...
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Płatne serwisy ?!? NIE WIERZE !!! jeden z moich odbiorców ideowiec uważał że klient musi być zadowolony ZAWSZE i wtedy poleci go dalej, wprowadził do okien PCV opcję że za 30 !!! zł NIE 300. Wyśle po 2 latach pracownika który u klienta nasmaruje okucia, wyreguluje okna, sprawdzi uszczelki itp. I jak myślisz ile było chętnych? ZERO przez 2 lata miał ZERO chętnych !!!! Przecież 30 zł na paliwo za dojazd by nie wystarczyło !!! Kolego to nie samochody. Okna i drzwi mają być wieczne ! "
Ja tam nie wiem jak ma Kolega Kolegi umowę sporządzoną z klientami
Nie wiem komu sprzedaję i jak potrafi opakować produkt, ale jak ktoś wykłada na okna podobnie pieniądze jak na samochód, to chyba oczywistym wydaje się być ich obowiązkowy przegląd.
Nie wiem komu sprzedaję i jak potrafi opakować produkt, ale jak ktoś wykłada na okna podobnie pieniądze jak na samochód, to chyba oczywistym wydaje się być ich obowiązkowy przegląd.
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
"Dobrze prawi dajcie mu wódki" - nie wierzę w to co czytam, sądziłem że tylko ja mam tak dziwne podejście
jest jeszcze nadzieja dla tej branży.
I prawidłowo. Klient jest święty
Może w końcu cośsięzmieni w tym chorym kraju.
To nie możliwe, ludzie wykupuja przy zakupie lodówki dodatkowe opcje, a przy oknach szkoda 3 dychyLestol pisze:Płatne serwisy ?!? NIE WIERZE !!! jeden z moich odbiorców ideowiec uważał że klient musi być zadowolony ZAWSZE i wtedy poleci go dalej, wprowadził do okien PCV opcję że za 30 !!! zł NIE 300. Wyśle po 2 latach pracownika który u klienta nasmaruje okucia, wyreguluje okna, sprawdzi uszczelki itp. I jak myślisz ile było chętnych? ZERO przez 2 lata miał ZERO chętnych !!!! Przecież 30 zł na paliwo za dojazd by nie wystarczyło !!! Kolego to nie samochody. Okna i drzwi mają być wieczne ! "
Panowie sobie tak luźno dywagujecie, a sami niszczycie rynek ścigając się na długość gwarancji, a nie jej warunki. Warunki, które klienci mają gdzieś, bo i sami gwaranci ich nie przestrzegają rzekomo ... dla dobra klienta, a tak po prawdzie ze strachu, że słusznie lub niesłusznie zostaną obsmarowani na jakimś forum. A sprawa jest do załatwienia w try miga. Producent udziela gwarancji jakości powiedzmy na 5 lat pod warunkiem, że po 12 miesiącach od wydania towaru klient sam zgłosi konieczność przeglądu serwisowego. Jak w każdym serwisie samochodowym część przeglądu jest płatna, a część nie. Która i dlaczego opisujemy w instrukcji użytkowania i karcie gwarancyjnej. Do karty wpisujemy warunek, że brak zgłoszenia okien do serwisu oznacza automatyczne skrócenie gwarancji do 1 roku i... pozamiatane
. Oczywiście pod warunkiem, że gwarant będzie trzymał się później własnych warunków i nie umrze ze strachu, że go opiszą.