Najlepsze rolety "antywłamaniowe"
Najlepsze rolety "antywłamaniowe"
Witam.
W tytule napisałem "antywłamaniowe" żeby zwrócić uwagę, zaznaczam to dlatego, że w innym temacie wyraziłem swoją opinie, że nie ma czegoś takiego jak antywłamaniowe ale tylko utrudniające włamanie, ale do rzeczy.
1. Poszukuję takich rolet do domu, oczywiście zależy mi na dobrym i grubym materiale więc pytanie o producenta takich rolet.
2. Będą założone do nowego budynku na okno PCV.
3. Kolor lakierowanie drewnopodobne
4. Napęd elektryczny (opcja do rozwarzenia)
5. Jeżeli napęd elektryczny to sterowane każda z osobna jak i jednoczesnie wszystkie razem, np. wychodząc z domu zamykać wszystkie na raz jednym przełącznikiem.
Co w takim przypadku jeżeli są różne długości rolet czyli np. drzwi balkonowe, okno, drzwi wejściowe - spotkaliście się z takim rozwiązaniem?
W tytule napisałem "antywłamaniowe" żeby zwrócić uwagę, zaznaczam to dlatego, że w innym temacie wyraziłem swoją opinie, że nie ma czegoś takiego jak antywłamaniowe ale tylko utrudniające włamanie, ale do rzeczy.
1. Poszukuję takich rolet do domu, oczywiście zależy mi na dobrym i grubym materiale więc pytanie o producenta takich rolet.
5. Jeżeli napęd elektryczny to sterowane każda z osobna jak i jednoczesnie wszystkie razem, np. wychodząc z domu zamykać wszystkie na raz jednym przełącznikiem.
Co w takim przypadku jeżeli są różne długości rolet czyli np. drzwi balkonowe, okno, drzwi wejściowe - spotkaliście się z takim rozwiązaniem?
Re: Najlepsze rolety "antywłamaniowe"
Zapewne chodzi Ci o rolety zewnetrzne dość często spotykane w wyposaŻeniu nowych domków (uwierz,że sa rolety antywłamaniowe zewnętrzne - lecz ich wygląd nie przypomina tych popularnych)
Najczęściej spotykany pancerz to 37/39 mm (szerokość listka) ale mogą być też szersze np 77 mm - do bram garażowych
Standardowa produkcja jest dość prosta i czy to będzie Portos,aluprof czy inna - w użytkowaniu nie powinieneś mieć probleemów
Jeśli chodzi o sterowanie - najprościej i najtaniej - każda osobno na zwijacz mechaniczny (silnik można domontować w dowolnej chwili)
Z silnikiem - sterowanie pojedyńczo przełącznikiem ,wersja rozbudowana - sterowanie pilotem (kwestia oprogramowania ) dowolne
Nie jest problemem różna długość czy wielkość rolety .
Kolor drewnopodobny to standard
Dopłaty - czy skrzynka i rewizja też w kolorze rolety (rewizja to klapa przez którą w razie awarii naprawisz roletę)
kolor prowadnic i listwy dolnej rolety (tej pierwszej)
Chyba najistotniejsze - tzw nośnik tynku czyli "listwy kątowe" przyczepione do puszki z roletą po to by łatwo było tynkazrowi zatynkować i ukryć roletę w ścianie
Najczęściej spotykany pancerz to 37/39 mm (szerokość listka) ale mogą być też szersze np 77 mm - do bram garażowych
Standardowa produkcja jest dość prosta i czy to będzie Portos,aluprof czy inna - w użytkowaniu nie powinieneś mieć probleemów
Jeśli chodzi o sterowanie - najprościej i najtaniej - każda osobno na zwijacz mechaniczny (silnik można domontować w dowolnej chwili)
Z silnikiem - sterowanie pojedyńczo przełącznikiem ,wersja rozbudowana - sterowanie pilotem (kwestia oprogramowania ) dowolne
Nie jest problemem różna długość czy wielkość rolety .
Kolor drewnopodobny to standard
Dopłaty - czy skrzynka i rewizja też w kolorze rolety (rewizja to klapa przez którą w razie awarii naprawisz roletę)
kolor prowadnic i listwy dolnej rolety (tej pierwszej)
Chyba najistotniejsze - tzw nośnik tynku czyli "listwy kątowe" przyczepione do puszki z roletą po to by łatwo było tynkazrowi zatynkować i ukryć roletę w ścianie
99% rolet zewnętrznych trudno nawet nazwać zabezpieczającymi , chyba że przed słońcem
wszystko już zostało tak pocienione że chyba bardziej się nie da !
Jeżeli już zdecydowałeś o ich montażu to osobiscie polecam podtynkowe z mozliwoscią ukrycia skrzyni w elewacji , zdecydowanie z napędem elektrycznym i przemyślanym sterowaniem. Przewodowo czy radiowo to zależy od różnych czynników , jeżeli czesto pojawiają się niespodziewane zaniki zasilania to wybierz przewodowo. Prościej jest radiowo bo można dowolnie zmieniać konfigurację , ale nie napędy ręczne , sznurki , taśmy , zwijacze na korbkę monowane we wnęce okiennej
. Ręcznie to możesz się pobawić jedną góra kilkoma roletami
tylko elektryka ! szczególnie że mocno potaniała.
Ale najwazniejsze to dobrze sprawdź umiejętności firmy montażowej bo to więcej niż połowa sukcesu.
Jeżeli już zdecydowałeś o ich montażu to osobiscie polecam podtynkowe z mozliwoscią ukrycia skrzyni w elewacji , zdecydowanie z napędem elektrycznym i przemyślanym sterowaniem. Przewodowo czy radiowo to zależy od różnych czynników , jeżeli czesto pojawiają się niespodziewane zaniki zasilania to wybierz przewodowo. Prościej jest radiowo bo można dowolnie zmieniać konfigurację , ale nie napędy ręczne , sznurki , taśmy , zwijacze na korbkę monowane we wnęce okiennej
Ale najwazniejsze to dobrze sprawdź umiejętności firmy montażowej bo to więcej niż połowa sukcesu.
-
da-karo
- Czytelnik

- Kontakt:
Witam
Panowie nie róbcie zamieszania sa rolety antywłamaniowe profil PE41 aluprof spełnia klase WK 2. Ostatnio moja firma takie wykonywała dla orlenu.
Panowie nie róbcie zamieszania sa rolety antywłamaniowe profil PE41 aluprof spełnia klase WK 2. Ostatnio moja firma takie wykonywała dla orlenu.
Niema to znaczenia jakiej wysokości jest roleta.APOLLO pisze: Co w takim przypadku jeżeli są różne długości rolet czyli np. drzwi balkonowe, okno, drzwi wejściowe - spotkaliście się z takim rozwiązaniem?
e-mail: [email protected]
- technolog_szczecin
- Rozgadany

Kończąc post powyżej. Jeśli wybierzesz natynkowe, to w przypadku gdy na jednej ścianie masz balkon i okno lub jako zestaw oba obok siebie, musisz mieć takie same wysokości puszek rolety. Bo inaczej dośc dziwnie to wygląda na elewacji.
-
sir_hill_martin
- Małomówny

Przeróbka rolet sterowanych ręcznie na sterowane silnikiem to jednak jest trochę roboczogodzin i to na elewacji budynku, a już z ograniczonym dostępem serwisowym w przypadku skrzynek pod zabudowę, to już w ogóle utrudnione zadanie.Jeśli chodzi o sterowanie - najprościej i najtaniej - każda osobno na zwijacz mechaniczny (silnik można domontować w dowolnej chwili)
Tak, że koszt nie jest taki sam w porównaniu do zamówienia silników od razu, no chyba że Koledzy wykonują taką usługę gratis w cenie silników
Pewnie że są , tylko ilu Kowalskich kupiło u Ciebie takie rolety ?da-karo pisze:Witam
Jeszcze raz : 99% instalowanych obecnie w mieszkaniówce rolet jest już tak cienka że może chronić co najwyżej od słońca. Zdażyło się komuś by profile rozpinały się na zamkach przy zastosowaniu mechanizmu sprężynowego
-
da-karo
- Czytelnik

- Kontakt:
Jeszcze raz : 99% instalowanych obecnie w mieszkaniówce rolet jest już tak cienka że może chronić co najwyżej od słońca. Zdażyło się komuś by profile rozpinały się na zamkach przy zastosowaniu mechanizmu sprężynowego
prowadnice prostujesz palcami
aretki wypadają razem z zszywką przy byle zachaczeniu
Zastosowanie napędów eliminuje przynajmniej najsłabsze ogniwa , sznurki , taśmy , zwiajcze z którymi zawsze był problem.[/quote]
Przecietny Kowalski nie montuje antywłamaniowych po prostu go nie stac.
Pewnie ze sa takie rolety tylko najczęściej sa produkcji portos kalisz a napedy to zawsze lepsze rozwiązanie niz sznurek czy tasma
Przecietny Kowalski nie montuje antywłamaniowych po prostu go nie stac.
Pewnie ze sa takie rolety tylko najczęściej sa produkcji portos kalisz a napedy to zawsze lepsze rozwiązanie niz sznurek czy tasma
Pisząc, że będą montowane w nowym budynku miałem na myśli montowane razem z oknem "pod tynkowe" i raczej z napędem elektrycznym.
Nie rozumiem za bardzo co do spadku napięcia ma sterowanie radiowo ale wystarczy mi zwykły przełącznik przy roletach i jeden główny do zamykania wszystkich razem jak wychodzę z domu.
Może jakieś namiary na firmy które wykonują takie rolety ale "mocne" przed słońcem to mogę sobie żaluzje albo materiałowe kupić.
Dziękuję za zaangażowanie.
Nie rozumiem za bardzo co do spadku napięcia ma sterowanie radiowo ale wystarczy mi zwykły przełącznik przy roletach i jeden główny do zamykania wszystkich razem jak wychodzę z domu.
Może jakieś namiary na firmy które wykonują takie rolety ale "mocne" przed słońcem to mogę sobie żaluzje albo materiałowe kupić.
Dziękuję za zaangażowanie.
-
da-karo
- Czytelnik

- Kontakt:
Podaj region gdzie miałyby byc montowane tel. 784-115-117
Razem z oknem to raczej naokienne zwane też kompaktowymi , dobry wybór pod warunkiem że wybierzesz opcję z grubszą lub cieplejszą izolacją (neopor ) ale nie oczekujesz nic więcej poza ochroną przed słońcem ! Może w następnych latach będzie go wiecej niż 3 tygodnie
Silniki radiowe są niestety wrażliwsze na gwałtowne skoki napięcia np. wyładowania atmosferyczne , można sobie z tym poradzić stosując dodatkowe zabezpieczenia przeciwprzepięciowe.
Silniki radiowe są niestety wrażliwsze na gwałtowne skoki napięcia np. wyładowania atmosferyczne , można sobie z tym poradzić stosując dodatkowe zabezpieczenia przeciwprzepięciowe.
Jak już rozmawiamy o konkretnych jakościowo roletach to zdecydowanie polecam ANWIS.APOLLO pisze:Może jakieś namiary na firmy które wykonują takie rolety ale "mocne" przed słońcem to mogę sobie żaluzje albo materiałowe kupić.
www.anwis.pl i tam na stronie masz Sieć sprzedaży.
Mazowieckie.
Granica Mazowieckiego z Podlaskim i Warmińsko-Mazurskim.
120km od Warszawy, 120km od Olsztyna, 120km od Białegostoku.
Granica Mazowieckiego z Podlaskim i Warmińsko-Mazurskim.
120km od Warszawy, 120km od Olsztyna, 120km od Białegostoku.
Wrócę do tematu.
Jak wygląda sprawa rolet do drzwi wejściowych.
Dokładnie jak jest rozwiązana sprawa samej rolety i klamki zewnętrznej w takich drzwiach.
W oknach prowadnice rolet są przykręcone do ramy więc w drzwiach taka roleta będzie w konflikcie z klamką.
Chodzi tu o rolety montowane razem z konstrukcją drzwi tak jak w oknach.
Jak wygląda sprawa rolet do drzwi wejściowych.
Dokładnie jak jest rozwiązana sprawa samej rolety i klamki zewnętrznej w takich drzwiach.
W oknach prowadnice rolet są przykręcone do ramy więc w drzwiach taka roleta będzie w konflikcie z klamką.
Chodzi tu o rolety montowane razem z konstrukcją drzwi tak jak w oknach.
Są rolety prawoskrętne i lewoskrętne - o szczegóły zapytaj u wykonawcy, którego wybierzesz. To takie proste i nie potrzeba ustalać tego na forum.
-
da-karo
- Czytelnik

- Kontakt:
Ale w nakładanych roletach niema prawoskrętne lewoskrętne do drzwi najlepiej zastosuj system integro
nie zagłębiałem się w temat, że to roleta nadstawna - więc tylko podtynkowa
Sam mam zamontowane rolety elewacyjne firmy PORTOS,a firmę wybrałem ze względu na duży wybór możliwości sterowania i napędów.
W rejonie Ostrołęki firma jest mało znana ale pod względem jakości nie ma zastrzeżeń.
Jeśli potrzebujesz namiary na ich dealera to mogę Ci podać na priw
W rejonie Ostrołęki firma jest mało znana ale pod względem jakości nie ma zastrzeżeń.
Jeśli potrzebujesz namiary na ich dealera to mogę Ci podać na priw
Nawet oni nie dadzą rady tego zrobić w wersji nadstawnej.
Witam.
Firma SCHWEIKER była prekursorem w tworzeniu systemów roletowych w Europie (istnieje od 1931 roku). Nasz oddział obsługujący firmy w całej Polsce mieści się od 1997 roku w Długołęce k/Wrocławia. Polecam kontakt z naszym specjalistą: [email protected] lub 509 924 472. Na pewno coś doradzimy.
SCHWEIKER Sp. z o.o.
55-095 Długołęka k/Wrocławia
ul. Stawowa 1
http://www.schweiker.pl
http://www.schweiker.de
Firma SCHWEIKER była prekursorem w tworzeniu systemów roletowych w Europie (istnieje od 1931 roku). Nasz oddział obsługujący firmy w całej Polsce mieści się od 1997 roku w Długołęce k/Wrocławia. Polecam kontakt z naszym specjalistą: [email protected] lub 509 924 472. Na pewno coś doradzimy.
SCHWEIKER Sp. z o.o.
55-095 Długołęka k/Wrocławia
ul. Stawowa 1
http://www.schweiker.pl
http://www.schweiker.de
W drzwiach tak zwana "wąska" klamka , niezbyt praktyczna , ale jedyne rozwiązanie do rolety nadstawnej / kompaktowej / .

Sector - okna rolety bramy -- ( rok zał.1995)
Oferujemy :
ROLETY ZEWNĘTRZNE , BRAMY GARAŻOWE i PRZEMYSŁOWE
http://www.sector-pl.com
Zapewniamy :
Profesjonalny i fachowy montaż >>
Poradę techniczną i pomiar >>
Gwarantujemy dobrą jakość wykonania >>
Szeroką gamę rozwiązań wszystkich typów rolet i bram >>
Szybka wycena - pod adresem email: [email protected]
Naprawy serwisowe 24H - pod nr kom - 501-075-606
Również zapraszamy firmy do współpracy -
Sector-montaż -jako podwykonawca
plus
gotowe produkty w rozsądnej cenie hurtowej
To co dla ciebie jest problemem - dla nas wyzwaniem .

ja niedawno zamówiłem tutaj rolety gliwicespecjalne rolety antywłamaniowe, nie pamiętam dokładnie z którego modelu ale one wszystkie są podobne do siebie. kwestia tego, gdzie i do czego chcesz je zamontować. polecam, naprawdę świetna jakość
-
ArturSzatkowski
- Czytelnik

Witam.
Ad.0 Są rolety Antywłamaniowe ale są bardzo drogie jak dla przeciętnego zjadacza Chleba
Ad.1 Większość producentów realizuje pancerz z blachy tej samej grubości. wymiar lamelki 37 lub 39 mm ( zdarza się również 40 mm ). Zauważyć trzeba że najczęściej tłoczony jest z blachy tej samej grubości, w zwiazku z powyższym najsztywniejszym będzie profil wysokości 37 mm a nie 40 mm. 37 Będzie miał najgrubszą ściankę. Zrobienie 3,1 m pancerza nie jest problemem, gdzie przy 40 mm 2800 jest wartością graniczną
Ad.2 Zalecam rolety elewacyjne podtynkowe ( montaż nie ingeruje w okno )
Ad.3 Drewnopodobne w każdej okleinie (najoptymalniej do zabudowy więc w kolorze bedzie tylko rewizja, prowadnice i profil podtynkowy oraz oczywiscie pancerz. Rozwiązanie Tańsze i lepsze niż roleta nadstawna.
Ad.4 Napęd elektryczny radiowy ( Koszt silników i sterowania droższy,ale przy całościowym bilansie prac elektrycznych w przypadku sterowania przewodowego wyjdzie na to samo. Dodatkowo radiowo można w każdje chwili zmodyfikować bez zbędnych i kosztownych prac.
Ad.5 Temat do skonfigurowania nawet po zamontowaniu rolet. Możliwość rekonfiguracji oraz rozbudowy " później" np. po odbudowaniu budżetu.
( Sterowanie przewodowe musi być przemyślane na etapie inwestycji )
Ad.6 W przypadku gdy mamy balkon/okno warto wybrać jedną roletą ze ścianką podziałową. Co oznacza że skrzynkę mamy w monolicie a pancerze są niezależne. Każdy sterowany innym napędem. Można próbować walczyć aby sterowane były jednym ale wchodziwy w zabawę ze stopniowanym wałkiem co jest drogie, niepraktyczne, małoznane ale możliwe...
Pozdrawiam
Chewrolet
Ad.0 Są rolety Antywłamaniowe ale są bardzo drogie jak dla przeciętnego zjadacza Chleba
Ad.1 Większość producentów realizuje pancerz z blachy tej samej grubości. wymiar lamelki 37 lub 39 mm ( zdarza się również 40 mm ). Zauważyć trzeba że najczęściej tłoczony jest z blachy tej samej grubości, w zwiazku z powyższym najsztywniejszym będzie profil wysokości 37 mm a nie 40 mm. 37 Będzie miał najgrubszą ściankę. Zrobienie 3,1 m pancerza nie jest problemem, gdzie przy 40 mm 2800 jest wartością graniczną
Ad.2 Zalecam rolety elewacyjne podtynkowe ( montaż nie ingeruje w okno )
Ad.3 Drewnopodobne w każdej okleinie (najoptymalniej do zabudowy więc w kolorze bedzie tylko rewizja, prowadnice i profil podtynkowy oraz oczywiscie pancerz. Rozwiązanie Tańsze i lepsze niż roleta nadstawna.
Ad.4 Napęd elektryczny radiowy ( Koszt silników i sterowania droższy,ale przy całościowym bilansie prac elektrycznych w przypadku sterowania przewodowego wyjdzie na to samo. Dodatkowo radiowo można w każdje chwili zmodyfikować bez zbędnych i kosztownych prac.
Ad.5 Temat do skonfigurowania nawet po zamontowaniu rolet. Możliwość rekonfiguracji oraz rozbudowy " później" np. po odbudowaniu budżetu.
( Sterowanie przewodowe musi być przemyślane na etapie inwestycji )
Ad.6 W przypadku gdy mamy balkon/okno warto wybrać jedną roletą ze ścianką podziałową. Co oznacza że skrzynkę mamy w monolicie a pancerze są niezależne. Każdy sterowany innym napędem. Można próbować walczyć aby sterowane były jednym ale wchodziwy w zabawę ze stopniowanym wałkiem co jest drogie, niepraktyczne, małoznane ale możliwe...
Pozdrawiam
Chewrolet
Niestety cena jest dość wygórowana, dlatego narazie takie rolety mam w planach. Jednakże, nie zamierzam z nich rezygnować.
Ja mam rolety z blokadą antywłamaniową, ale inne niż standardowe. Bubendorff ma w swojej ofercie rolety z ruchomymi lamelami, nie widziałem podobnych na rynku. Rolety działają jak szatersy; nie ograniczają dostępu do światła dziennego i świeżego powietrza. To takie połączenie rolety zewnętrznej z blokadą antywłamaniową i żaluzji fasadowej. Na filmiku lepiej widać jak dokładnie działają. https://youtu.be/vc54cRPKivU
ciekawa sprawa, bo właśnie najgorsze co jest związane z roletami to przede wszystkim brak wentylacji kiedy są opuszczone, dla mnie to największy minus, także fajnie żę jest alternatywa
dzieki za link, przyjrzę się dokładniej
Witam,
a mial ktos z Was moze rolety z firmy http://alusystemy.com/? Wygladaja naprawde solidnie i elegancko. No i nowoczesnie, a to wg mnie takze wazne, aby takie rolety nie szpecily z zewnatrz naszego domu. Prosze o komentarz odnosnie tej firmy, jesli ktos z Was mial z nia doczynienia?
a mial ktos z Was moze rolety z firmy http://alusystemy.com/? Wygladaja naprawde solidnie i elegancko. No i nowoczesnie, a to wg mnie takze wazne, aby takie rolety nie szpecily z zewnatrz naszego domu. Prosze o komentarz odnosnie tej firmy, jesli ktos z Was mial z nia doczynienia?
-
Mariusz1987
- Czytelnik

Jeśli chodzi o rolety i cały osprzęt to trzeba postawić przede wszystkim na niezawodność. Zazwyczaj to zima pokazuje jakość wykonania u danego producenta. Ja bym stawiał na firmę NICE, super wykonania w przystępnej cenie. Na stronie producenta http://www.nice.pl/ znajdziesz wszystko co niezbędne do montażu. Dodatkowo jest tam konfigurator, który ułatwi sprawę doboru części.
Też szukam aktualnie takich rolet. Tzn nigdy wczesniej o takich nie myslalem, ale znajomi mnie namówili. Z tym że oni mają jakiejś tandetnej firmy. A ja szukam czegos porządnego. A wybór ogromny 
Pozdro 
-
zeneklisiecki
- Czytelnik

Ja polecam rolety antywłamaniowe w klasie RC3, które utrudnią drogę niejednemu włamywaczowi i wandalowi.
Mój brat sie zajmuje takimi roletami, moge zapytać i Ci odpowiem jutro tutaj na forum
Także dam znać 
Pozdrawiam
-
pawelstolik
- Czytelnik

My w domku parterowym zaopatrzyliśmy się też w rolety na okna dachowe. Od strony ogrodu przez dach nie problem pewnie wejść. Są solidne, także mogę polecić http://dodatki.velset.pl/2042.dodatki-d ... arz-h.html
-
zeneklisiecki
- Czytelnik

W zakresie rolet antywłamaniowych polecam system RC3
- nowoczesna konstrukcja,
łatwe w montażu i obsłudze
dobrze dopasowują się do wymagań budynku
- nowoczesna konstrukcja,
łatwe w montażu i obsłudze
dobrze dopasowują się do wymagań budynku
hmm a moze oferta firmy http://verti-hor.pl/ ?
Ochrona przed włamaniami
Rolety zewnętrzne antywłamaniowe Verti Hor są skutecznym sposobem na zabezpieczenie okien przed uszkodzeniami mechanicznymi, a w tym także ewentualnymi włamaniami.
W Państwa ręce oddajemy:
rolety zewnętrzne aluminiowe z profilami wypełnionymi pianką izolacyjną: skutecznie chronią okno przed czynnikami atmosferycznymi (wymiana ciepła),
rolety zewnętrzne z aluminium o masywnych profilach: zabiegają próbom włamania do budynku.
Niezależnie od wybranej opcji – wszystkie rolety Verti Hor mogą być dopasowane do kilkunastu odcieni barwowych lub pokryte drewnopodobną okleiną odporną na ścieranie i wysokie różnice temperatury.
Trzy sposoby montażu rolet zewnętrznych
Oferowane przez naszą firmę rolety zewnętrzne antywłamaniowe montujemy na jeden z trzech sposobów:
• we wnęce okiennej: prowadnice z kasetą osadzamy we wnęce okiennej po wewnętrznej stronie,
• do elewacji: prowadnice z kasetą osadzamy po zewnętrznej stronie wnęki okiennej,
• w tzw. skrzynce/kasecie: po stronie zewnętrznej.
Ochrona przed włamaniami
Rolety zewnętrzne antywłamaniowe Verti Hor są skutecznym sposobem na zabezpieczenie okien przed uszkodzeniami mechanicznymi, a w tym także ewentualnymi włamaniami.
W Państwa ręce oddajemy:
rolety zewnętrzne aluminiowe z profilami wypełnionymi pianką izolacyjną: skutecznie chronią okno przed czynnikami atmosferycznymi (wymiana ciepła),
rolety zewnętrzne z aluminium o masywnych profilach: zabiegają próbom włamania do budynku.
Niezależnie od wybranej opcji – wszystkie rolety Verti Hor mogą być dopasowane do kilkunastu odcieni barwowych lub pokryte drewnopodobną okleiną odporną na ścieranie i wysokie różnice temperatury.
Trzy sposoby montażu rolet zewnętrznych
Oferowane przez naszą firmę rolety zewnętrzne antywłamaniowe montujemy na jeden z trzech sposobów:
• we wnęce okiennej: prowadnice z kasetą osadzamy we wnęce okiennej po wewnętrznej stronie,
• do elewacji: prowadnice z kasetą osadzamy po zewnętrznej stronie wnęki okiennej,
• w tzw. skrzynce/kasecie: po stronie zewnętrznej.
post autora z 2011 roku a to odpowiedzi -jak ja to lubie
PS no i w ogóle coś wybrałeś ? czy też zamiast antywłamaniowych posypałeś szkłem ?
PS no i w ogóle coś wybrałeś ? czy też zamiast antywłamaniowych posypałeś szkłem ?
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Ja nie lubię tych rolet po zaciągnięciu których w domu jest ciemno jak w grobie. Poza tym słyszałam, że łatwo je sforsować.
- badylowski
- Czytelnik

Cześć! Nie tak dawno, rozmawiałem z monterem jednej z firm o tych roletach zewnętrznych (antywłamaniowych) przy okazji kiedy zakładali u mnie okiennice i słyszałem, że dużo zależy od sposobu zamontowania rolety. Tam jest kilka opcji montażu: podtynkowo, jakoś na ramę okna itd. i te które się instaluje na najwcześniejszym etapie wykańczania budynku są najbezpieczniejsze. Tu masz opisane rolety zewnętrzne gdzie wszystko jest króciutko streszczone jakie są te typy, wiec można jakieś zdanie sobie wyrobić. Może coś pomoże w podjęciu decyzji. A tak poza tematem, to w mojej ocenie rolety nigdy nie zastąpią systemu alarmowego i czujki 
Zastanawialismy sie nad montazem rolet zewnętrznych i rezygnacją Ostatecznie zdecydowaliśmy się na nie z kilku względów:
mieszkamy w domu i jednak jest to duże zabezpieczenie
rolety takie potrafią totalnie odizolować światło tak więc jest to wygodne jeśli na przykład ma się okna na wschód
są łatwiejsze w utrzymaniu w dobrym stanie niż rzadko już stosowane okiennice
Korzystaliśmy z usług firmy z Lublina: https://lublinrolety.pl/ Którą zresztą muszę pochwalić za pełen profesjonalizm.
mieszkamy w domu i jednak jest to duże zabezpieczenie
rolety takie potrafią totalnie odizolować światło tak więc jest to wygodne jeśli na przykład ma się okna na wschód
są łatwiejsze w utrzymaniu w dobrym stanie niż rzadko już stosowane okiennice
Korzystaliśmy z usług firmy z Lublina: https://lublinrolety.pl/ Którą zresztą muszę pochwalić za pełen profesjonalizm.
Rolety antywłamaniowe sa to najlepszy wybór
A takie zwykłe rolety zewnętrzne nie będą pełnić funkcji antywłamaniowych? Producent Perfecta z tego co się orientuje jest właśnie chwalony przez użytkowników właśnie przez pryzmat tego aspektu. Co o tym myślicie ? Według mnie takie antywłamaniowe będą działać 0-1 (albo w 100% jest światło albo nie )
Weźcie jednak pod uwagę, ze takie rolety wcale nie sa tak skuteczne jak inne sposoby zabezpieczeń jak
ubezpieczenie domu w dobrej firmie
dobry system alarmowy
jak rownież nietrzymanie pieniędzy w domu ( zwykle złodzieje są dobrze poinformowani, że konkretna osoba przechowuje pieniądze w domu i gdzie).
Polecam zainwestowanie raczej w tradycyjne żaluzje albo rolety domowe
https://lublinrolety.pl/produkty/zaluzje/
Rozwiązanie jest o wiele wygodniejsze.
ubezpieczenie domu w dobrej firmie
dobry system alarmowy
jak rownież nietrzymanie pieniędzy w domu ( zwykle złodzieje są dobrze poinformowani, że konkretna osoba przechowuje pieniądze w domu i gdzie).
Polecam zainwestowanie raczej w tradycyjne żaluzje albo rolety domowe
https://lublinrolety.pl/produkty/zaluzje/
Rozwiązanie jest o wiele wygodniejsze.
Woooo, jestem w trakcie myślenia o takich roletach i natrafiłem na ten post - przyznaję, trochę mi to zamieszało w głowie, ale może to i lepiej, bo teraz wiem, czego (nie) kupować
także dzięki za wasze opinie i polecenia, w co warto zainwestować:)
Mamy takie rolety. Nie wiem czy kierowanie się ceną jest mądre. Wiadomo, ze cżłowiek chciałby zaoszczedzić ale nie na wszystkim się da. Czasami lepiej jest kupić coś droższego ale wykonanego porządniej oraz bezproblemowego.
Jesli szukacie firmy w Warszawie, która oferuje montaż takich rolet, polecam kontakt z nimi https://producentrolet.pl/oferta/rolety-zewnetrzne.html Oferuja porządne rolety antywłamaniowe.
Jesli szukacie firmy w Warszawie, która oferuje montaż takich rolet, polecam kontakt z nimi https://producentrolet.pl/oferta/rolety-zewnetrzne.html Oferuja porządne rolety antywłamaniowe.
Rolety antywlamaniowe są ok, aczkolwiek polecam je montować dla innych zalet niż ochrona przed złodziejami bo tutaj radza sobie tak sobie ( nie jest problemem podważenie takiej rolety).
Moim zdaniem o wiele lepiej jest postawić na porządny system alarmowy. Na przykład czujki. Oraz monitoring.
https://asiaya.pl/telewizja-przemyslowa ... temu-cctv/
Na stronie jest opisane, jak go wybrać.
Moim zdaniem o wiele lepiej jest postawić na porządny system alarmowy. Na przykład czujki. Oraz monitoring.
https://asiaya.pl/telewizja-przemyslowa ... temu-cctv/
Na stronie jest opisane, jak go wybrać.
https://forum.oknonet.pl
Kraty są usuwane że względów bezpieczeństwa np.na wypadek pożaru. Jeśli rolety to faktycznie antywłamaniowe (nie zasłaniające!) A to już baaardzo duży wydatek. Lepszym rozwiązaniem jest zabezpieczenie okien. Czyli okucia antywyważeniowe i mocniejsza szyba, przynajmniej P2. Czujki wybicia szyby,albo otwarcia.
Zresztą moim zdaniem najlepiej będzie skontaktować się z firmą, która zajmuje się sprzedaża takich systemów alarmowych:
https://www.napad.pl/produkty-781-11257 ... bp-7-12-t1
Od siebie polecam kontakt z nimi. Powinni dobrac najlepsze rozwiązanie.
Zresztą moim zdaniem najlepiej będzie skontaktować się z firmą, która zajmuje się sprzedaża takich systemów alarmowych:
https://www.napad.pl/produkty-781-11257 ... bp-7-12-t1
Od siebie polecam kontakt z nimi. Powinni dobrac najlepsze rozwiązanie.
Rolety są antywłamaniowe tylko z nazwy. Powiedzmy prawdę, stanowią pewna przeszkodę, utrudnienie, ale nie zabezpieczenie. Dobry system alarmowy, a przede wszystkim porządna, przemyślana polisa.
Od siebie polecam skontaktować się z firmą ASD. W ofercie mają dobrej klasy systemy alarmowe. Powinni dobrać coś odpowiedniego.
Od siebie polecam skontaktować się z firmą ASD. W ofercie mają dobrej klasy systemy alarmowe. Powinni dobrać coś odpowiedniego.