Jakie zyski mają firmy okienne?

Świadomy

Jakie zyski mają firmy okienne?

Post autor: Świadomy »

Wszyscy piszą na tym forum, ile dana firma robi okien.
Ważniejsze jest ile zarabia a nie ile robi. Brokat może i robi dużo, ale jakie ma zyski? Obawiam się że mizerne. I tak jest z większością polskich firm. Właściciele nie umieją liczyć. W przeważającej większości są to imbecyle.
Pozdrawiam

oknoAD

Poznaniak2

Post autor: Poznaniak2 »

Dokladnie mam te same odczucia. Sam sprzedaje okna w Poznaniu i widze co robia czasem niektorzy moi konkurenci. Co z tego ze ktos sprzeda 200 okien w miesiacu, jesli ja zarobie podobnie sprzedajac 90.
A tak wlasciwie bardzo jestem ciekaw ile kosztuje wyprodukowanie okna np. O34.
Gość

Post autor: Gość »

A tak wlasciwie bardzo jestem ciekaw ile kosztuje wyprodukowanie okna np. O34.
A to zależy u kogo :lol:
Zależy co i czy w ogóle włożysz do środka profilu, zależy czym okujesz i na ile kompletnym itp. :lol: :lol: :lol:
Gość

zależy ale moim zdaniem dolna granica sięga około 370-380 zl netto w aluplascie ... przy obecnym kursie euro .
Gość

Anonymous pisze:zależy ale moim zdaniem dolna granica sięga około 370-380 zl netto w aluplascie ... przy obecnym kursie euro .
370-380 zł netto, ale za co ??? O34, OB7, m2 czy samą nazwę Aluplast.
Gość

A tak wlasciwie bardzo jestem ciekaw ile kosztuje wyprodukowanie okna np. O34
Takie było pytanie i tego dotyczyła odpowiedź[/quote]

Charlie

Re: Jakie zyski mają firmy okienne?

Post autor: Charlie »

Świadomy pisze:Wszyscy piszą na tym forum, ile dana firma robi okien.
Ważniejsze jest ile zarabia a nie ile robi. Brokat może i robi dużo, ale jakie ma zyski? Obawiam się że mizerne. I tak jest z większością polskich firm. Właściciele nie umieją liczyć. W przeważającej większości są to imbecyle.
Pozdrawiam
Potwierdzam - jestem na rynku i sam doświadczam, że myli się wiekszości obrót z zyskiem
Howgh
Świadomy 2

ile firmy zarabiają na produkcji

Post autor: Świadomy 2 »

W pełni popieram opinię Śwadomego, nie umieją liczyć .Oni po prostu zawzięcie produkują-nabijąjąc kieszeń wszystkim, z wyjątkiem SIEBIE!!!!!!!!! :lol: :D
Gość

no i skutkiem tego jest bilans pod koniec roku ... a w nim ...
gdzie do cholery podział się ten 1 mln $ ??
Gość

Niektorzy rzeczywiście chyba leca siła rozpędu nie patrzac co będzie potem, albo nie chcac wiedziec co będzie potem

Ale są tacy co ciagle robia na oknach niezłą kase.

Trzeba poprostu wiedziec jak. Kiedy czytam tu niektorych, to chyba są z poza branży i wachają albo naprawdę nie wiedzą o co w tym biznesie chodzi
ODPOWIEDZ