Reklamacja Okien u Producenta
Reklamacja Okien u Producenta
Witam,
mam pytanie odnośnie reklamacji okien,
jakiś czas temu montowaliśmy okna u klienta - nie będę zdradzał jaki to producent (na razie).
Klient przesłał mi zdjęcia co się dzieje z oknami (załącznik).
Producent odpowiedział (załącznik)
I to nie byle jaki producent!!!
Nawet nie pofatygował się, żeby zobaczyć co się dzieje z dzieję.
Ręce mi opadły.
Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi!
Co Wy o tym sądzicie?
Nie wiem jak rozegrać temat - co dalej z tym mam robić?
Klient chce iść do sądu.
Pozdrawiam R08ERTO
mam pytanie odnośnie reklamacji okien,
jakiś czas temu montowaliśmy okna u klienta - nie będę zdradzał jaki to producent (na razie).
Klient przesłał mi zdjęcia co się dzieje z oknami (załącznik).
Producent odpowiedział (załącznik)
I to nie byle jaki producent!!!
Nawet nie pofatygował się, żeby zobaczyć co się dzieje z dzieję.
Ręce mi opadły.
Nie spodziewałem się takiej odpowiedzi!
Co Wy o tym sądzicie?
Nie wiem jak rozegrać temat - co dalej z tym mam robić?
Klient chce iść do sądu.
Pozdrawiam R08ERTO
Re: Reklamacja Okien u Producenta
Pytanie - czy o tym stanie rzeczy poinformował cię producent ? czy ostrzegł i w instrukcji montażu to zaznaczył ? jeśli nie to napisz mu że nie zostałeś poinformowany i ładnie prosisz o rozwiazanie reklamacji przez producenta. Masz naprawdę bardzo duże szanse na wygranie sprawy (bez wzg na twoje obecne myśli licz się że jesli nie załatwisz tematu to psotkasz sie w sądzie z klientemsporządzając pismo kłopot przeżucisz na producenta
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Nie będę się rozpisywał na forum, prześlij adres mailowy to postaram się pomóc, a ten producent to taki trochę paprok skoro wypuszcza kolory z takim zgrzewem ni to normalny ni to 0,2 itd.
Ten producent ma się za renomowaną firmę, nie będę robił mu antyreklamy bo nie oto tu chodzi.
Nie spodziewałbym się po nim jakiego podejścia do sprawy.
Dziękuję jeżeli ktoś mi pomoże jak dalej "pchnąć temat"
Nie spodziewałbym się po nim jakiego podejścia do sprawy.
Dziękuję jeżeli ktoś mi pomoże jak dalej "pchnąć temat"
Witam ponownie,
niestety klient zrezygnował z Walki ze mną i co za tym idzie mojej z producentem. Poszliśmy na ugodę w postaci pieniężnej. Czy może mi ktoś doradzić jakie potrzebne są dokumenty i czy wystawiam fakturę dla klienta? 1 raz mam taką sytuację i nie za bardzo wiem jak do niej podejść.
Pozdr
niestety klient zrezygnował z Walki ze mną i co za tym idzie mojej z producentem. Poszliśmy na ugodę w postaci pieniężnej. Czy może mi ktoś doradzić jakie potrzebne są dokumenty i czy wystawiam fakturę dla klienta? 1 raz mam taką sytuację i nie za bardzo wiem jak do niej podejść.
Pozdr
A nie wystawiłeś mu do tej pory? Faktury zaliczkowe musiałeś wystawiać jak miałeś wpływy na konto. Jak wystawiłeś fakturę końcową już to robisz fakturę korygującą.
Czyli jednak łokienka były łopsadzone na wcisk