Ciepły parapet
Ciepły parapet
Witam wszystkich
chciałbym się dowiedzieć jakie jest zapotrzebowanie na ciepły parapet?
czy jako producenci okien macie zapytania o ciepły parapet, czy sami go stosujecie
czy za granica jest zapotrzebowanie na to??
jaka jest rozsądna cena za mb ciepłego parapetu??
z góry dziękuje wszystkim za odpowiedz
chciałbym się dowiedzieć jakie jest zapotrzebowanie na ciepły parapet?
czy jako producenci okien macie zapytania o ciepły parapet, czy sami go stosujecie
czy za granica jest zapotrzebowanie na to??
jaka jest rozsądna cena za mb ciepłego parapetu??
z góry dziękuje wszystkim za odpowiedz
Re: Ciepły parapet
Ja co roku potrzebuję nie wiecej niż 8 , świetnie nadają się do przekrojów profili okiennych i tylko do tego
Moim zdaniem duzo zależy od dobrej izolacji okna, wtedy nie ucieka ciepło z domu.
U mnie zamawiamy tylko kilka sztuk.
Ciepły parapet to pojęcie jak najbardziej pasują do np. parapetów z materiałów sztucznych. Ja jednak mogę przytoczyć przykład swojego parapetu, wykonanego z marmuru, który jest ciepły, gdyż mam bardzo dobrze docieplone okno. Od wewnątrz użyłem elementów z płyt gipsowych, które doskonale sprawdzają się w tego typu miejscach.
Ogólne ogrzanie, dobrzanie czy ocieplenie parapetu w dużej mierze zależy od ocieplenia okna, to niejako taka zależność.
Ogólne ogrzanie, dobrzanie czy ocieplenie parapetu w dużej mierze zależy od ocieplenia okna, to niejako taka zależność.
- Grabicak
- Małomówny

- Kontakt:
Witam.
Hasło "ciepły parapet" jest równie precyzyjne jak np "samochód osobowy". nikt nie wie czy jedziesz maluchem czy 9 osobowym Mercedesem Vito. Są przecież bardzo różne profile służące do ciepłego montażu parapetu. Pytanie wiec ile powinien kosztować "ciepły parapet" prowadzi do pytania za który profil.
a odpowiadając ile tego stosujemy - w naszej filmie każde okno na nowej budowie montujemy na "ciepłych parapetach" . W wymianach okien - tylko jeśli klient chce i są ku temu możliwości techniczne (wiąże się to najczęściej z wymianą obu parapetów)
Hasło "ciepły parapet" jest równie precyzyjne jak np "samochód osobowy". nikt nie wie czy jedziesz maluchem czy 9 osobowym Mercedesem Vito. Są przecież bardzo różne profile służące do ciepłego montażu parapetu. Pytanie wiec ile powinien kosztować "ciepły parapet" prowadzi do pytania za który profil.
a odpowiadając ile tego stosujemy - w naszej filmie każde okno na nowej budowie montujemy na "ciepłych parapetach" . W wymianach okien - tylko jeśli klient chce i są ku temu możliwości techniczne (wiąże się to najczęściej z wymianą obu parapetów)
Moje posty przedstawiają moje subiektywne zdanie i nie każdy musi się z nimi godzić.
Pozdrawiam normalnych.
Pozdrawiam normalnych.
U mnie bardzo często ludzie pytają się o taki parapet, jak również my proponujemy takie rozwiązanie.
Ciepły parapet to jak ciepłe okno - nie tylko dobre parametry, ale i również dobry montaż.
-
pietrek135
- Czytelnik

Jak już robić ciepły montaż , to razem z parapetem